Neler Yeni

RTX 3070'in Tam Bir Planlı Eskitme Kartı olması

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
İstediğim oyunu 144 üzeri fps ile oynuyorum. Konuya çayımı yudumlayarak bakıyorum. Acınası.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,309
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İstediğim oyunu 144 üzeri fps ile oynuyorum. Konuya çayımı yudumlayarak bakıyorum. Acınası.
Sus la eğlenioz, gerçi arkadaş biraz daha zorlarsa cok eglenicez ben GDDR6X den örnek verir 3070Ti falan araya katar sanıyodum da daha fena patladı eleman
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha o katar patlamak hosuna gitmediyse AYNI yerleri gösteren başka test bu sefer AMD de kattım

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Oyunda aynı noktada bile değiller. Al en azından aynı yerde olan daha gerçekçi video vram kullanımlarına bakabilirsin. Saçma egom değil yani.

Şimdi yavaşça sen bana biat et. Madem konu biat meselesi daha karşılaştırma yapmayı bilmeyen adama biat falan edemem zaten .d

Borderlands 3
Horizon 4
Horizon Zero Dawn
Gta 5
Witcher 3
RDR2
hepsinin vram kullanımları farklı
Attığın videoyu kendin izlemiyosun demi . 3 nokta halinde bakıp çıkıyorsun.
Attığın video ile benim dediğimin aynısnı diyorsun ve bana biat et diyorsun :):) İyiymiş. Aynen aynı vram kullanımı var witcherde fark 350 gta 5 de 100 rdr 2 de 200 horizonda 150-200 ama aynı vram kullanımı . Kaldı ki zaten benim attığımda da senin attığında da test videolarına güvenmiyorum ki ben . Böyle konuşmamın sebebi deneyimim. Sen açıp izliyorsun ha bu böyleymiş diyorsun ben deneyimleyip deneyimimi aktarıyorum.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,309
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Borderlands 3
Horizon 4
Horizon Zero Dawn
Gta 5
Witcher 3
RDR2
hepsinin vram kullanımları farklı
Attığın videoyu kendin izlemiyosun demi . 3 nokta halinde bakıp çıkıyorsun.
Attığın video ile benim dediğimin aynısnı diyorsun ve bana biat et diyorsun :):) İyiymiş. Aynen aynı vram kullanımı var witcherde fark 350 gta 5 de 100 rdr 2 de 200 horizonda 150-200 ama aynı vram kullanımı . Kaldı ki zaten benim attığımda da senin attığında da test videolarına güvenmiyorum ki ben . Böyle konuşmamın sebebi deneyimim. Sen açıp izliyorsun ha bu böyleymiş diyorsun ben deneyimleyip deneyimimi aktarıyorum.
200-300mb' a fark diyorsan hiçbir şey bilmiosun be kanka. Konu deneyimse bende 6 tane kart kullandım sıkıntı yok. 5500XT 8GB da 1070 8 GB da 6600 8GB da tıpatıp aynı vram değerlerini verdi ki 100 mb falan farklar oluyor zaten normal o an onu kullanmamış veya arka planda bir şey açılmış olabilir şuan ben boşta 1070mb tüketiyorum vram i kardeşim 800 falan yani yine ben haklıyım biat et :ROFLMAO:

Hele gta 5 de fark 100 dediğinde osurarak güldüm haberin olsun. 2 farklı test yapıp birinde 100 diğerinde 101 fps alıp aha çok fark var demekle aynı şey dediğin düşme bu kadar kanka gerek yok. Kabullen mesajlarıma cevap verme aynı klasmanda oynamıyoruz işte napıyım illa iyice mi gömeyim. 1/1 oranda aynı vram kullanımını tutturmak imkansızdır.

Kİ Kİ Kİ borderlands 3 de 3070 fazla tüketmiş yer yer bu durumda senin teorin çöpe düşüyo direkt

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
200-300mb' a fark diyorsan hiçbir şey bilmiosun be kanka. Konu deneyimse bende 6 tane kart kullandım sıkıntı yok. 5500XT 8GB da 1070 8 GB da 6600 8GB da tıpatıp aynı vram değerlerini verdi ki 100 mb falan farklar oluyor zaten normal o an onu kullanmamış veya arka planda bir şey açılmış olabilir şuan ben boşta 1070mb tüketiyorum vram i kardeşim 800 falan yani yine ben haklıyım biat et :ROFLMAO:

Hele gta 5 de fark 100 dediğinde osurarak güldüm haberin olsun. 2 farklı test yapıp birinde 100 diğerinde 101 fps alıp aha çok fark var demekle aynı şey dediğin düşme bu kadar kanka gerek yok. Kabullen mesajlarıma cevap verme aynı klasmanda oynamıyoruz işte napıyım illa iyice mi gömeyim. 1/1 oranda aynı vram kullanımını tutturmak imkansızdır.
Testi sen gönderdin , ben deneyim aktardım sana , göndereceğin testin kefili sensin . Nasıl gülersen gül :) Sonuç ortada farklı vram kullanımları var.
Aynen kanka be baksana en az fark bu videoda tomb raiderde. Hatta hiç fark yok sadece 600 mb . Hiçkimsenin bir yerden düştüğü yok tam tersi dengim değilsin , aynen kanka 300 400 mb fark olabilire çevirdin olayı . 1 e 1 oranında vram kullanımını tutturmak imkansızdır a çevirdin . Ben de bundan bahsediyorum zaten aslan. Ben de bundan bahsediyorum . Okuduğunu anlaman önemli. 1 e 1 oranda hiçbir kart aynı seri dahi olsa eş oranda vram kullanmaz. Bunda oyunun optimizasyonu , kartın bileşen kalitesine kadar her şey etkilidir.

S1000RR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdüssamed öztemur
Yıl 2022 ve 8gb vram bence çok komik duruyor bu kart için. Bu kartı geçtim 3080'i 10 GB satmaya utanır insan.
RTX 3070 almayı çok isterdim ama sırf 2k oynayacağım için bu kartı vramından dolayı almaktan vazgeçtim. Eğer almayı düşünen arkadaşlar varsa benim tavsiyem 2k-4k için kesinlikle çöp bir kart. Onun yerine RX 6700 xt 12gb var daha iyi.

Siz nvdianın bu vram politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? sizce 8gb vrama rağmen alınır mı?
Bende 6700 var inan o kadar vram kullanmıyo

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,309
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Testi sen gönderdin , ben deneyim aktardım sana , göndereceğin testin kefili sensin . Nasıl gülersen gül :) Sonuç ortada farklı vram kullanımları var.
Aynen kanka be baksana en az fark bu videoda tomb raiderde. Hatta hiç fark yok sadece 600 mb . Hiçkimsenin bir yerden düştüğü yok tam tersi dengim değilsin , aynen kanka 300 400 mb fark olabilire çevirdin olayı . 1 e 1 oranında vram kullanımını tutturmak imkansızdır a çevirdin . Ben de bundan bahsediyorum zaten aslan. Ben de bundan bahsediyorum . Okuduğunu anlaman önemli. 1 e 1 oranda hiçbir kart aynı seri dahi olsa eş oranda vram kullanmaz. Bunda oyunun optimizasyonu , kartın bileşen kalitesine kadar her şey etkilidir.
VRAM kullanımında her şey aşağı yukarı kavramına bağlıdır zaten. Bu testte 3050 fazla vram kullanmış PC' ye res at gel bu sefer belki 6600 kullanır fazla nvidianın özel teknolojisi noldu yukarda zırvalıyodun döndürme konuyu şimdi senin dediğine göre 3070 cok üstün oldugundan 3050' den 70 mb fazla kullanmak yerine 1-2 gb az falan kullanması lazımdı daha kartın boşta vram kullanabileceğinden habersiz olduğuna yemin bile edebilirim git başka yerde oyna. Attıgın testte yine ben haklıyım bu arada galiba sen kendi iddianı unutup yolundan saptın ;)

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
VRAM kullanımında her şey aşağı yukarı kavramına bağlıdır zaten. Bu testte 3050 fazla vram kullanmış PC' ye res at gel bu sefer belki 6600 kullanır fazla nvidianın özel teknolojisi noldu yukarda zırvalıyodun döndürme konuyu şimdi senin dediğine göre 3070 cok üstün oldugundan 3050' den 70 mb fazla kullanmak yerine 1-2 gb az falan kullanması lazımdı daha kartın boşta vram kullanabileceğinden habersiz olduğuna yemin bile edebilirim git başka yerde oyna. Attıgın testte yine ben haklıyım bu arada galiba sen kendi iddianı unutup yolundan saptın ;)
Aslan herşeyden önce okuduğunu anlaman lazım. ''nvidianın özel teknolojisi noldu '' kimse böyle bir cümle kullanmadı . Bahsedilen durum dlss -fsr .
Çünkü ölçekleme yaparak görüntü aktarıyor . Hadi buna da aynı olur de :) Ben dediğim tüm şeylerin arkasındayım . Senin attığın -Benim attığım videolar da ortada.
3070 gündelik kullanıcı için 3050 den 1 gb daha az vram tüketiyor RDR 2 için, için rahat olsun . Bi konuyu tekrardan oku . ama gerçekten oku attığın videolar gibi 3 sn izleyip bana atıp 300-400 mb de farkmı yaa diye geldiğin gibi gelme.
Kart boşta vram kullanır kullanmaz beni ilgilendirmiyor sonuç olarak vram kullanımları aynı mı değil mi ? Değil. Nokta . Dengim değilsin , çapın yetmez. Sen 7/24 forumdasın ben işimdeyim , benim oynayacak vaktim yok ama senin bol ... Yan yana gelsen kullanamayacağın cümleleri uzaktan da olsa söylememeni tavsiye ederim sana... Bilgiye aç ol , kıvırma , lafının arkasında dur ...

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,309
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Aslan herşeyden önce okuduğunu anlaman lazım. ''nvidianın özel teknolojisi noldu '' kimse böyle bir cümle kullanmadı . Bahsedilen durum dlss -fsr .
Bu teknolojiler kartın vram kullanımını düşürüyor çünkü ölçekleme yaparak görüntü aktarıyor . Hadi buna da düşürmez de :) Ben dediğim tüm şeylerin arkasındayım . Senin attığın -Benim attığım videolar da ortada.
3070 gündelik kullanıcı için 3050 den 1 gb daha az vram tüketiyor için rahat olsun . Bi konuyu tekrardan oku . ama gerçekten oku attığın videolar gibi 3 sn izleyip bana atıp 300-400 mb de farkmı yaa diye geldiğin gibi gelme.
Kart boşta vram kullanır kullanmaz beni ilgilendirmiyor sonuç olarak vram kullanımları aynı mı değil mi ? Değil. Nokta . Dengim değilsin , çapın yetmez. Sen 7/24 forumdasın ben işimdeyim , benim oynayacak vaktim yok ama senin bol ... Yan yana gelsen kullanamayacağın cümleleri uzaktan da olsa söylememeni tavsiye ederim sana... Bilgiye aç ol , kıvırma , lafının arkasında dur ...
Lafımın arkasındayım sıkıntı yok 300-400mb fark mı yaa? Sanırım şamar olunca reel çağırmak gelenek forumlarda dlss fsr zaten düşürür onda sıkıntı yok da 3070 gündelikte 1 gb vram az tüketiyor demek %100 yanlış bilgidir yani :D İkimizin de attığı videolar ortada 1 gb olan bir fark görmedim umarım sorun gözlerindedir.

Neyse bu kadar mesaj attığın yeter günlük kotanı doldurdun daha mesaj yazmazsın umarım. Cevap gelmeyecek çünkü.

Korkup kaçmıyorum haberin olsun he korkup kaçtı falan diyip sıyrılma da

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Lafımın arkasındayım sıkıntı yok 300-400mb fark mı yaa? Sanırım şamar olunca reel çağırmak gelenek forumlarda dlss fsr zaten düşürür onda sıkıntı yok da 3070 gündelikte 1 gb vram az tüketiyor demek %100 yanlış bilgidir yani :D
Lafı öyle çekme , delikanlı ol ben öyle bir şey söyelemedim , başkalarının yaptıkları da beni ilgilendirmez . Diğerlerine cevap veremiyorsun demi ? Okuduğunu anlamıyorsun ki...
Benim yazdığım ''3070 gündelik kullanıcı için 3050 den 1 gb daha az vram tüketiyor RDR 2 için, için rahat olsun''
Senin verdiğin cevap ''3070 gündelikte 1 gb vram az tüketiyor demek %100 yanlış bilgidir yani'' .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öğrencen aslanım , biraz yavaş olacak ama öğrenecen . 37572 mesaj daha atarsan öğrenecen :) 300-400mb fark mı yaa diyerek öğrenecen .
Mesajını düzenleyerek öğrenecen ! Öğrenecen!

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,309
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Lafı öyle çekme , delikanlı ol ben öyle bir şey söyelemedim , başkalarının yaptıkları da beni ilgilendirmez . Diğerlerine cevap veremiyorsun demi ? Okuduğunu anlamıyorsun ki...
Benim yazdığım ''3070 gündelik kullanıcı için 3050 den 1 gb daha az vram tüketiyor RDR 2 için, için rahat olsun''
Senin verdiğin cevap ''3070 gündelikte 1 gb vram az tüketiyor demek %100 yanlış bilgidir yani'' .
RDR 2 için de yanlış bilgi bir şeyi değiştirmiyor ki ayrıntılara fazla takılıyosun.

Bak burada total vram kullanımının ne kadar yanıltıcı olabileceğini görüyorsun hepsi arasında 100 mb fark var game olarak lakin senin benim attığım diğer videolardaki kadar fark yok aslında. Şimdi sen burda 3060 400 mb az tüktiyo falan derdin. Boşta tüketim de gayet konumuz bu arada senin dediğini çürütüyor çünkü. Boşta tüketime bakmam diyemezsin.
1661772860309.png

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
RDR 2 için de yanlış bilgi bir şeyi değiştirmiyor ki ayrıntılara fazla takılıyosun.

Bak burada total vram kullanımının ne kadar yanıltıcı olabileceğini görüyorsun hepsi arasında 100 mb fark var game olarak lakin senin benim attığım diğer videolardaki kadar fark yok aslında. Şimdi sen burda 3060 400 mb az tüktiyo falan derdin. Boşta tüketim de gayet konumuz bu arada senin dediğini çürütüyor çünkü
Alıntıyı görüntüle
Bak aslan artık anla konu AMD ya da Nvidia değil.
Konu her kartın aynı oranda vram tüketmemesi . Ve benim savunduğum sav her kart eşit şartlarda dahi aynı oranda vram tüketmez .
Aynı oranda vram tüketiyorlar mı hayır . Bu mesajına cevabım da var fark aslanım var fark . La evde MSI afterburner açıp baktığım sistemimi uzaktan elin videolarıyla bana öğretiyorsun ya helal olsun sana .

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,309
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bak aslan artık anla konu AMD ya da Nvidia değil.
Konu her kartın aynı oranda vram tüketmemesi . Ve benim savunduğum sav her kart eşit şartlarda dahi aynı oranda vram tüketmez .
Aynı oranda vram tüketiyorlar mı hayır . Bu mesajına cevabım da var fark aslanım var fark . La evde MSI afterburner açıp baktığım sistemimi uzaktan elin videolarıyla bana öğretiyorsun ya helal olsun sana .
Farkın oluşması için bellek sürümlerinin fark etmesi lazım. 300-400 mb' ın fark olmadığını hala anlamadın. Game VRAM olarak baktığımızda senin o 300 mb dediğin fark 50-100 mb' a iniyo zaten onun zerre önemi yok. Fark ne zaman olur, GDDR6, GDDR6X, GDDR5 kartlarda olabilir mesela. Lakin yine fark GB' ı vurmayacaktır. 500 mb' ı geçmediği sürece önemsenecek fark yoktur bir oyunda 3070 tüketir diğer oyunda 3050. Bu durumda 3070 dediğin gibi daha iyi olmuyor mesajını buldurtma bana

Top Bottom