RTX 4070 ve Ryzen 7 7700 shutter problemi!

Yanımda sıfır DP kablosu var denemiyorum bile DP kablosundan soğudum.O kadar tribe sokuyordu ki ortak takılma problemi uyku uyuyamıyordum.Kalsın 144 Hz HDMI.Önceden HDMI vardı yine bu tür sorunlar çıkarıyor gibiydi diyr hatırlıyorum ama bilmiyorum yanılıyorda olabilirim.Belki o zaman başka bir sebep yatıyordu altında.R6 mevzusu nedir? senin ne sorunun var?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ortak sen git boş bilgilerini başkalarına anlat.Anlatım yaptığın için kötü bir laf söylemedim ama sende abarttın.Sana diyorum ki DP kablosu sorun çıkarttı HDMI geçtim çözüldü gitti takılmalar diyorum bana diyorsun senin yaşadığın mevzunun bilinçli alakası olamaz diyorsun.Ben diyorum ki DP zaten iyi ben demiyorum ki HDMI daha iyi.DP kalitesiz versiyonudur yada bozuktur bendeki diyorum.
Valla üzüldüm hocam ya, oyun oynayıp kafa dağıtmak eğlenmek istiyoruz onun bile derdi var. R6 için mevzu uzun ya kısaca her dönem başka bir bug yaşamaktan oyundan soğudum diyelim. 5-6 kere ara verdim, hepsinde farklı buglar vardı. Sorunlarımız çözülür umarım

Valla üzüldüm hocam ya, oyun oynayıp kafa dağıtmak eğlenmek istiyoruz onun bile derdi var. R6 için mevzu uzun ya kısaca her dönem başka bir bug yaşamaktan oyundan soğudum diyelim. 5-6 kere ara verdim, hepsinde farklı buglar vardı. Sorunlarımız çözülür umarım
R6S adamdir hocam :D Hocam konudan bagimsiz ama Discord nickiniz redmyth_ mi?

Umarım düzgün bir patch yayınlarlar.Bende HDMI 40-50 dk mı dayandı RDR2 ye ne olduysa HDMI'da fire verdi takıldı yani.DP gibi çok takılmadı tabiide ama yani bende takıntılılık olduğu için hemen göze çarptı.450-500 tl'lik DP sertifikalı 1.4 alacağım umarım kalitesiz DP-HDMI'dandır.

• Üzgün
Reaksiyonlar: Ascl
Umarım düzgün bir patch yayınlarlar.Bende HDMI 40-50 dk mı dayandı RDR2 ye ne olduysa HDMI'da fire verdi takıldı yani.DP gibi çok takılmadı tabiide ama yani bende takıntılılık olduğu için hemen göze çarptı.450-500 tl'lik DP sertifikalı 1.4 alacağım umarım kalitesiz DP-HDMI'dandır.
Hocam bir ara cok populer olmus vesa sertifikali DP kablosu vardi Paugger markali onlara bakabilirsiniz.

Bende de aynisi var ama suan baska DP kullaniyorum cunku elden almama ragmen magazadiklerin hepsinin kutusu acilmisti, bunlar galiba kullanilmis urunler, farkli internet sayfalarindan alinan yorumlarda da hep kullanilmis yorumlari goruyordum, kabloda sikinti yok ama bukulmesi ve sekil almasi cok zor, kafa kismindaki plastik aciliyor sekil verip zorlamaya calisinda, yine de iyi kablodur.

Hocam bir ara cok populer olmus vesa sertifikali DP kablosu vardi Paugger markali onlara bakabilirsiniz.

Bende de aynisi var ama suan baska DP kullaniyorum cunku elden almama ragmen magazadiklerin hepsinin kutusu acilmisti, bunlar galiba kullanilmis urunler, farkli internet sayfalarindan alinan yorumlarda da hep kullanilmis yorumlari goruyordum, kabloda sikinti yok ama bukulmesi ve sekil almasi cok zor, kafa kismindaki plastik aciliyor sekil verip zorlamaya calisinda, yine de iyi kablodur.
Bende zaten bunu alacağım çok sağol.Peki nasıl hocam takılma problemi vs yaşadınız mı? bende 3 tane DP 1 tane HDMI var hepside 100 tl lik dandik mallarmış.Hiç önemsemiyoruz bu tür şeyleri.Anakart hesabı gibi her şey yerli yerinde anakart düşük.Umarım bunu alınca komple sorun çözülür.HDMI yine iyi diğer 3 DP kablolarımdan.Diğer DP kablolar gözle görüler şekilde takılma yapıyor.Birde belirli saatten sonra HDMI'a yük binip shutter problemi yaratma mevzusu oluyor mu? Ben öyle yorumluyorum şuanki problemimde.Çünkü şuan bu HDMI kablomda anlık siyah ekranda oluyor.

Benim kablosal yasadigim tek problem maara doneminde sicakliklardan ve sinyal donusumunden dolayi olan problemdi hocam, kablosal takilma sorunlari hic yasamadim.

1.4 sence kurtarır mı önerdiğin?
ENTDP1420, DP to DP 2 meter, DP 1.4, HBR3, 8K onerdigim kablonun ozellikerli + vesa sertifikali, vesanin sitesinden de teyit edebilirsiniz hatta.

Dedigim gibi sadece bu kablo kullanilmis, internette oyle yorumlar gorunce gittim vatandan elden aldim gittigim magazada 5 tane vardi hepsi kutusuyla raftaydi ama jealtin yoktu ve biraz bilen biri olarak kullanilmis oldugunu hemen anliyorsunuz.

Ve dedigim gibi cok fazla sekil almaya musait degil sert ve ozellikle konektor kismi direk sitah plastik olan yer (Uc kismi olan altin kaplama yer degil) fazla bukulmeli veya zorlamali takmalarda araasi aciliyor o platik cikiyor. Garip kablo sertifikali, saglam ve sekil almasi zor ama kullanilmis ve siyah uc kismi ayriliyor ortadan, kirilmiyor bu arada ayriliyor sadece arasi aciliyor geri takarsiniz ben japonladim ama dedigim gibi zor sekil almasindan dolayi kullanmiyorum onu.

Son olarakta suan ki kablomda dahi gormedigim bir tek paugge de gordugum garip bir yapi var hemen paintten cizip anlatacagim konektorler ters birbirlerine, bu yuzden de iste kullanmiyorum kablo kafayi yiyor sekil almiyor hemen gorselini gonderecegim.

Gorsellere mukemmel cizim yetenegim ile cizip ekledim, konektorler ters birbirine :D garip kablo ya gercekten, kaliteli ve sertifikali ama cok garip.

Ekler

• Screenshot (13).webp
    Screenshot (13).webp
    34.9 KB · Hit: 9
  • Untitled.webp
    Untitled.webp
    5.6 KB · Hit: 11
Son düzenleme:
Kabloyu aldim ve sadece 1 hafta kullandim cunku kablolamada genel bir takintim var ve ozel kablo kanali var masada bunu oraya sokamadim bende kenara koydum :D Dedigim aralikta gorselde hocam resim direk o onerdigim kablodan cekildi. Bu ara paintten cizdigim gorsel de tam tersi durumda olabilir ama normal bir kabloya gore fakli konumda bu paugge de konektorler.

Ekler

• InkedWhatsApp Image 2025-07-24 at 22.25.30_LI.webp
    InkedWhatsApp Image 2025-07-24 at 22.25.30_LI.webp
    99.1 KB · Hit: 11
Kabloyu aldim ve sadece 1 hafta kullandim cunku kablolamada genel bir takintim var ve ozel kablo kanali var masada bunu oraya sokamadim bende kenara koydum :D Dedigim aralikta gorselde hocam resim direk o onerdigim kablodan cekildi. Bu ara paintten cizdigim gorsel de tam tersi durumda olabilir ama normal bir kabloya gore fakli konumda bu paugge de konektorler.
Sağolun hocam benim kekemelik sorunumu komple çözssünde neresi açılıyorsa açılsın :) Birden 1.8 metreden fazla uzun almayın diyorlar ama ne diyorsunuz bu olaya? Bu 2metre ama bilemedim.Yırtılma olayına gelirsek ben sürekli DP kablosunu çıkar-tak yapmam 1 kere taktım mı tamamdır.

Sertifika almis hocam bu uzunlukta, bir problem olmaz hatta benim bunu alma sebebim monitorde FreeSync acinca paralaklik kekemeligi yapiyordu ama sonradan fark ettim ki VA monitorlerin kaderi buymus bosuna almis oldum :D

Bu arada paintten cizidigim tam tersi olacak paugge konektorleri ayni tarafa bakiyor kablonun iki ucunda da , suan kullandigim tam tersi yonde bakiyor.

Sertifika almis hocam bu uzunlukta, bir problem olmaz hatta benim bunu alma sebebim monitorde FreeSync acinca paralaklik kekemeligi yapiyordu ama sonradan fark ettim ki VA monitorlerin kaderi buymus bosuna almis oldum :D

Bu arada paintten cizidigim tam tersi olacak paugge konektorleri ayni tarafa bakiyor kablonun iki ucunda da , suan kullandigim tam tersi yonde bakiyor.
Yoo anladım hocam sorun olmaz :)

Ee neden boşa almış oldun ki? sorununu çözmedi mi? ya da o sorunun çözmüşsündür inşallah :)

Geri