Neler Yeni

RTX 3060 Mining İçin Anakart Önerisi?

sweett

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
296
İsim
Arda Dalser
Arkadaşlar işlemciyi de daha almadım şimdilik elimde sadece monitör ve rtx 3060 ekran kartı var çok uçmayacak şekilde p/f verebileceğiniz işlemci, power suplay, anakart önerilerinize açığım sizlere göre alacağım. Sizce hangi marka modelleri almalıyım?
Peki ileride oyun oynamayı düşünüyor musunuz bu sistemle? O zaman işlemci olarak 3600 yeterli olur oyun oynanmayacaksa. Anakartı dediğim gibi B450 Tomahawk yapın. PSU olarak XPG Pylon 650W 80+ öneririm. Bu bütçede alınabilecek en iyi PSU'lardan birisi. En giriş seviyesi anakartı almaya gerek yok. Bu bütçede alınabilecek en F/P ürün bu iken 200 TL daha ucuz verip en giriş seviyesi anakartlardan almaya gerek yok. Bunu diğer arkadaşlara da sorabilir veya ayrı konu açabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mahmut İzgi
Peki ileride oyun oynamayı düşünüyor musunuz bu sistemle? O zaman işlemci olarak 3600 yeterli olur oyun oynanmayacaksa. Anakartı dediğim gibi B450 Tomahawk yapın. PSU olarak XPG Pylon 650W 80+ öneririm. Bu bütçede alınabilecek en iyi PSU'lardan birisi.
Oyun oynamayı düşünmüyorum hocam max 3 kart bağlarım sisteme

smsísmαíl

80+ Silver
Peki ileride oyun oynamayı düşünüyor musunuz bu sistemle? O zaman işlemci olarak 3600 yeterli olur oyun oynanmayacaksa. Anakartı dediğim gibi B450 Tomahawk yapın. PSU olarak XPG Pylon 650W 80+ öneririm. Bu bütçede alınabilecek en iyi PSU'lardan birisi. En giriş seviyesi anakartı almaya gerek yok. Bu bütçede alınabilecek en F/P ürün bu iken 200 TL daha ucuz verip en giriş seviyesi anakartlardan almaya gerek yok. Bunu diğer arkadaşlara da sorabilir veya ayrı konu açabilirsiniz.
hocam b450 tomahawk gereksiz olur
arkadaş boşu boşuna fazla para vermesin
b450m s2h v2 işini görür

sweett

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
296
İsim
Arda Dalser
O zaman 3600 yeterli olur hocam. Ama tam bütçenizi belirtmemişsiniz belirtseydiniz daha iyi olurdu. Ama PSU kesinlikle Pylon olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam b450 tomahawk gereksiz olur
arkadaş boşu boşuna fazla para vermesin
b450m s2h v2 işini görür
Olay iş görmek değil hocam. Aralarında 200 TL fark olmasına rağmen ciddi şekilde farklar var. Gidip konu açarak B450M S2H ile B450 Tomahawk arasındaki farkları öğrenebilirsiniz. VRM soğutmalarından tut her konuda daha iyi bir anakart ve sadece 750 TL. Ben önerimi yaparım alıp almamak arkadaşa kalmış. Ayrıca önerimde kötü bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Bütçesini aşsaydı arkadaş bunu belirtirdi.
(Ek olarak belirteyim Tomahawk'ın OC performansı S2H'dan çok daha iyi bir yandan da bu sebeple önerdim. Arkadaş mining yapacağı için OC ve UV yapacağını düşünüyorum.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mahmut İzgi
O zaman 3600 yeterli olur hocam. Ama tam bütçenizi belirtmemişsiniz belirtseydiniz daha iyi olurdu. Ama PSU kesinlikle Pylon olsun.

Olay iş görmek değil hocam. Aralarında 200 TL fark olmasına rağmen ciddi şekilde farklar var. Gidip konu açarak B450M S2H ile B450 Tomahawk arasındaki farkları öğrenebilirsiniz. VRM soğutmalarından tut her konuda daha iyi bir anakart ve sadece 750 TL. Ben önerimi yaparım alıp almamak arkadaşa kalmış. Ayrıca önerimde kötü bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Bütçesini aşsaydı arkadaş bunu belirtirdi.
(Ek olarak belirteyim Tomahawk'ın OC performansı S2H'dan çok daha iyi bir yandan da bu sebeple önerdim. Arkadaş mining yapacağı için OC ve UV yapacağını düşünüyorum.)
Öneri tavsiyeler için teşekkürler hocam

sweett

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
296
İsim
Arda Dalser

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert

@Arda Dalser Maşallah önerdiğiniz PSU 3 tane ekran kartını beslemeyecek! Nasıl bir mining sistem bu? Oyuncu PC'si mi? R5 3600 ne alaka? Oyun oynamayacak zaten, mining için böyle sistem mi kurulur? Mining sistem nasıl bilmiyorsanız biraz araştırın lütfen.

sweett

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
296
İsim
Arda Dalser
@Arda Dalser Maşallah önerdiğiniz PSU 3 tane ekran kartını beslemeyecek! Nasıl bir mining sistem bu? Oyuncu PC'si mi? R5 3600 ne alaka? Oyun oynamayacak zaten, mining için böyle sistem mi kurulur? Mining sistem nasıl bilmiyorsanız biraz araştırın lütfen.
Peki hocam siz önerin madem. B450M S2H R3 3100 koyalım. Arkadaşın 3 ekran kartı kullanıp kullanmayacağını bilmiyorsun bu arada xpg pylon 2 kartı rahatlıkla besleyebilir 3 ü bilmiyorum.

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,861
İsim
Hasan Acar

+

1200af

İyide işlemciyi bilmeden B450 neden önerdin. Ryzen mi işlemcisi sordun mu ?
İşlemci daha almamış. :) Mesajlarda var.

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,086
İsim
.
Eski anakartlar yerine daha üstün korumalara sahip bir anakart alın. H110 gibi anakartlara pek bulaşmayın.

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
Arkadaşlar ekranlı kullanabileceğim bir anakart tavsiyeniz var mıdır? Bütçe biraz az onun için f/p ürün önerirseniz sevinirim :)
ekran kartların birden fazla mı olacak . tek ise b450 bile yeter fakat birden fazla kullanacaksan işler çok değişir.

Top Bottom