Rtx 5060 düşük Gpu kullanımı

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba önceki kartım Rtx 2060 tı satttım 5060 aldım pc parçalarım R5 5600x 16 gb ram 650w psu bütün oyunlarda gpu kullanım yüzdesi %30 % 40 ların altında çözüm önerisi olan varmı evde kafayı yemek üzereyim çünkü

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-14 235014.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-14 235014.webp
    526.6 KB · Hit: 28
rtx5060 rryzen 7 5700 sistemim var aynı problemi bende yasıyorum büyük ihtimal yeni driverla ilgili bi sorun oldugunu düsünüyorum driver güncellemesi olmadan önce böyle bi sorun yoktu

rtx5060 rryzen 7 5700 sistemim var aynı problemi bende yasıyorum büyük ihtimal yeni driverla ilgili bi sorun oldugunu düsünüyorum driver güncellemesi olmadan önce böyle bi sorun yoktu
Çözüm bulursan bilgilendirirsen sevinirim kartı yeni aldım kartta problem olduğunu düşünmeye başladım

Hocam patates grafiklerde oynuyorsunuz burada onemli olan deger calistigi frekans olacak, frekans maksimumda calisiyor ise zaten tum performansi ile oyunu oynatiyor, kullanima cok takilmayin. Nvidia denetim masasinda gecikme onleme yani reflex ayarini on+boost yapin frekansi ve kullanimi tepe noktasina kitliyor diye biliyorum. Oyle deneyin bir de.

Hikayeli oyunlarda ve yüksek ultra ayarlarda da sorun aynımı ? Yani gpu kullanımı düşük mü yine.

Kagit ustunde bakinca bir 5090 degil ve piyasada cok gucsuz goruluyor ama oynadigimiz oyunlar eski ve bu kartlar bu oyunlara gore epey guclu, frekans degerleri olmasi gereken gibi maksimum da calisiyor ama sadece kullanim dusuk ise onemli bir konu yok asil olan youtube uzerinden ayni islemci ve ayni ekran kartina sahip insanlar ile, ekran karti frekansini ve aldigi fps e bakip karsilastir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eger fps degeri ve frekans ayni ise sorun yok, videodaki adamin kullanimi yuksek olsa bile zaten ayni performansi aliyor olacaksin. Senin ki dusuk olsun daha iyi bu durumda

Hocam patates grafiklerde oynuyorsunuz burada onemli olan deger calistigi frekans olacak, frekans maksimumda calisiyor ise zaten tum performansi ile oyunu oynatiyor, kullanima cok takilmayin. Nvidia denetim masasinda gecikme onleme yani reflex ayarini on+boost yapin frekansi ve kullanimi tepe noktasina kitliyor diye biliyorum. Oyle deneyin bir de.
Tamam bi deniyim dönüş yaparım ama oyun 2 k 4 k dsr ile ayarladıgımda da aynı problem var mesela bf1 crysis gibi oyunlarda full ayarlarda oynuyorum % 70 90 arası kullanım oluyor ama pubg r6 da da aynı problem var kart tüm gücünü fps olarak vermiyor 2060 ekran kartım vardı onda daha yüksek fpsler alıyordum

2060 daha yuksek fps veriyorsa problem vardir hocam o zaman mantiken zaten.

Geri