Neler Yeni

Çözüldü✓ RTX 4070 R5 7600 lü sistem için sıvı soğutma önerisi

Enes29

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Enes Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Ekran kartı, İşlemci, Anakart, Ram, Kasa, Monitör, Klavye, mouse, Kulaklık
Bütçe
3500
Bilgisayarım için sıvı soğutma almayı düşünüyorum amd nin stok fanı yükte 100 dereceye kadar çıkıyor dolayısıyla sürekli dar boğaz oluyor bundan kaynaklı fps drop yiyorum, 3.500 tl ye kadar önerebileceğiniz 240m lik sıvı soğutma var mı ?

(not: ileride işlemci ve anakart yükseltmeyi düşünüyorum sıvı soğutma daha güçlü işlemcileri kaldırabilecek seviyede olursa güzel olur.)

ThE LoSt

80+ Gold
Bilgisayarım için sıvı soğutma almayı düşünüyorum amd nin stok fanı yükte 100 dereceye kadar çıkıyor dolayısıyla sürekli dar boğaz oluyor bundan kaynaklı fps drop yiyorum, 3.500 tl ye kadar önerebileceğiniz 240m lik sıvı soğutma var mı ?

(not: ileride işlemci ve anakart yükseltmeyi düşünüyorum sıvı soğutma daha güçlü işlemcileri kaldırabilecek seviyede olursa güzel olur.)

Enes29

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Enes Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Ekran kartı, İşlemci, Anakart, Ram, Kasa, Monitör, Klavye, mouse, Kulaklık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sıvı soğutma ve kule tipi arasında gidip geliyorum hala baya bi araştırma yaptım tek tek mağza gezdim yine karar veremedim şuanda aklımda almayı planladığım kule tipi ve sıvı soğutmaları atıcam bilgili olan birisi hangisini almam gerektiğini söyleyebilir mi ?

https://www.vatanbilgisayar.com/zal...gb-amd-intel-lga1700-280mm-sivi-sogutucu.html (bunu vatanda bir abi önermişti fiyatı yaklaşık 4k civarıydı, kasaya sığmama ihtimalinden dolayı almamıştım, kasam xpc valo air 2x140mm fan desteği var ama 280mm radyatör desteği var yazmıyordu )

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Enes

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=15529

Hocam süper indirim var kaçırmayın.Yalnız radyatör biraz kalın olabilir.Almadan önce sığıp sığmayacağını kontrol edin.

Enes29

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Enes Öztürk
İlgilendiği Kategoriler

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Enes
hocam çok aradayım sıvı soğutmada sızdırma olursa tüm sistem gidiyor şuanlık tek korkum o bide çıtırından arkadaşlar gözümü çok korkuttu bakımı sıvısı pompası cart curt
Hocam eğer bu şeylerle başım ağrımasın diyorsan hava soğutma mükemmel çözüm.Bakım şeyi şuyu buyu yok.Takıyorsun, sessiz sessiz çalışıyor.Kaliteli modeller attığım sıvı soğutmaya yakın performanslar veriyor.Birebir bir karşılaştırmasını görmedim ama belki daha iyi performans verenler bile olur.Tek kötü yanı sıvı soğutma kadar estetik durmuyor.Yani tercih senin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Attığım modelin 360mm olanını inceliyor levon abim.3

Y KRAL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yasin Uzun
thermalright phantom spirit 120 se rgb bunu aylardır kullaniyorum bir kere sorun yaşamadım hava soğutucu olarak piyasanın en iyi soğutucusu ryzen 5 7500 f de kullaniyorum bir kere ısındığına rastlamadim

sıvı soğutucu gereksiz para ona vericeğin parayı buna ver aynı işlevi yapıcak maksimum 2 3 derece oynar oda kaliteli sıvı soğutucuysa

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Peerless Assain (1400₺) soğutmaya yeterli
Frost Commander (2000₺) 5 derece falan fark eder yani biraz daha iyi

İlla sıvı soğutma istersen Thermalright Aqua Elite 240 bakabilirsin ayrıca ARCTIC Liquid Freezer en kral soğutucu modelidir ama kasana sığmama sorunu olabilir

Benim önerim kesinlikle üstteki ikisinden birini alman

Enes29

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Enes Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
Hocam eğer bu şeylerle başım ağrımasın diyorsan hava soğutma mükemmel çözüm.Bakım şeyi şuyu buyu yok.Takıyorsun, sessiz sessiz çalışıyor.Kaliteli modeller attığım sıvı soğutmaya yakın performanslar veriyor.Birebir bir karşılaştırmasını görmedim ama belki daha iyi performans verenler bile olur.Tek kötü yanı sıvı soğutma kadar estetik durmuyor.Yani tercih senin.

Attığım modelin 360mm olanını inceliyor levon abim.3
hava soğutma olarak ne önerirsin usta, attığın sıvı soğutmayı benim kasanın desteklememe ihtimali var

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Eymen

tewaynett

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mert Demirel
Thermalright Peerless Assassin 120 kullanıyorum R5 5600 işlemcim var boşta 40-45 Elden Ring-Gow-Spiderman gibi oyunlarda ultrada max 60-62 civarında geziyor tavsiye ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,655
Üyeler
168,333
Son üye
Okanshelby
Top Bottom