Çözüldü✓ Rtx 3080 vs Rx 6800xt (fikir alışverişi)

Tietiex

80+
Reaksiyon skoru
134
Rtx 3080 ve Rx6800xt hakkında fikirlerinizi ve bilgi veya tecrübeniz varsa öğrenmek isterim.
Kafamı en çok karıştıran olaya da bir sonuç getirmek istiyorum.
Bildiğim kadarı ile rtx teknolojisi nvidia'nın kendi teknolojisi değil? Yani açık bir teknoloji ileride oyun için bir gelecek diyebiliriz ?
İkinci olarak amd tarafında rtx teknolojisini şuan 6000 serilerinde açma imkanı var mı? veya 3080 vs 6800xt desem nasıl olur ?

Kısacası bu iki kart hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterim.

Şimdiden teşekkür ederim..

Evet yeni nesil Radeon kartlarda RTX desteği gelecek diye biliyorum.

6800XT daha F/P bir kart.

Fakat ben olsam 3080 alırdım.

Rtx 3080 ve Rx6800xt hakkında fikirlerinizi ve bilgi veya tecrübeniz varsa öğrenmek isterim.
Bildiğim kadarı ile rtx teknolojisi nvidia'nın kendi teknolojisi değil? Yani açık bir teknoloji ileride oyun için bir gelecek diyebiliriz ?
İkinci olarak amd tarafında rtx teknolojisini şuan 6000 serilerinde açma imkanı var mı? veya 3080 vs 6800xt desem nasıl olur ?

Kısacası bu iki kart hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterim.

Şimdiden teşekkür ederim..
rx 6800xt daha iyi ama 3080 de dlss var ve bu iyi bi teknoloji amd ne zaman böyle teknoloji çıkarır bilmeyiz ama mutlaka çıkarır fakat kartlara driver yazamayan adamlardan dlss gibi bi teknolojiye rakip yazılım çıkarmasını beklemek bi tık abartı olur bence 3080 almalısın

Fikirleriniz için teşekkürler aklımda zaten 3070/308 var fakat neden amd olmasın diye düşünüyordum bir yandan fikir edindikçe daha sağlıklı karar olacağı kanısındayım.

Kısacası bu iki kart hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa bu konuda daha fazla bilgi edinmek

Şimdi aslında Rtx olarak bilinen şeyin gerçek adı Ray tracing dir ve Ray tracing yıllardır film,ve anime sektöründe çokca kullanılan bişi işte bu ray tracing şimdi de oyunlara geldi

Rx 6800xt daha güçlü olsada ray tracing işlemek konusunda nvidia kadar iyi değil ve DLSS teknolojisi henüz amd tarafında yok bu yüzden RTX 3080 daha iyi ama şimdi almak akıllıca değil bu yüzden nisan ayını falan bekleyin ki stok sorunu ortadan kalksın şimdi kara borsada kartlar

Geri