Neler Yeni

Rtx 5070 hakkında bilgi

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Vay anasını yanlış bilgiye bak o zaman ben de şöyle bir şey söyleyeyim fanlarla 4080, fansız saf kart ancak 4060a denk abi
Dlss 4 adı altında 28 fpsli oyunu 280 olarak tanıttı nvidia böyle bir artısı baz alarak 4090 demişlerdir. 4090 ın gücünü çok hafife alıyorsun Nvidia rekabetçi değil amd de üretmeyecek zaten kart sence 4090 satarlar mı 550 dolara :D

caneranak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
caner anak
herkes ekonomist ve donanımcı olmuş bakıyorumda tamam ülkenin hali ortada ama ben 25 k üzerine abartı bir rakam koyucaklarını sanmıyorum kimse satacaklar yoksa kimse almaz millet gider yurt dışından alır

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
can demir
herkes ekonomist ve donanımcı olmuş bakıyorumda tamam ülkenin hali ortada ama ben 25 k üzerine abartı bir rakam koyucaklarını sanmıyorum kimse satacaklar yoksa kimse almaz millet gider yurt dışından alır
550 dolar adamların direkt kart chipsetli board fiyatı. bu fiyata ekran kartı firmaları soğutucu vesaire ekleyip kendi kar paylarını koyuyorlar 5070te ortalama 100 dolar desek 650 dolar. %33 vergi + distribütör + son satıcı karı desek. 865 dolar. doları da ocak sonuna faiz indirimi ile birlikte 36 desek.

865 x 36 = 31.140. 31,5 32 bin tl olur normal şartlarda. vergi + distribütör karı + son satıcı karı %33 değil de %40 olsa 32.750, %30 olsa 30500tl olur. olacak olan ortalama değer bunlar. 30-32 yapsalar almayacak kimse olmaz zaten 5000 tl 6000 tl derdine yurtdışı garantisiz kart almaz millet.

wtmd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan Furuncu
Saf güçte 4080'e eşitse -ki 4080 ortalama 1000 dolar- dlss devreye girdiğinde -ki aaa oyunların çoğunda diss var- baya baya 4090 gücünde olacak kart. Yeni çıkacak oyunlara da Nvidia bizzat kendi dlss desteği veriyor, nasıl yapacaklarını vs ve zor bir şey değil. 5070 bu fiyatlarda gelecek 6-7 yılın ekran kartı.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Saf güçte 4080'e eşitse -ki 4080 ortalama 1000 dolar- dlss devreye girdiğinde -ki aaa oyunların çoğunda diss var- baya baya 4090 gücünde olacak kart. Yeni çıkacak oyunlara da Nvidia bizzat kendi dlss desteği veriyor, nasıl yapacaklarını vs ve zor bir şey değil. 5070 bu fiyatlarda gelecek 6-7 yılın ekran kartı.
Sadece DLSS değil + FG var ve her oyunda FG yok. Hatta ilk süreçte DLSS 4.0 destekleyen oyunlar bile sınırlı olacak. Belki senin oynadığın oyuna 6 7 ay sonra gelecek bunu bilemiyoruz. DLSS 3.5 bile 15 oyunla başladı hala yeni oyunlar ekleniyor. Şuan belki 100 oyunda falan vardır. He yeni çıkan oyunlara hemen ekleniyor orası ayrı ama yeni çıkan oyunları pat diye alabilecek bir ülke değiliz maalesef. 3k 4k oyuna veremiyoruz. He bir de şu var. Her oyunda aynı farkı göremezsin. Bir oyunda fark %50 olur diğer oyunda %5. Tanıtımda 4090 gücünde denilene bakarsak ohoo.

wtmd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan Furuncu
Sadece DLSS değil + FG var ve her oyunda FG yok. Hatta ilk süreçte DLSS 4.0 destekleyen oyunlar bile sınırlı olacak. Belki senin oynadığın oyuna 6 7 ay sonra gelecek bunu bilemiyoruz. DLSS 3.5 bile 15 oyunla başladı hala yeni oyunlar ekleniyor. Şuan belki 100 oyunda falan vardır. He yeni çıkan oyunlara hemen ekleniyor orası ayrı ama yeni çıkan oyunları pat diye alabilecek bir ülke değiliz maalesef. 3k 4k oyuna veremiyoruz. He bir de şu var. Her oyunda aynı farkı göremezsin. Bir oyunda fark %50 olur diğer oyunda %5. Tanıtımda 4090 gücünde denilene bakarsak ohoo.
Hocam kesinlikle haklısınız tabii ki tam anlamıyla 4090 olmayacak ancak bundan sonra çıkacak oyunlarda 4090 ile aynı performansı verecek. Bu da zaten sadece oyun oynayan insanlara yüksek performans almaları için bir ödül gibi. Yoksa cuda çekirdeği sayısında bile 3e katlıyor galiba 4090.

Ben 2k oyun ve yayınlara başlayacak bir insan olarak 5070 i bu işler için üretilmiş biçilmiş bir kaftan olarak görüyorum. Yanına da alabilirsem 7850x3d ya da 7700 alıp keyfime bakacağım ki bir çoğu böyle yaptı mı yıllarını kurtaracak. Bu konuyla ilgili de başlık açtım eğer bilgi seviyeniz bu konuda yeterliyse bana yardımcı olabilirsiniz. Ryzen işlemciler konusunda ve neyin 5070 ile iyi gideceği konusunda hiç iyi değilim maalesef.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Hocam kesinlikle haklısınız tabii ki tam anlamıyla 4090 olmayacak ancak bundan sonra çıkacak oyunlarda 4090 ile aynı performansı verecek. Bu da zaten sadece oyun oynayan insanlara yüksek performans almaları için bir ödül gibi. Yoksa cuda çekirdeği sayısında bile 3e katlıyor galiba 4090.

Ben 2k oyun ve yayınlara başlayacak bir insan olarak 5070 i bu işler için üretilmiş biçilmiş bir kaftan olarak görüyorum. Yanına da alabilirsem 7850x3d ya da 7700 alıp keyfime bakacağım ki bir çoğu böyle yaptı mı yıllarını kurtaracak. Bu konuyla ilgili de başlık açtım eğer bilgi seviyeniz bu konuda yeterliyse bana yardımcı olabilirsiniz. Ryzen işlemciler konusunda ve neyin 5070 ile iyi gideceği konusunda hiç iyi değilim maalesef.
Dostum adamlar kendisi açıklama yaptı okuyabilirsin.

ThE LoSt

80+ Gold
Yakın zamanda rtx 4070 tis aldım 35k ya arkadaşım 5070 çıkcak şubatta 25k olcak 4090 gücünde yok iade et onu al falan filan deişik şeyler diyo böyle olduğunu düşünmüyorum bilgisi olan bilgilendirebilir mi?
4070ti süper gayet tatminkar bir kart yeni teknolojiler sayesinde oyun performansı yeni ürünlerin iyi olabilir ama saf güç olarak elindeki kart oldukça güçlü ve beklenen ürünler o kadar ucuz olmayacaklar

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Berkay Kahraman
Yanlis bilgi vermis arkadasin. 8090 gucunde olacak. O kadar guclu olacak ki cikmamis kartin gucunde olacak :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Suleyman
4070ti süper gayet tatminkar bir kart yeni teknolojiler sayesinde oyun performansı yeni ürünlerin iyi olabilir ama saf güç olarak elindeki kart oldukça güçlü ve beklenen ürünler o kadar ucuz olmayacaklar
Bende öyle düşünüyorum ayrıca zaten bu bilgisayarım ilerde ufak yükseltmelerle uzun süreler kullanırım gibi geliyor zaten aşırı böyle oyun gibi bir amacımda yok kartla vrami 16 olması daha mantıklı benim için oyun oynasam bile 2 sene oynarım en fazla zaten sonrası reşit olunca oldukça yoğun bir hayat olucak gibi geliyor oyun oynamaya zamanım bile kalmaz

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Berkay Kahraman
Bende öyle düşünüyorum ayrıca zaten bu bilgisayarım ilerde ufak yükseltmelerle uzun süreler kullanırım gibi geliyor zaten aşırı böyle oyun gibi bir amacımda yok kartla vrami 16 olması daha mantıklı benim için oyun oynasam bile 2 sene oynarım en fazla zaten sonrası reşit olunca oldukça yoğun bir hayat olucak gibi geliyor oyun oynamaya zamanım bile kalmaz
Hocam sen kimsenin dedigine bakma. Memnunsan devam et kartinla. Zaten su an elindeki kart ile salliyorum 150 FPS aliyorsan 5000 serisine gecince 200 alacaksin hadi 250 alacaksin. Bu sana ne katacak? Zaten gayet yuksek FPS degerleri verebilen guclu bir kartin varken gerek var mi aksiyona. Ha dedikleri gibi 25k fiyatla cikar kart o zaman isler degisir ama en az 30-35K fiyata cikacagina inaniyorum ben. 25K fiyatla da cikarsa o kartlar 4000 serisi 15K civarina inmesi lazim. O zaman herkes 4000 5000 kartlarla takilir. Ne guzel dunya :D ekonomi duzeldi biranda super.

Top Bottom