Neler Yeni

RTX 2060 Boşta 47 Derece ?

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Asus Tuf RTX 2060 ekran kartım boşta 47 ama 1 ay önce boşta 35 36 dereceydi neden böyle oldu bir fikrim yok .Derece yük altında da 83 84 genelde fps sabitliyorum sabitleyince 76 78 arası oluyor
Kasa : cooler master pro case 3
Oyunda kaç dereceye çıkıyor önemli olan o bence

BurakAkgn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Burak Akgün
144Hz ise normal diyebiliriz.
Kart fan ayarları ne durumda?
Ayrıca Msi AfterBurner kullanıyor musunuz ve manuel fan ayarları yapıyor musunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

TUF serileri bir ara ısınma sorununa sahipti.
Biraz sıcak çalışan modellerdir, yapılacak pek bir şey yok.
Kasa içi fan sayısını arttırın ve oyunlarda gerekiyorsa manuel fan ayarı yapın Afterburner il
ekran kartımın markası gainward . kartımın fan ayarı ilk geldigi gibi degiştirmedim sizce degiştirmelimiyim? yada yaparsam fpsmi düşürürmü

Kadir_1987

80+ Silver
Hocam benim RTX 2060 da Boşta bu civarlarda ilk aldığımda hatırlamıyorum yazın almıştım ama şu anda benim ki de aynı (Gigabayte windforce). 1920x1080 144hz 45 50 derecelerde boşta iken.
Aynı kart ben de var ve sendeki sıcaklıklar ne alem de ?

Ulaş_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Ulaş Eren
Aynı kart ben de var ve sendeki sıcaklıklar ne alem de ?
Hocam ben UV yaptım daha doğrusu abim yaptı. Yapmadan önce oyunlarda 83 derece görüyordu limitlemezsen. UV'den sonra max 76 yada 77 gördüm oyun fark etmeden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartımın markası gainward . kartımın fan ayarı ilk geldigi gibi degiştirmedim sizce degiştirmelimiyim? yada yaparsam fpsmi düşürürmü
Hocam şahsi olarak otomatikte durmasını öneririm ki zaten otomatiktedir. Ellemenize gerek yok fan ayarlarına. Fps düşürmez zannımca ama ekran kartınızın fanlarını normalden daha çok yorar.

Fan ayarı konusu zor bir konu değil.
Msi Afterburner yazılımını MSI'ın kendi sitesinden indirip bilgisayarınıza kuruyorsunuz.
Daha sonra uygulamaya girdiğinizde orada "Fan Speed" olarak bir değer aralığı belirleyebileceğiniz bir bölüm vardır.

Buradan, yüzde (%) değerini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Oyundan oyuna değişmekle beraber, karta daha fazla yük bindiren oyunlar için deneme yanılma yoluyla bu fan değerini en stabilize halde tutabilirsiniz.

Oyun içi OSD Göstergesinide aktif ederseniz eğer, kartın oyundan oyuna göre değişen GPU sıcaklığını daha iyi gözlemleyebilirsiniz.

OSD'yi aktif etmeyi bilmiyorsanız, Youtube'da bolca içerik var bu konu hakkında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,872
Üyeler
163,733
Son üye
kumtepe7
Top Bottom