Neler Yeni

Çözüldü✓ rtx 3070ti ryzen 5 5600 1080p de darboğaz yapar mı

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,199
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Benim tavsiyem elinde yoksa 3070 Ti'den uzak dur. Kart elindeyse 2K monitör alma. VRAM sebebiyle 1080p bile doğru düzgün oynanmıyor artık. Darboğaza gelecek olursak evet 5600 işlemci darboğaz yapar. Darboğaz olmaması için işlemcinin ekran kartına yetecek güçte olması gerekiyor. Ekran kartının yüzdelik kullanımı düştükçe FPS azalır ve darboğaz artar. Darboğaz olmasın diye 1080p ultrada oynarsın mesela. Bu sefer VRAM yüzünden FPS düşer. VRAM yetsin diye ayarı kısayım dersin. Kıstığın için ekran kartının yüzdesi düşer ve FPS azalır. Böyle bir durum söz konusu.

eglarest

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
yusuf arda karakaya
Benim tavsiyem elinde yoksa 3070 Ti'den uzak dur. Kart elindeyse 2K monitör alma. VRAM sebebiyle 1080p bile doğru düzgün oynanmıyor artık. Darboğaza gelecek olursak evet 5600 işlemci darboğaz yapar. Darboğaz olmaması için işlemcinin ekran kartına yetecek güçte olması gerekiyor. Ekran kartının yüzdelik kullanımı düştükçe FPS azalır ve darboğaz artar. Darboğaz olmasın diye 1080p ultrada oynarsın mesela. Bu sefer VRAM yüzünden FPS düşer. VRAM yetsin diye ayarı kısayım dersin. Kıstığın için ekran kartının yüzdesi düşer ve FPS azalır. Böyle bir durum söz konusu.
hayır almadım ancak 20 25 bin tl civarında bir sistem düşünüyordum sanırım 3070 ti bu bütçe için yüksek bir kart olduğu kanaatine vardım varsa sizin öneriniz bu konuda da yardımınızı alabilirim

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,199
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
hayır almadım ancak 20 25 bin TL civarında bir sistem düşünüyordum sanırım 3070 ti bu bütçe için yüksek bir kart olduğu kanaatine vardım varsa sizin öneriniz bu konuda da yardımınızı alabilirim
Sistem tavsiyesi konusu aç tavsiye verirler. Ekran kartı olarak RX 6800, 6700 XT gibi seçenekler var. 3070 Ti 8 GB olması sebebiyle iyi olmaz.

eglarest

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
yusuf arda karakaya
Sistem tavsiyesi konusu aç tavsiye verirler. Ekran kartı olarak RX 6800, 6700 XT gibi seçenekler var. 3070 Ti 8 GB olması sebebiyle iyi olmaz.
anladım tekrardan teşekkürler kral

Top Bottom