Yardım RTX 3080 Ti vs RX 6900 XT

ReQo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
168
Bütçe
16000
Anakart: Asus Prime B650M-R
İşlemci: Ryzen 5 7600
Güç Kaynağı: Enermax MAXPRO III 700W

Bütçe max 16.000₺ hangisini önerirsiniz? Monitörüm 1440p

Oyumu yeşil tarafa veriyorum ☘️😁
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nitro+ S.E serisi en üst serilerden ddğil mi hocam? ve evet 16'ya rog strix iyi bence de ama elimdeki kartı ayın 5'inde iade edeceğim ve o zamana kadar satılma ihtimali de var :d satılırsa da sağlık olsun, başka ilanlara bakarım.

Sen bilirsin. Ben kırmızı tarafa verdim ve neredeyse 3 senedir çok memnunum 6900 XT'den. Hala da 2K Ultra da çok iyi işimi görüyor. :D

Oyumu yeşil tarafa veriyorum ☘️😁

Nitro+ S.E serisi en üst serilerden ddğil mi hocam? ve evet 16'ya rog strix iyi bence de ama elimdeki kartı ayın 5'inde iade edeceğim ve o zamana kadar satılma ihtimali de var :d satılırsa da sağlık olsun, başka ilanlara bakarım.
Nitro ile sorun yaşayanları falan görmüştüm risk almaya gerek yok bence

Nadiren de olsa 17 bandına 4070 düşüyor, 1k pazarlık da yapıp 16ya kapatabilirsin. Bu dediğim durumda hızlı olman lazım ama bizzat yaşadığım için biliyorum geçen sene tam bu zamanlar kfgli asus dual 4070'i 17ye ilanda görüp 16ya anlaşarak direkt gidip almıştım. Alırken adam bana senden sonra 10-11 kişi aradı demişti.

Tabii belirttiğim durum istisnai bir olay onun dışında en mantıklı tercih 7800 XT olur.

Zaten 5070 kullanıyordum hocam yeni nesilin çokta bir numarası yok

12GB Vram'den korkuyorum hocam ne kadar süre götürür

4070 düşündümde saf gücü pek tatmin edici değil
ben 8gb ekran kartı kullanıyorum 1080p her şey ultrada yetiyor (her oyunda denemedim ama ) forza 4/5 de mesela 6 7 gb çıkıyor en fazla 12gb ekran kartlarının daha ömürleri var

9060xt al daha iyi. Elektrik faturan çok gelmez. 2K da tatmin eder.
Öteki türlü ayda 500 lira elektrik şirketine bitmeyen taksit ödersin. Fiyat yaklaşıktır, elektrik faturasına ilave olarak düşünün.

3080ti 9060xt yi geçiyor diye biliyorum ama güç kullanımı daha fazla olması gerek diye düşünüyorum.

Tabi ki 3080Ti hemen herkes yazmış

3080Ti hatta RTX2060 bile bugün hemen ehr oyunu açar oynatır ki 3080Ti muzzam bir karttır varsa paran 3090ana da bakabilirsin.
FG/MFG desen zaten uyugulamalar ile o teknolojilere rahat ulaşırsın

2060S ile oynayamadıgım oyun yok :D Deli dehşet bi kart yanlıs bilmiyorsam 3060 gücüne yakın bi karttı.

Temiz rx6900xt bulabilirsen benim tercihim rx6900xtden yana ikisinide kullandım şuan aktif olarak bunu kullanıyorum, model önerisi olarak red devil veya nitro+

6900XT vs 3080 Ti sözde ''denk'' kartlar ama sözde tabi ki.

Reel oyun performansı ve deneyim söz konusu ise 3080 Ti fersah fersah daha iyi bir kart. En basitinden RTX performansı çok çok daha iyi, ne işimiz var RTX ile demeyin Arc raiders da kapatamıyorsunuz. Aynı şekilde DLSS 4 de cabası, DLSS kaliteye bile gerek yok dengelide bile kullansanız görüntüyü bozmadan muazzam fps artışı sağlıyor ama FSR 3 de kaliteye bile alsanız rezalet.

Ayrıca bazılarının acilen bandwidth dediğimiz bant genişliğini öğrenmesi gerekiyor. 3080 Ti ın 4K da bile nasıl oluyor da 16GB 6900XT den daha yüksek fps aldığını Bandwidth i öğrenmeden anlayamazsınız.

Bellek dediğimiz sürekli doldur boşalt mantığında çalışan ve durmadan veri yazan bir donanım. 3080 Ti da 12GB VRAM var evet ama veri akışı o kadar hızlı ki bu sayede 16GB 6900XT den 4K da bile daha iyi sonuç veriyor ve kart VRAM darboğazına girmiyor. 3080 Ti ın bellekler 912.4 GB/s veri yazabiliyorken, 6900XT nin bellekler ise 512.0 GB/s veri yazabiliyor neredeyse 2 kata yakın bir fark söz konusu.

6900XT vs 3080 Ti sözde ''denk'' kartlar ama sözde tabi ki.

Reel oyun performansı ve deneyim söz konusu ise 3080 Ti fersah fersah daha iyi bir kart. En basitinden RTX performansı çok çok daha iyi, ne işimiz var RTX ile demeyin Arc raiders da kapatamıyorsunuz. Aynı şekilde DLSS 4 de cabası, DLSS kaliteye bile gerek yok dengelide bile kullansanız görüntüyü bozmadan muazzam fps artışı sağlıyor ama FSR 3 de kaliteye bile alsanız rezalet.

Ayrıca bazılarının acilen bandwidth dediğimiz bant genişliğini öğrenmesi gerekiyor. 3080 Ti ın 4K da bile nasıl oluyor da 16GB 6900XT den daha yüksek fps aldığını Bandwidth i öğrenmeden anlayamazsınız.

Bellek dediğimiz sürekli doldur boşalt mantığında çalışan ve durmadan veri yazan bir donanım. 3080 Ti da 12GB VRAM var evet ama veri akışı o kadar hızlı ki bu sayede 16GB 6900XT den 4K da bile daha iyi sonuç veriyor ve kart VRAM darboğazına girmiyor. 3080 Ti ın bellekler 912.4 GB/s veri yazabiliyorken, 6900XT nin bellekler ise 512.0 GB/s veri yazabiliyor neredeyse 2 kata yakın bir fark söz konusu.
Uzun süreli kullanımda hangisi daha iyi bir tercih olur hocam?

27704.webp

Ve bilmediğimden soruyorum bunu en başta belirteyim, gpu benchmark sitesinde aralarında böyle büyük farklar var, 6900 xt iyi gibi görünüyor fakat nedense site 3080 Ti'a daha yüksek puan vermiş. Ayrıca YouTube'dan oyun testlerine baktığımda 6900 XT daha öndeydi yanlış hatırlamıyorsam..

Uzun süreli kullanımda hangisi daha iyi bir tercih olur hocam?

Alıntıyı görüntüle

Ve bilmediğimden soruyorum bunu en başta belirteyim, gpu benchmark sitesinde aralarında böyle büyük farklar var, 6900 xt iyi gibi görünüyor fakat nedense site 3080 Ti'a daha yüksek puan vermiş. Ayrıca YouTube'dan oyun testlerine baktığımda 6900 XT daha öndeydi yanlış hatırlamıyorsam..
Dostum bu tarz siteler üzerinden GPU karşılaştırması yapılamaz anca teknik anlamda bir kıyaslama olabilir. Hangi kart oyun anlamında daha güçlü sorusunun cevabı review dediğimiz incelemelerden öğrenilir.

Özetle sana şöyle söyliyim. Bırak 3080 Ti ı 3080 12GB bile 6900XT den daha güçlü bir kart, 4K da %5 fark atıyor. Piyasadaki en güvenilir kaynaklardan biri olan hardware unboxed ın 50 oyun ortalaması;

4555555.webp

Birde ray tracing performansı iyi hoşta kullanan kim var ki?
Yeni çıkan oyunların çoğuna RT gömülü geliyor düşürebiliyorsun ancak düşürsen bile rx6000-7000 serisi kötü olduğu için rt konusunda daha az performans veriyorlar ha diyorsun benim işim olmaz öyle oyunlarla 6900xt alabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,405
Üyeler
187,328
Son üye
cepo
Geri