Yardım Rtx 5000 serisi laptop fiyatları sizce nasıl?

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
454
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar mühendisliğinde okuyorum, bu yaz laptop almayı düşünüyorum ve hazır alıyorken güncel ve güçlü bir şey alayım dedim (yapay zeka ile de uğraşmayı düşünüyorum) yani 5060 alsam işimi yeterince görür gibi ve güncel kart ama işin garip tarafı piyasayı bilmediğimden dolayı şimdi baktığım zaman en ucuz excaliburlar var ve onlar bile 55-60.000 lira arası (yeni excaliburlar da 4000 serisi gibi sıkıntılı mı bilmiyorum ama her zaman en ucuz bilgisayarlar casper'in di) şimdi 30-35.000 bandına rahatça 4060'lı laptoplar alabiliyorken arada neden neredeyse 2 kat fiyat farkı var bilmiyorum hatta 2 demesek bile 1.5 kat fark var bunun sebebi ne ve ileride sizce fiyatlar nolur? 5060 serisi beni çok çekiyor ama bu fiyatlarda açıkçası çok uçuk geldi ve ne ailemden isteyebilirim ne de bu yaz çalışıp kendim bu parayı ödemeye razı gelmem gibi (3 asgari ücret ediyor) ne yapsam bilemedim.

kardeşim laptop olmak zorunda mı?
Evet hocam, üniversitede olduğumdan ve devlet yurdunda kaldığımdan kasa ve monitörü saklayabilecek yerim yok ve odalar kilitlenemiyor, bozulup kırılan eşyalar için idare sorumluluk kabul etmiyor. 5060 için bu fiyat değer mi ya da 4060 alsam yapay zeka için işimi yeterince görür mü bilemiyorum, siz ne dersiniz?

kardeşim tr şartlarına laptop almak hakkatten sıkıntı o yüzden öneremiyorum. Ai için farklarına bakmak istiyorsan tensor corelarına bak ona göre değer mi değmez mi diye değerlendirebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

laptop 4060 96 tensor, 5060ta ise 104 tensor var.

kardeşim tr şartlarına laptop almak hakkatten sıkıntı o yüzden öneremiyorum. Ai için farklarına bakmak istiyorsan tensor corelarına bak ona göre değer mi değmez mi diye değerlendirebilirsin.
Doğrudur, sırf 5000 serisi almak için 60-65k bayılmaya hiç değmez galiba o yüzden ben en iyisi 4060 performansına bakıyım. Gönül istedi ki yeni 5000 serisi ile birlikte AMD'nin AI 370 işlemcisini alıp içerisindeki NPU ile çalışalım ama mecbur 7000 serisi işlemci kullanıcaz çünkü 8000 serisi yapay zeka işlemcilerini laptoplarda hiç bulamıyorum.

Yurtdışından alabilme imkanın var mı? yada getirttirebilir misin? çünkü attığım görseldeki gibi teklifler bulunabiliyor.
1750067924866.webp

Geri