Neler Yeni

RTX 5000 serisi sandığınız gibi ucuz olmayacak

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,837
İsim
Eren Yeager
ti modelini gectim 4070 super bile tokatlıyor.
bence araştırmadan insanlara yön vermeyin.
bide milleti heyecana getirip yandı bittiler gibi laflar ediyorlar. aga kafalar pırıl pırıl, bugun yeteri kadar cahil aşısı oldum ben kaçar.
Pardon :D
Saf güce mi bakıyorsunuz hala inanılmazsınız

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
Ümit
Pardon :D
Saf güce mi bakıyorsunuz hala inanılmazsınız
iddia ettiğin seyi resimli olarak çürüttüm. o cöp 5070 kartıda övmezsin paşam ya.
yandı o kartı alanlar dediğin kartın bir alt modeli bile daha iyi. su kart hemen gelsede 4070 vs 5070 vsleri gelse eğlence çıkar bizede.
bak sana tek lafım o 5070 kart 4070 superden iyi performans versin ben kasayı camdan atarım.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,837
İsim
Eren Yeager
iddia ettiğin seyi resimli olarak çürüttüm. o cöp 5070 kartıda övmezsin paşam ya.
yandı o kartı alanlar dediğin kartın bir alt modeli bile daha iyi. su kart hemen gelsede 4070 vs 5070 vsleri gelse eğlence çıkar bizede.
bak sana tek lafım o 5070 kart 4070 superden iyi performans versin ben kasayı camdan atarım.
Aynen aynen kardeşim benim sen bu zekayla devam et
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zeka sıfır ** algı yok çocukta adamlar yapayzeka kapıştırıyor bu hala gelmiş AMD’ci fanboylar gibi eHe sAF gÜÇ diyor yakın vakitte 4000 serisi almış olabilirsin kardeşim üzme kendini

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Göksel
Kasayı şimdiden salla kardeşim ben sana diyim

RRadagast

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keskin
Neyi çürüttün tam olarak? Nvidia yapay zeka tarafında gelişim gösterdiklerini ve bu gelişimle saf gücü daha düşük tutmalarına rağmen kartların 3 kata kadar daha iyi performans vereceklerini iddia ediyor zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Reiz
Sakin olun. Verdiği paranın çok daha ucuzuna çıkan üst model kartın kendi kartını tokatlamasını hazmedemiyor arkadaş. Çok kişi aynı hataya düştü. YouTube da, forum sitelerinde falan sürekli 5000 serisi ateş pahası olacak, yılbaşından sonrada 4000 serisi fiyatları uçaçak diye diye insanları kandırdılar. 4000 serisinin stoklarını bitirmede harika bir stratejiydi bu. Başta ben olmak üzere çoğu kişi çaydanlığa anlatır gibi bu durumu anlattık dedik ki 70 serisi orta segment olduğu için çıkıpda 1000 dolardan satamazlar o fiyata orta segment olmaz, ti ve süper modelleri dahil 500-700 dolar arası olmak zorunda dedik. Tahminlerimizden sadece 50 dolar fazlasına çıkardı nvidia. Dövünmenin anlamı yok, ya elinizdeki kartla devam edeceksiniz yada şuan çoğu kişinin yaptığı gibi elinizdeki 4000 serisi kartı 1/3 fiyatına ilana koyup satılmasını bekleyeceksiniz

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,837
İsim
Eren Yeager
Sakin olun. Verdiği paranın çok daha ucuzuna çıkan üst model kartın kendi kartını tokatlamasını hazmedemiyor arkadaş. Çok kişi aynı hataya düştü. YouTube da, forum sitelerinde falan sürekli 5000 serisi ateş pahası olacak, yılbaşından sonrada 4000 serisi fiyatları uçaçak diye diye insanları kandırdılar. 4000 serisinin stoklarını bitirmede harika bir stratejiydi bu. Başta ben olmak üzere çoğu kişi çaydanlığa anlatır gibi bu durumu anlattık dedik ki 70 serisi orta segment olduğu için çıkıpda 1000 dolardan satamazlar o fiyata orta segment olmaz, ti ve süper modelleri dahil 500-700 dolar arası olmak zorunda dedik. Tahminlerimizden sadece 50 dolar fazlasına çıkardı nvidia. Dövünmenin anlamı yok, ya elinizdeki kartla devam edeceksiniz yada şuan çoğu kişinin yaptığı gibi elinizdeki 4000 serisi kartı 1/3 fiyatına ilana koyup satılmasını bekleyeceksiniz
Yok canım belli oluyor zaten bu arkadaşın ne yaptığı
Bu aynı PS oyunları PC’e çıkınca yediremeyip PC’e bok atan sosyopat PS’cilere benziyor

Metode

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mert eren özgür
41 e 4070 super sistem topladım 2 hafta olmak üzere iade edeyimmi

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,837
İsim
Eren Yeager
41 e 4070 super sistem topladım 2 hafta olmak üzere iade edeyimmi
Hazır sistem aldıysanız zaten kartları genel olarak daha uyguna alıyorsunuz ama basit bir hesap ile
26.000’e çıkarsa şayet geriye kalıyor sisteminiz için 15k
2000 SSD
3000 PSU + Kasa
2000 Ram
6000 anakart
6 ya da 7k işlemci desek
Yani eğer iade ederseniz üzerine 4 gibi bir rakam koyup 5070 alabilirsiniz tabii ki %100 olasılığı yok ama kart 26’a değil 35’e çıkarsa sıkıntı

Metode

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mert eren özgür
Hazır sistem aldıysanız zaten kartları genel olarak daha uyguna alıyorsunuz ama basit bir hesap ile
26.000’e çıkarsa şayet geriye kalıyor sisteminiz için 15k
2000 SSD
3000 PSU + Kasa
2000 Ram
6000 anakart
6 ya da 7k işlemci desek
Yani eğer iade ederseniz üzerine 4 gibi bir rakam koyup 5070 alabilirsiniz tabii ki %100 olasılığı yok ama kart 26’a değil 35’e çıkarsa sıkıntı
Ekran kartını 26 dan sayarsam 46 falan oluyor alabilirim ama 35 e falan çıkarsa imkanı yok alamam riskli iş aslında 4070 super de çok işimi görüyor mfg hariç zaten diğer özelliklerde gelecek bilemedim

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,669
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Şunu hala anlamayan arkadaşlar var nvidia artık yapay zeka şirketi ekran kartlarınıda köpeğin önüne kemik atar gibi bizim önümüze atıyor. Nedenide belli adam tekel sağlam bi rakibi olsa zaten kart yapmayı bırakırmış gibime bile geliyor. Rtx40 serisinde ne gördük frame gen 3000 serisine gelmemesine rağmen teknolojisiyle 3000 serisini rahatça geçti, aynı durum 5000 serisinde de olacak işte multi frame gen gelecek normal frame geni geçecek olay bu kadar basit.

rtx60 serisinde de giderler frame gen pro max falan çıkarırlar multi frame geni bitirirler bundan sonra bu olay böyle gidecek arkadaşlar hiç şaşırıp hayıflanmaya gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartını 26 dan sayarsam 46 falan oluyor alabilirim ama 35 e falan çıkarsa imkanı yok alamam riskli iş aslında 4070 super de çok işimi görüyor mfg hariç zaten diğer özelliklerde gelecek bilemedim
4070S te yeterlidir kk yapay zekayla çok işin olmuyorsa performansı sana yetiyorsa değiştirmene gerek yok bi multi fg eksik olur sende onda da zaten normal fg var hala ekmek yer normal fg

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Berk
Kartlar beklenilenden ucuz fiyata çıktı. Yakın zamanda 4000 serisi alanlar ağlıyor gibi bir algı oluştu bugün saçma bir şekilde.

Arkadaşlar piyasada dolaşan fiyatlar Founders Edition fiyatlarıdır. Bu versiyon ülkemizde satışa çıkmıyor. Yani sizin "ucuz" dediğiniz o fiyatlar ülkemizde olmayacak.

Ülkemize bu kartları ASUS, MSI gibi bilindik şirketler getirecek. Bu kartlara marka payı eklenecek, yok OC model yok 3X fan model diyerek bir miktar daha eklenecek ve tabii ki son olarak ülkemizdeki vergiler eklenecek. O hayalini kurduğunuz 25.000 TL fiyata sahip 5070 oldu size en az 30-35.000 TL :) fiyatlar uygun değil yani olması gerektiği gibi şu an. Yurt dışında uygun olabilir bizlere aynı her şey.

Ben 4000 serisi kullanıcısı olarak 5000 serisi alacak arkadaşlara hayırlı olsun diyorum şimdiden fakat şu anlık geçmeyi düşünmüyorum. Zaten yeni DLSS teknolojileri güncelleme ile 4000 serisi kartları da güçlendirecek. Şu an her oyunu yüksek ayarlarda rahatça oynatabiliyorken neden boş yere binlerce lira verip kartımı yükselteyim ki? 150 FPS yerine 200 FPS almak ne işime yarayacak? Tamamen kapitalizm oyunu :)

Tabii çok düşük kartlarınız varsa geçin yeni nesile ama 4070 Ti Super aldınız diye de pişman olmayın. Çünkü ortada pişman olacak hiçbir şey yok henüz.
1000005896.jpg

kabaca 25k lansman fiyatı bize de 35k gelecek taş çatlasın, en baba

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Reiz
kabaca 25k lansman fiyatı bize de 35k gelecek taş çatlasın, en baba
Chatgpt nin dediği gibi vergi algı kar marjı ıvır zıvır dahil 25 bin TL. Rog gibi üst seviye ürünler 30 bini geçebilir ama onun dışında 2 fanlı giriş seviye model ve markaların lansmandan sonra bile 30 bini geçeceğini düşünmüyorum ben

Top Bottom