Neler Yeni

RTX 4060 8gb (İnceleme)

SyleeXin

80+
Katılım
18 Temmuz 2021
Mesajlar
195
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Görkem Tezer
Öncelikle merhabalar bu konu bir ekran kartı inceleme konusudur (Asus Dual Rtx 4060 Oc)

konunun açılış amacı 2k ekran kullanıp veya 1080p kullanıp kartın yetmemesi gibi endişe eden kullanıcılara bir fikir sağlaması için açılmıştır
Konunun en altında hangi parçalarla test ettiğimi görebilirsiniz

gözlemlediklerim kendi kişisel düşüncelerimdir araştırmadan bu konuyu direkt görüp tercih etmeyiniz

(Yaptığım Gözlem ve Testler
12.05.2024 tarihli testlerdir şuanın güncel oyunları ile test edilmiştir gelecekte bu kartın ne karşılayacağını bilemem)



1-2k bir ekran kullanıyorum 4060 8gb bu ekranı besler mi

-Buna net bir cevap vermem gerekirse evet şuan için karşılıyor 170hz 2k bir monitörde aktif olarak oynuyorum. kart gelmeden önce 2kda sorun çıkartır ise monitörümü satıp 1080p bir monitöre geçiş yaparım diye düşünmüştüm fakat buna gerek kalmadı şuan güncel oyunlardan bahsedersek rahat bir şekilde oynuyorum. Cs2 Valorant zaten o tarz oyunlar oynuyosanız her türlü işinizi görecektir.



2-Kart Hissiyatı ve Kalitesi Nasıl

-Kısaca bahsedecek olursam iyi bir kaliteye sahip Büyük soğutma blokları sessiz fanlar gibi kendine çeken özellikleri mevcut beyaz kart opsiyonu olmasıda bir + benim gözümde ve baya sağlam gözüküyor.

asus-dual-geforce-rtx-4060-ti-oc-16gb-16gb__1_-removebg-preview.png
2_slot_design-removebg-preview.png


3-Isınma sorunu var mi

-Kesinlikle ama kesinlikle mükemmel bir soğutma sistemine sahip olduğunu düşünüyorum kasamın hava akışınında buna katkı sağladığını gözden kaçırmamak lazım (Xpg Valor Air Rainbow Rgb Siyah Mid Tower 650W 80+ Bronze Kasa) Isınma olarak hiç bir şekilde sorun yaşatmadı 56-59 derecelerde kullanıyorum genel olarak oyunlarda çok grafik isteyen oyunlardada pek fark göremedim daha farklı oyunlarda test etmiş arkadaşlarda işi değerlerini paylaşabilir.


xpg-valor-air-rainbow-rgb-siyah-mid-tower-600w-80-bronze-gaming-kasa-removebg-preview.png

4-Drop sorunu

-Bu konuyu oluştururken 4060 8gb ile yaşanmış sorunları araştırıp tek tek cevap vermeye çalışıyorum ve forumda drop sorunu yaşayan arkadaşları gördüm Asustan başka marka olduğundan mı yada kartlarının bozuk olduğundan mi bilemiyorum fakat bende drop kasma donma herhangi bir sorun olmadı gayet stabil çalışıyor.



5-Yazılım konusunda nasıl

-Yazılım Tarafına gelecek olursak sade diyebilirim amd kullandığımda bir ton şey vardı uygulamalarında fakat nvdia bana kalırsa al kullan tarzı biraz daha sadece bir kere ayar yapıp kullanabileceğinizi düşünüyorum eğer benim gibi standart oyunlar oynayan bir kullanıcıysanız beni fazlasıyla memnun etti isterseniz girip detaylı ayar yapabileceğiniz panel mevcut istersenizde gir oyna şeklinde rahat edebilidiğiniz bir yazılımı var.



6-Kartı Aldıktan sonra tavsiye edebileceğin şeyler var mi

-Var genel olarak herkesin bildiği fakat bilmeyenler için paylaşacağım bir kaç şey var
-Ekran kartı üzerinde bulunan (Güç girişinin sol tarafında kalan) Küçük buton performans ve sessiz modda seçim yapmanızı sağlıyor performansı seçerseniz kart daha performanslı çalışır eğer ağır işler yapmıyorsanız sessizde kalabilir diye düşünüyorum bunuda araştırmanızda yarar var.

-Jelatinleri tamamen sökmelisiniz aksi halde ısınma sorunları yaşanabiliyormuş.

-Genel olarak her kasaya sığdığını söyleyebilirim ama genede kontrolünü sağlayın derim.

-Bakımlarını zamanında yaptığınız takdirde sizi bir süre idare edecektir.

7-Bazı Oyun Testleri
(Tüm Testler 2k Çözünürlükte Yapılmıştır 1080P Monitörünüz varsa çok daha üst fpsler alacaksınız bilginiz olsun)
-Ets 2 Ultra Ayarlar %200 ölçeklemede 115+ Fps Sıcaklık Değerleri 56-58 Derece
-The bus Yüksek Grafikler 60+ Fps veriyor 65-66 civarı geziyor genelde optimizasyonu rezalet olan bir oyun bu arada bilginiz olsun referans almanızı tavsiye etmem Sıcaklık 58-60 Derece
-Fernbus Simulator Ultra+ Grafikler 60+ Fps 60-63 gidip geliyor The bus ile aynı şirketin oyunu dediğim gibi bu oyunların optimazsyonu rezalet bunuda referans almanızı tavsiye etmem bu oyunları koyma nedenim simulasyon seven insanların oynayacağı alternatifler yok piyasada fazla simulasyon oyunu olamdığı için oynamak zorunda kalıyoruz
-CS2 154+ 154-175Fps Arası Ölüm maçında test ettim
(hikayeli oyunları oynayıp sildiğim için şuan fps testi yapamadım fakat onlarda üzmedi siz genede emin olmak isterseniz youtubeda fazlasıyla fps test videoları mevcut)



8-Son bölüm

-Evet inceleme rehber nasıl adlandırıyorsanız bitti başta yaptığım uyarıları lütfen dikkate alın bu bir kişisel inceleme gözlemlerim ve testlerim sonucunda size elimden geldiği kadar rehberlik yapmaya çalıştım hatam olduysa kusura bakmayın uyarırsanız konuyu düzenleyip yanlış bilgileri düzeltirim ilk defa böyle bir şey yapıyorum o yüzden hatam olması çok normaldir. aklınızda bir soru olursa sorabilirsiniz elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım şimdilik bu kadar iyi forumlar.
Sistem özelliklerim:
A520-M Anakart
Asus Dual 4060 8gb Oc Ekran Kartı
Amd Ryzen 5 5600 İşlemci
16 gb dual ram 8+8
500 gb m2 ssd
 

$ilent

80+ Titanium
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
25,378
En İyi Cevap
2
Kısa hoş inceleme, güzel. Kendimde laptopta kullanıyorum 1080p de beni üzmüyor, 8GB VRAM için 1080p pek sorun değil bence fazla korkuluyor. (Gerekli OC işlemi yaptığım için masaüstü 4060 dan 1 tık daha iyi şuan laptop 4060 ım)
 

SyleeXin

80+
Katılım
18 Temmuz 2021
Mesajlar
195
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Görkem Tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Kısa hoş inceleme, güzel. Kendimde laptopta kullanıyorum 1080p de beni üzmüyor, 8GB VRAM için 1080p pek sorun değil bence fazla korkuluyor. (Gerekli OC işlemi yaptığım için masaüstü 4060 dan 1 tık daha iyi şuan laptop 4060 ım)
teşekkürler hocam dediğim gibi şuanlık gayet iyi bi kart işimi fazlasıyla görüyo tabii kişinin ne istediğide önemli ben alırken kimse önermediği için pişman oldum mu olmadım mı onu yazdım aslında biraz insanların kafasında bir fikir oluşur belki.
 

Hacı_80

80+ Bronze
Katılım
5 Ekim 2023
Mesajlar
1,351
Dahası  
Reaksiyon skoru
445
İsim
Hacı Kıstı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar oyunlar teknoloji
Güzel bi inceleme olmuş tek bi eksiği var oda keşke siz aldığınızdaki fp oranını söyleseydiniz bana kalırsa her ekran kartı fiyatı güzelse güzeldir elinize sağlık
 

SyleeXin

80+
Katılım
18 Temmuz 2021
Mesajlar
195
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Görkem Tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Güzel bi inceleme olmuş tek bi eksiği var oda keşke siz aldığınızdaki fp oranını söyleseydiniz bana kalırsa her ekran kartı fiyatı güzelse güzeldir elinize sağlık
Eklemeyi unutmuşum hocam fakat ben hazır sistem ile aldım belirtmiş olmam lazım konuda genede aldığım sistemin linkini direkt olarak atayım
5600 olarak değiştirdim ben işlemciyi + kasayı xpg yaptım
 
Top Bottom