Hocam yani şöyle diyim alcaksanız alın ama ben bu ürünün pazarlanmasını da üretilmesini de doğru bulmuyorum . Çünkü 2025 yılındayız ve adamlar oturup "Şimdi biz buna bunu koyacağız , hem ucuza mâl edeceğiz hemde süper müper hüper mfgen teknolojisiyle donatıp müşteriyi şaşırtacağız . Bunlar da nvidia sevdasından vazgeçemeyip çalışıp edip bunu alcaklar . Almak zorundalar . " demiş olma ihtimalleri yüksek . Ha almak istiyorsanız alın hocam . VRam sınırı olmasa gerçekten güçlü bir kart yalan yok . Ama bence yapabiliyorsanız biriktirip 9060xt , 5060 ti 16 GB bakmanız sizin için her zaman daha mantıklı ve daha verimli olacaktır .Hocam sonunda AMD için XT nvidia için TI olmayan hangi ibare 4k canavarı oldu ki zaten? Ek olarak benim monitör 1080p 2k ile alakam olmadığı için cs rdr gow falan bitirdikten sonra da daha el sürmediğim için bu kadar takılmıyorum. AMD yi yıllardır satar kullanır eleştiririm ama kasamda bir daha zor amd olur. Ben de fanboyluk yapmamak için açtım konuyu amacımdan saptım. Cevaplar tatmin etmedi. Tek problem 8 gb vram olması mı dedim 2 yanıttır 8gb vram olması diyorsunuz. Ben de nerde 7700xt kullanan diyorum. 8 GB VRAM diyorsunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Valla kasmasın yeter kafasındayım. 1060 var şu an dediğim gibi. Elde de bir sürü kart var. Hepsini satıp 1060 ı da satıp ya da yazın çalışıp 5600 e ne gider gibisinden en verimli parayı hangi kanatta kullanabilirim bakcam.
hocam fani manuel ayarlasaydiniz benim fan 40 50 fan ustune cikmiyor bu mesaji okuduktan sonra hic sesini duymadigimi farkettimBende 6600xt vardı. Fan sesine aşırı takılan birisiyim. RDR2 de fpsler havada uçuyordu. CS falan yağ gibiydi. Kartı fan sesi yüzünden satmak zorunda kaldım. Kart buz gibiydi 90 100 fan açıyordu. Orda AMD ile ara bozuldu. 12gb 3060 alcaktım para yetmedi diye amd aldık fps tatmin etti ama kart uhte kaldı.
Önceki yıllarda da çokca 400 500 serileri deneyimledim. Bunların yanına gtx 1000 serileri de nvidia daha sıkıntısız geliyor her zaman gözüme.
Ben ona takılmıyorum gayet iyi anladım demek istediklerinizi diğer forumda bu mevzu canımı çok sıktığı için bende arada kullanmıyorum 1dk lık yazı 5dk oluyor yoksa.noktalama mevzusu yüzünden anlaşılmıyor olabilir
Bakın misal burda da yanlışlarınız var. 6900 miningte kullanıldı mı bilmem tercihte etmem zaten ama 3080 ler gayet yoruldu.10-14k civarına 3080 6900 felan bulunabiliyorken
8 lik galax palit pny ler falan 4k idi mining çöktüğü zaman ama para yoktu.3060 12gb ı 2 sene önce 7.5k ya almıştım o bile şuan bu karttan kas gücünde güçlü olabilir
Amd tercih edilmemesinin sebebi nvidia pazar payını güzel kullanıyor reklam olsun vs nvidia hem yapay zekadan ilerlediği için daha önü açık ve prestijli olarak geçiyor ve amd min eski ekran kartlarında bulunan driver problemleride buna etki ediyor 6000 de bu sorun çözülmeye başladı 7000de komple bitti aktif olarak 7800xt kullanıyorum daha herhangi bir driver sorunu almadımDediğim gibi testlerde de baktığımda fps değerleri beni tatmin ediyor. Yoksa 480 in 580 in 8 1070 80 in 8gb olduğunu biliyorum ama bu kartlar RDR2 de işlemcin hayvansal bir şeyde olsa 60 fps üstüne çıkamıyor. Eskiden 8 gb vram falan işi boş gibi.
Onu geçtim fiyatı 25-30k bandı değil kanaatimce makul.
3. ve son olarak android yere göğe sığdırılmıyor ama herhangi bir iş adamında iPhone dışı telefon göremezsiniz. AMD kartlarda 16 bazısında 20 yanlış değilsem 24gb bile vram var. Peki AMD neden tercih etmiyor insanlar? Özellikle de başta dediğim misal parası bol insanlar artık ne diye tanımlarsanız.
Hocam şu an ekonomik açıdan baktığımda zaten fark yok arada ama palit inno3d galax gibi markaları almak istemiyorum. White seri arıyorum birazda. Colorful da almak istemem amaHocam yani şöyle diyim alcaksanız alın ama ben bu ürünün pazarlanmasını da üretilmesini de doğru bulmuyorum . Çünkü 2025 yılındayız ve adamlar oturup "Şimdi biz buna bunu koyacağız , hem ucuza mâl edeceğiz hemde süper müper hüper mfgen teknolojisiyle donatıp müşteriyi şaşırtacağız . Bunlar da nvidia sevdasından vazgeçemeyip çalışıp edip bunu alcaklar . Almak zorundalar . " demiş olma ihtimalleri yüksek . Ha almak istiyorsanız alın hocam . VRam sınırı olmasa gerçekten güçlü bir kart yalan yok . Ama bence yapabiliyorsanız biriktirip 9060xt , 5060 ti 16 GB bakmanız sizin için her zaman daha mantıklı ve daha verimli olacaktır .
Gayette yanılmıyorum 3060 12gb 4060 8gb ın vram yetersizliği yüzünden gayette tokatlıyor teknolojinin bilgisayara getirisinden çok götürüsü var şuan mfg dediğin teknoloji ile yapılan oyun testlerini gördün mü bilmiyorum ama aksiyon sahnelerinde oyunu kapatıp gidersin o derece bozuk görüntüler oluşuyor8gb versiyonunu da unutmamak lazım ek olarak 2060s çöp bir kart 3060 da keza 5060 4060 tan iyiyken 3 nesil bir kartla kafa kafaya gelemez bence yanılıyorsunuz.
8gb versiyonunu da unutmamak lazım ek olarak 2060s çöp bir kart 3060 da keza 5060 4060 tan iyiyken 3 nesil bir kartla kafa kafaya gelemez bence yanılıyorsunuz.
93 yıllık çınarın 2 yapay zekaya helak olacağını sanmıyorum hocam. Nvidia gitti dlss rate racing o bu şu yaptı. AMD gitti fsr getirdi. nvidia gitti vram koymadı amd gitti 2 katını vercem dedi insanlar yine nvidia aldı. Daha 1 ton olay var. İnsanların AMD almamak istemesi geçmişte yapılan hatalar. Ben AMD den illallah ettircek sorunlar çekmedim de o kadar veriyoz nvidia olsun. Hem o bu şu uğraşmayayım istiyorum. Yıllardır RTX bir kartım olsun istedim parasızlıktan kötü bi 2060 aldım satmak zorunda kaldım. Geçmişte yapamadıklarımı yapmak istiyorum 1 kez gelcez zaten şu dünyaya.Amd tercih edilmemesinin sebebi nvidia pazar payını güzel kullanıyor reklam olsun vs nvidia hem yapay zekadan ilerlediği için daha önü açık ve prestijli olarak geçiyor ve amd min eski ekran kartlarında bulunan driver problemleride buna etki ediyor 6000 de bu sorun çözülmeye başladı 7000de komple bitti aktif olarak 7800xt kullanıyorum daha herhangi bir driver sorunu almadım
2. Olarak ise amd ekran kartları ikinci elde biraz daha zor satılıyor ve iş için bilgisayar alacaksanız cuda çekirdekleri işinizi kolaylaştırıyor amd ile render alsanız kafayı yersiniz bu tarz etmenler yüzünden herkes nvidia alıyor ama bu bir kaç sene içerisinde değişecek bir durum
Nvidia Intelin pazar payını çok üst seviyeden tuttuğu dönemdeki hatalarının bir benzerini yapıyor intelin yapay zeka konusunda adımları var ilk 3 nanometre işlemciyi Intel kullanacak galiba öyle bir durum vardı nvidia bu şekil yapmaya devam ederse bozuk driverlar Reddit ve bir çok YouTube kanalı nvidia driverlarından dolayı şikayetçi bazı oyunlarda oyun siyah Ekran atıyor testler yapılamıyor yapay zekadan parayı vurdukları için takmıyorlar şuan ama hata yaptıklarını 3nanometre de amd üst seviye bir kart çıkarıp 3gb bellek modüllerini kullanırsa vramler bir anda 2-3 katına çıkarsa o zaman kriz alarmları çalmaya başlar ve redstone teknolojisi dedikleri gibi çıkış yaparsa rt performansı amd ekran kartlarındada baya iyi çalışacak o zaman harbiden nvidia için biraz çanlar çalmaya başlıyabilir
%25 -uv yapıyorsun ne fan sesi var ne bir şey var birazda bellek hızını arttırıyorsun fpste değişmiyor oluyor bitiyorHocam şu an ekonomik açıdan baktığımda zaten fark yok arada ama palit inno3d galax gibi markaları almak istemiyorum. White seri arıyorum birazda. Colorful da almak istemem ama
![]()
COLORFUL iGame GeForce RTX 5060 Ultra W OC GDDR7 128Bit (OC 8GB-V) Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Bu kart baya gömlümü çeldi. 5060 ti alayım diyorsun tepe modeller 22 den başlıyor. Fiyat skalası aşırı saçma. Giriş seviyesi 5060 ti tepe model 5060 a denk. Ama performans fan sesi cw cart curt kafam o kadar karışıkki saaat 3 de ne dedıgımın ben de farkında deılım
En sevmediğim en sevmediğim. ben 20k doom eternallemişim. Kasamın ederi 10k zaten. Bir de ayarla mı uraşcam.%25 -uv yapıyorsun ne fan sesi var ne bir şey var birazda bellek hızını arttırıyorsun fpste değişmiyor oluyor bitiyor