Neler Yeni

RTX 3060 Mining Problemi / 25 Mhs Geçmiyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,285
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ekteki şekilde Gpu-Z
Mesaj otomatik birleştirildi:

46'dan kademeli olarak geriledi yine maalesef..
T-REX miner indirir misin ayrıca gpu pci 4.0 x4 modunda çalışıyor x16 olmalı

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Buğrahan GÜNGÖR
Tamam çipsetlerimiz aynı GA106 yani kilitli olmayan model ekran kartın. Sorunu buldum. şuan ekran kartın X4 modunda çalışıyor.

BUS Interface kısmına bak. @ x4 1.1 yazıyor sende. Bende ise şu şekilde : PCIe x16 4.0 @ x16 3.0

Şimdi bunu düzeltmek için ya BIOS daki Gen1-Gen2-Gen3 ayarlarıyla oynıcaksın yada işlemcin x16 ya çıkartamıyor GPU yu. BIOS da gen1-gen2-gen3-Auto olan kısmı bulur musun ?
BIOS'u Mflash ile güncelledim; Gen1, Gen2, Gen3 kısmı Auto seçili, onu Gen3 yaptığımda da bir değişiklik olmadı; daha önce onu da denedim bir de PCIE farklı bir menü var orada da 4x4x4 yazıyor onu da Auto yapıyorum, 4x4x4 olduğunda cihaz açılmıyor :)

Bir üst mesajımda yazdığım gibi şimdi Bios'dan PCIE Settings'den 4x4 yaptım; enteresan şekilde cihaza şimdi görüntü gelmiyor. :) Ne kartmış, hayattan soğuttu :)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Her değiştirdiğinde GPU-Z yi tekrar açıp bakmalısın. Eğer tüm GEN modlarında olmuyorsa daha güncel bir işlemci ile denemelisin örneğin Ryzen 3000 serisi gibi.

T-REX miner indirir misin ayrıca gpu pci 4.0 x4 modunda çalışıyor x16 olmalı
Evet X4 modu çözülse sorun çözülür driver falan doğru gözüküyor kendi sistemimle karşılaştırdım. Tek fark BUS Interface o kadar.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Buğrahan GÜNGÖR
Her değiştirdiğinde GPU-Z yi tekrar açıp bakmalısın. Eğer tüm GEN modlarında olmuyorsa daha güncel bir işlemci ile denemelisin örneğin Ryzen 3000 serisi gibi.

Evet X4 modu çözülse sorun çözülür driver falan doğru gözüküyor kendi sistemimle karşılaştırdım. Tek fark BUS Interface o kadar.
4.0 oldu sanırım ama sonuç aynı maalesef..

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    111.3 KB · Hit: 80
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Evet 4.0 gözüküyor. İşlemciden olabilir dediğim gibi. Deneyebileceğin birisi varsa kartı onun sistemine takıp deneyebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Buğrahan GÜNGÖR
Maalesef Antalya'da bu işi yapan kimse yok bildiğim tanıdığım :) benimde ilk deneyimim olacaktı :)) Siz hangi işlemci ve anakartı kullanıyorsunuz? Ve sisteminizde kaç adet RTX3060 bağlı olmazsa board ve işlemciyi değiştireyim en kötü o şekilde çözerim.

Atmacale

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Kemal
Top Bottom