RTX 3090 uyumlu mu ?

Takıp çalıştırabilirsin, uyumludur. Lakin o işlemc, RTX 3090 gibi bir canavarı besleyemez. Darboğaz kaçınılmaz olur. Ram konusunda ise sistem RAMi ile gpu belleği birbirinden bağımsızdır. Sistem de 16GB RAM olsa bile ekran kartını tam 24GB kapasitesiyle kullanırsın, bir düşüş olmaz

İ3 9. Nesil işlemciyle RTX 3090 24GB uyumlu olur mu bir de benim RAMim 16GB olduğu için ekran kartı yine de 24GB olur mu yoksa 16GB olarak mı kullanabilirim kartı?

i5 11.nesil kullandım 3090'la . 4K'da sorun yaşatmadı ama sınırda olduğunu da net bir şekilde söyleyebilirim. Yer yer CS gibi oyunlarda patlayabilirdim. Sen i3'ün 9.neslini yani RTX 20 serisi için üretilen işlemci serisinin en alt modelini soruyorsun.

ASLA ÖNERMİYORUM. Bak şuan RTX 5090 ile Ryzen 7 7700X kullanıyorum ben bile darboğaz yiyorum 4K Max ayarda. İşlemci kısarsan elindeki kart 3090 değil 3080e döner zarar edersin. Ben şuan 5090ı bazı oyunlarda 4090 gibi kullanmak zorunda kalıyorum :D

Takıp çalıştırabilirsin, uyumludur. Lakin o işlemc, RTX 3090 gibi bir canavarı besleyemez. Darboğaz kaçınılmaz olur. Ram konusunda ise sistem RAMi ile gpu belleği birbirinden bağımsızdır. Sistem de 16GB RAM olsa bile ekran kartını tam 24GB kapasitesiyle kullanırsın, bir düşüş olmaz
i5 11.nesil kullandım 3090'la . 4K'da sorun yaşatmadı ama sınırda olduğunu da net bir şekilde söyleyebilirim. Yer yer CS gibi oyunlarda patlayabilirdim. Sen i3'ün 9.neslini yani RTX 20 serisi için üretilen işlemci serisinin en alt modelini soruyorsun.

ASLA ÖNERMİYORUM. Bak şuan RTX 5090 ile Ryzen 7 7700X kullanıyorum ben bile darboğaz yiyorum 4K Max ayarda. İşlemci kısarsan elindeki kart 3090 değil 3080e döner zarar edersin. Ben şuan 5090ı bazı oyunlarda 4090 gibi kullanmak zorunda kalıyorum :D
Darboğaz ne olur bilmiyorum ama benim donma takılma sorunları bitecekse, AMD karttan kurtulup üstüne daha iyi performans alacaksam o bana yeter diye düşünüyorum 5060Ti 16GB daha mantıklı geldi hem daha yeni hem sıfır olur uyumlu dediler ona da.

Darboğaz ne olur bilmiyorum ama benim donma takılma sorunları bitecekse, AMD karttan kurtulup üstüne daha iyi performans alacaksam o bana yeter diye düşünüyorum 5060Ti 16GB daha mantıklı geldi hem daha yeni hem sıfır olur uyumlu dediler ona da.

Şunu net söyleyebilirim ki DLSS4 bir devrim. Hatta NVIDIA'nın yeni nesil kart çıkarmasına gerek kalmayacak devrim de olabilir :D Olabildiğince RTX 50ye zorlamayı öneririm.

3090 dengi 4070Super ve 5070 oluyor. Fakat 12GB VRAM dalga geçmek gibi bir şey o yüzden 5070Ti veya 5060Ti alırdım 5060Ti muhtemelen 3080 dengi gibi bir şey olabilir.

- FG4X muazzam performans farkı yaratıyor.
- FG4X ile darboğaz azalıyor
- DLSS Transform modeli artık DLSS'nin kusursuz hali. Gerekiyorsa ihtiyacın olmasa bile aç. DLSS Kalite ile çözünürlük farkını farkedemiyorum. FSR4 bile DLSS3'e yetişti ama DLSS4 ayrı dünya

NVIDIA manyağın teki. Bu adamlar yarın yine bir teknoloji devrimi yaratır ağzımız açık kalır. Yapay zekada bir numaralar her an her şey üretirler. Son teknolojilerine sahip olmak son kullanıcıya fayda sağlar. FG4X + DLSS açarsan zaten 5060Ti ile 4K bile oyun oynarsın ki gerek yok tabii abartmayalım.

5060Tİ da iyidir üzmez.

Darboğaz kesin olur i3 9. nesilin besleyeceğı maksimum 1660 super ve 5500xt
Donma takılma sorunların işlemci değiştirmediğin sürece bitmez ilk 5060 ti al zam gelmeden sonra sendeki 5700xt yi ve anakart islemcini satıp 5600x işlemci al

Geri