Neler Yeni

Rtx 2060’tan 6600xt geçilir mi ?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Elindeki işlemciyi konuyu okuduğuma göre 5600X yapabilirim demişsin, eğer öyle yaparım diyorsan bence 6600XT'yi al geç. AMD yavaş yavaş teknolojilerini geliştiriyor onları da kullanmaya başlarsın hem.

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve oyunlar hakkında her şey , Bilgisayar, teknoloji
işlemcin dar boğaz yapar
Saf güç olarak söylemlerinizde haklısınız. Benim düşüncem, 6600xt almanızdan yana. İleride işlemciyi bir ihtimal yükseltirsiniz ama kart fiyatları sabit kalmıyor yani bugün size uyan 6600xt yarın hayal olabilir.
Ki işlemci darboğazı işlemciyi misal normalden 2 misli yüke sokar, eğer soğutucunuz varsa belli bir süreliğine dert edilmesi gereken bir şey değil.
Şu işlemci darboğaz yapar korkusu nerden dolanmış bu forumlara anlamış değilim. R5 3600x işlemci var 6600 xt ile darboğaz yapsa 1) yüzde kaç darboğaz yapacak 2) ne kadar FPS düşecek 3) kaç tane oyunda darboğaz yapacak 4) oyunları oynanmaz hale mi getirecek, oyunlar 20 FPS'te mi çalışacak. Ekran kartı alırken eğer ki işlemciniz 5-10 senelik bir işlemci değilse takılmayın şu darboğaz olayına sonradan baktınız ki FPS ler 200 den 180 e düştü ya da 80 den 70 e düştü bu sizi rahatsız ettiyse tam besleyen bir işlemci alırsınız olur biter. Her yerde şu işlemci darboğaz konusu aslında o kadar önemsiz bir durum ki ama nedense çok önemliymiş gibi düşünülüyor.

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar
Geçilmez

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,580
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Şu işlemci darboğaz yapar korkusu nerden dolanmış bu forumlara anlamış değilim. R5 3600x işlemci var 6600 xt ile darboğaz yapsa 1) yüzde kaç darboğaz yapacak 2) ne kadar FPS düşecek 3) kaç tane oyunda darboğaz yapacak 4) oyunları oynanmaz hale mi getirecek, oyunlar 20 FPS'te mi çalışacak. Ekran kartı alırken eğer ki işlemciniz 5-10 senelik bir işlemci değilse takılmayın şu darboğaz olayına sonradan baktınız ki FPS ler 200 den 180 e düştü ya da 80 den 70 e düştü bu sizi rahatsız ettiyse tam besleyen bir işlemci alırsınız olur biter. Her yerde şu işlemci darboğaz konusu aslında o kadar önemsiz bir durum ki ama nedense çok önemliymiş gibi düşünülüyor.
Evet değil, size katılıyorum. Ancak işlemci upgrade etmek tek darboğazın önüne geçmez + olarak FPS de kazandırır. Dediğim gibi zaten kullanıcının bütçesi uygunsa işlemciyi sonradan alır, ha olmadı yine sıkıntı yok yani. Ben arkadaş kendisi dile getirdiği için açıklama gereği duydum.
Darboğaza takılan biri olsam 3060 yanına r5 3600 almazdım. :D

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Evet değil, size katılıyorum. Ancak işlemci upgrade etmek tek darboğazın önüne geçmez + olarak FPS de kazandırır. Dediğim gibi zaten kullanıcının bütçesi uygunsa işlemciyi sonradan alır, ha olmadı yine sıkıntı yok yani. Ben arkadaş kendisi dile getirdiği için açıklama gereği duydum.
Darboğaza takılan biri olsam 3060 yanına r5 3600 almazdım. :D
Tabi ki bütçesi varsa geçmesi daha iyidir ama darboğaz yapar alınmaz deyip milleti de kuşkuya düşürüyorlar yok yere. Adam ucuza ekran kartı bulmuş sırf şu yorumlardan dolayı fırsatı kaçırabilir. Dediğiniz gibi sadece işlemci değil RAM de darboğaza girebilir ki RAM darboğazı daha kötüdür sürekli oyuna drop girer.

Salim5820

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Salim budak
Sebep kanka geçilmez yazmak tatmin etmiyor 😂
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi ki bütçesi varsa geçmesi daha iyidir ama darboğaz yapar alınmaz deyip milleti de kuşkuya düşürüyorlar yok yere. Adam ucuza ekran kartı bulmuş sırf şu yorumlardan dolayı fırsatı kaçırabilir. Dediğiniz gibi sadece işlemci değil RAM de darboğaza girebilir ki RAM darboğazı daha kötüdür sürekli oyuna drop girer.
RAM darboğazı mi o nasıl oluyor

Salim5820

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Salim budak

arisaka

80+ Bronze
Hiç gerek yok. 2060 halen güçlü bir kart + DLSS ile beraber uzun süre daha götürür.

Ayrıca muhtemelen 6600XT ye geçersen irili ufaklı driver sorunlarından yılıp pişman olacaksın.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,625
İsim
oğuzhan ege
Arkadaşlar rtx 2060 var elimde bunu satıp daha üst modele geçmek istiyorum fakat nvidia çok pahalılaştığı icin bütçeyi zorluyor ben de amd kanadından 6600xtnin performansını beğendim 3060tan daha performanslı ama geçilir mi emin değilim geçersem dlss ve rtxten mağdur kalacağım fsr henüz daha yeni gelişim gösterecektir ama sağ güç olarak çok iyi bir kart tavsiye eder misiniz ?
Geçmek için şunu sordunmu kendine. Neden geçmek istiyorsun zaten oynadığın oyunlarda güzel fpsler alamıyormusun yada monitörün 240 hz diyelim fps ona yaklaşamadığın içinmi almak istiyorsun bunları sor kendine ona göre al

Salim5820

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Salim budak
Geçmek için şunu sordunmu kendine. Neden geçmek istiyorsun zaten oynadığın oyunlarda güzel fpsler alamıyormusun yada monitörün 240 hz diyelim fps ona yaklaşamadığın içinmi almak istiyorsun bunları sor kendine ona göre al
Garantisi bittiği icin yenisine geçmeyi daha makul görüyorum yoksa aldığım değerler daha iyi uygun bir makul fiyat verip geçebilmek varken düşündüm tabi aşırıya kaçmadan

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Sebep kanka geçilmez yazmak tatmin etmiyor 😂

RAM darboğazı mi o nasıl oluyor
RAM mhz değeri, kapasitesi ve DDR3 mü DD4 mü ya da çift kanal mı tek parça mı bunlara göre sistemde darboğaz yapabilir. En bilindiği tek 8 GB ram kullanılmasıdır, aynı sisteme 2x8 gb ram kullanırsan kayda değer FPS artışı alırsın drop ta olmaz. İsterse RTX 3090 + R9 5950x işlemci olsun sistemde 8 GB ram varsa, yetmeyen bir oyunda drop yersin sürekli.

Garantisi bittiği icin yenisine geçmeyi daha makul görüyorum yoksa aldığım değerler daha iyi uygun bir makul fiyat verip geçebilmek varken düşündüm tabi aşırıya kaçmadan
6600 xt ekran kartına geçme için önerim bence RTX 2060'ı 8500-8000 arası bir fiyata satabilirsen üstüne en fazla 1000 TL ekleyerek Red Devil alabilirsin şuan türkiye garantili 9500 civarına satılıyor daha düşük model olan Fighter modeli 9000 TL. Buna göre karar ver. RT performansı zaten RTX 2060 ta kullanamazsın düşük kalıyor baya ama DLSS olayı gayet iyi FSR şuan yaklaşmıyor bile bence kalite olarak ama saf güç 6600 xt baya önde 2060'a göre. Bana göre şuan 2060 en az 2-3 sene daha idare eder seni ama sen bilirsin yine de memnunsan değiştirmene gerek yok.

Son düzenleme:
Top Bottom