RTX 4070 Super - Yeni Sürücüde Siyah Ekran / Oyundan Atma Sorunu

Castollo

80+
Reaksiyon skoru
25
Selamlar,
Sistemimde RTX 4070 Super ekran kartı var. Son zamanlarda NVIDIA’nın yeni sürücülerini yüklediğimde şu problemleri yaşıyorum:
  • Oyunlarda bir süre sonra siyah ekran verip masaüstüne atıyor veya tamamen çöküyor
  • Bazen doğrudan "Ekran kartı sürücüsü hatalı" gibi uyarılar alıyorum
  • Masaüstünde bile arada ekran anlık siyah olup geri geliyor
Şu denemeleri yaptım:
  • DDU kullanarak sürücüyü güvenli modda tamamen kaldırdım
  • XMP ayarını BIOS’tan kapattım
  • En güncel NVIDIA sürücüsünü (555.xx WHQL) temiz kurulumla tekrar yükledim
  • GeForce Experience kurmadım
Buna rağmen sorun devam ediyor.
Eski bir sürücü kurduğumda sorun olmuyor ama bu sefer de bazı oyunlar “Sürücü versiyonu yetersiz” hatası veriyor.

Sistemim:
  • GPU: RTX 4070 Super (custom model – marka belirtebilirim)
  • CPU: [Ryzen 5 5600]
  • RAM: [Corsair Vengeance Rgb Pro Sl 32GB (2X16) 3600MHZ CL18 CMH32GX4M2D3600C18 Ddr4]
  • PSU: [MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ Gold ATX 3.0 120mm Fanlı Full Modüler PSU]
  • Anakart: [Gigabyte B550 Gaming X V2 D4 AM4]
Sizce sorun ne olabilir? Yeni sürücülerle gelen bir uyumsuzluk mu, yoksa başka bir donanımsal etken olabilir mi?
Benzer sorunları yaşayan var mı?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler!

Hiç güncellemedim bile. Daha öncelerinde gene sürücüden kaynaklı CS2 siyah ekran, çökme sorunları, bsod yaşamıştım. Çözüm olarak sorunsuz bir drivera geçmiştim. Şu anda nvıdıa sorunlu diyorlar o yüzden driveri düşürün bence eskisine.

Hiç güncellemedim bile. Daha öncelerinde gene sürücüden kaynaklı CS2 siyah ekran, çökme sorunları, bsod yaşamıştım. Çözüm olarak sorunsuz bir drivera geçmiştim. Şu anda nvıdıa sorunlu diyorlar o yüzden driveri düşürün bence eskisine.
Hocam acaba hangi sürümü kullanmaktasınız ben eski problemsiz sürümümü not almayı unutmuşum.

Aynı kart için Ver 576.52 kullanıyorum. Son 2-3 aydır gelen sürücülerde bir sıkıntı yaşamadım.

Geri