Rtx 4070 ve ryzen 5 5600 darboğaz olur mu?

Merhabalar 4070 ile ryzen 5 5600 1080p ciddi derece darboğaz olurmu ufak çaplı olması çok sorun değil genelde valorant oynuyorum zaten nadiren gow rdr2 falan
Ciddi bir darboğaz olmaz, hatta bazı oyunlarda hiç olmaz. Sorun olacağını sanmam.

Hocam peki 4060 ti 8gb mi mantıklı darboğazı göze alarak 4070 almakmı 1080p bu arada
4070 tabii ki. Darboğaz olmayacak oyunlarda arada ciddi farklar olur, darboğaz olan oyunlarda bile 4070 daha fazla FPS alır sadece aradaki fark daha az olur.

knk bak daha az fps almana neden olmuyo. darboğazını tanımı sadece ekran kartının işlemcine oranla güçlü olması. yani sadece ekran kartın işlemcine oranla güçlü olmuş oluyo.
Darbogaz ekran kartinin tamaminin kullanilamamasi oluyo her turlu iddiaya varim git arastir istersen

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

E islemciye göre gücü fazla olunca fps kaybı olmuyorsa ne oluyor
sadece ekran kartına gereksiz fazla para vermiş oluyosun

Darbogaz ekran kartinin tamaminin kullanilamamasi oluyo her turlu iddiaya varim git arastir istersen
peki ekran kartının tamamının kulanılmaması bi sorun mu knk bende onu diyorum ya işte

Hocam 4060 ti a göre fazla fps alabilirmiyim darboğaz yesemde

Hocam yt videolarında r5 5600 ile rtx 4070 rdr 2 de 135 fps alıyor ultrada 4060 ti 110 bu darbogaz yemis halimi oluyo videoda 4070 de gpu %97 cpu %40
Hocam bu videoda avg 100 ama 4060ti dan daha fazla performans alacaksin darbogazin olmasina ragmen zaten dedigim gibi dlss 3 destekleyen oyunlarda sıkıntı çekmessin 4060ti mi darbogaz 4070 mi dersen darbogaz 4070 derim

peki ekran kartının tamamının kulanılmaması bi sorun mu knk bende onu diyorum ya işte
Hocam neden gereksiz fazla vermis oluyorumki yinede 4060 ti dan fazla fps almazmıyım oyunlarda

Evet sorun %80 kullanilirken 100 veriyosa %100 kullanilirken 110 beriyo örnek veriyorum

Hocam neden gereksiz fazla vermis oluyorumki yinede 4060 ti dan fazla fps almazmıyım oyunlarda
eğer darboğaz yapan bi oyun oynarsan almazsın knk aynı fps yi alırsın. darboğaz yapması her oyunda yapıcağı anlamına gelmiyor.

Hocam bu videoda avg 100 ama 4060ti dan daha fazla performans alacaksin darbogazin olmasina ragmen zaten dedigim gibi dlss 3 destekleyen oyunlarda sıkıntı çekmessin 4060ti mi darbogaz 4070 mi dersen darbogaz 4070 derim
Tamamdır darboğazı göze alacağım peki asıl darboğaz işlemciden dolayımı yoksa 1080p kullanmammı ilerde 2k monitor geçersem r5 5600 ile darbogazsiz oynarmiyim

eğer darboğaz yapan bi oyun oynarsan almazsın knk aynı fps yi alırsın. darboğaz yapması her oyunda yapıcağı anlamına gelmiyor.
Yani her türlü minumum 4060 ti ın vereceği fps le ya aynı olucak yada darboğaz olmayan gow gibi oyunlarda fazla fps alacağım

Tamamdır darboğazı göze alacağım peki asıl darboğaz işlemciden dolayımı yoksa 1080p kullanmammı ilerde 2k monitor geçersem r5 5600 ile darbogazsiz oynarmiyim
2k da 96 98 civari olur ama 4 k da hic olmaz hatta 2k dada olmamasi lazim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,378
Üyeler
185,718
Son üye
fatihep0
Geri