Neler Yeni

RTX 3060 Mining Problemi / 25 Mhs Geçmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Buğrahan GÜNGÖR
Gpu-Z yükleyip çipsete bakın. Yeni üretilen kartlar direk kilitli olacaktı acaba sizin kart yeni üretilen mi ? Ayrıca sürekli monitor takılı olmalı veya HDMı to VGA adaptör takılı kalmalı karta. Daha fazla detay verebilirsen çözeriz konuyu
Board kilidini nasıl kaldırırız inanın bilmiyorum; ne zaman üretilmiş onu da maalesef bilmiyorum. Direkt bi' arkadaşa ödeme yaptım topladı ve gönderdi. Gpu-Z edinip birazdan bakacağım ama nasıl kilit açılacak bilmiyorum maalesef.

Bir de monitör sürekli açık; hiç kapatmıyorum. Yani güç tasarruf modları vesair tamamen kapalı; 7/24 board üzerinde HDMI to VGA.

İlginiz için ayrıca çok teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
GPU-Z sonucunu atarsın birazdan ben çalışan driver upload ediyorum şimdi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
İşlemcin neydi bu arada ? Yeni nesil mi eski nesil mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Buğrahan GÜNGÖR
İşlemcin neydi bu arada ? Yeni nesil mi eski nesil mi ?
AMD Athlon 3000 G işlemci; şimdi sistemin olduğu cihaza geçtim birazdan görsel ileteceğim size Gpu-Z ile ilgili. Driver'ları tek tek deniyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
athlon ile olmaz ki :( Besleyemiyordur GPU nu. Anakart sayfana baktım Yeni tip işlemci lazımki besleyebilsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Buğrahan GÜNGÖR
athlon ile olmaz ki :( Besleyemiyordur GPU nu. Anakart sayfana baktım Yeni tip işlemci lazımki besleyebilsin.
Aynı board üzerinde RTX 6700 XT deniyorum mevcuttaki RX3060'ı çıkartıp herhangi bir sorun olmadan kazım yapıyor.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
bildiğim kadarıyla mining yaparken işlemcinin çok önemi yok sadece çalışsın yeterli

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Hayır 3060 ile yapıyorsan önemi var. 5600X var bende ve minimum Ryzen 3. seri bir işlemci olmalı diye biliyorum. GPU dan tam verim almak için. Biz yinede herşeyi deneyelim eğer olmazsa işlemcini güncellersin sorun çözülür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

GPU-Z yi atarsan çözeceğiz GPU-Z olmadan bir şey diyemem ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Buğrahan GÜNGÖR
Hayır 3060 ile yapıyorsan önemi var. 5600X var bende ve minimum Ryzen 3. seri bir işlemci olmalı diye biliyorum. GPU dan tam verim almak için. Biz yinede herşeyi deneyelim eğer olmazsa işlemcini güncellersin sorun çözülür.

GPU-Z yi atarsan çözeceğiz GPU-Z olmadan bir şey diyemem ?
Ekteki şekilde Gpu-Z

Phoenix miner indirir misin
46'dan kademeli olarak geriledi yine maalesef..

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    119.6 KB · Hit: 101
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    44.2 KB · Hit: 99
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Tamam çipsetlerimiz aynı GA106 yani kilitli olmayan model ekran kartın. Sorunu buldum. şuan ekran kartın X4 modunda çalışıyor.

BUS Interface kısmına bak. @ x4 1.1 yazıyor sende. Bende ise şu şekilde : PCIe x16 4.0 @ x16 3.0

Şimdi bunu düzeltmek için ya BIOS daki Gen1-Gen2-Gen3 ayarlarıyla oynıcaksın yada işlemcin x16 ya çıkartamıyor GPU yu. BIOS da gen1-gen2-gen3-Auto olan kısmı bulur musun ?

Top Bottom