Yardım RTX 3060 ile Performans Sorunları

Reaksiyon skoru
17
Donanımım:
  • RTX 3060 12GB VRAM
  • Ryzen 5 3600
  • 460GB M.2 SSD
  • 16GB DDR3 4000MHz Corsair RAM (tek modül)
Merhaba,
Mevcut bilgisayarımı yaklaşık 2,5 yıldır kullanıyorum. Fakat hiçbir zaman performansından tam anlamıyla memnun kalmadım. Sonunda The Last of Us 2’de iyice sinirlerimi bozdu. Orta-Yüksek ayarlarda oynuyordum, DLSS Transformer modunda. FPS değerlerim 25 ile 65 arasında gidip geliyor. Yani sabit bir performans değil, dalgalanmalar çok belirgin ve hissedilir seviyede.

Ne kadar optimizasyon ayarı yapsam da, arka plandaki tüm uygulamaları kapatsam da, aşağıdaki videolarda görüldüğü gibi bilgisayarımın tam performansını alamadım:
Bu videodaki dahil olmak üzere birçok optimizasyon ayarını denedim:

Ama yine de sorunu çözemedim.
Gerçekten çaresizim, yardımınıza ihtiyacım var.

elinde deneye bileceğin kötü bir ekran kartı varmı. sorunun karttan mı yoksa sistem bile şenlerinden kaynklandığını anlarız

Maalesef başka ekran kartım yok.
bu sorunun birden fazla nedeni olabilir ama o nedenler den biri kesinlikle ram özellikle ddr4 anakartlarda tekfaz ram çift faza göre büyük bir oranda fps düşüşü yaratıyor. ama sende düşük fps le beraber çok fazla fps dalgalanmasıda oluyor biraz deneme yanılma yolunda gidecez

Kendi ramimin aynısından bir 16'lık daha ekleyeyim madem. Çok masraf yapacak durumum yok. Ama ekran kartımdan kaynaklanan bir problem olduğunu sanmıyorum. Sıcaklık değerleri kontrol ettiğimde normaldi. İşlemcimin soğutucusu da stok değil. Ben tamamen yazılımsal olduğunu sanıyorum bu durumun. Oldum olasıca oyunlarda grafik ayarı yapmayı da becerememişimdir.
bu sorunun birden fazla nedeni olabilir ama o nedenler den biri kesinlikle ram özellikle ddr4 anakartlarda tekfaz ram çift faza göre büyük bir oranda fps düşüşü yaratıyor. ama sende düşük fps le beraber çok fazla fps dalgalanmasıda oluyor biraz deneme yanılma yolunda gidecez

Geri