RTX 5080 Sistem Tavsiyesi

yalan yok bende arctic iii 360lık beyaz vardı diğer sistemimde, çok memnundum
şu an nzxt kraken 73 var ki bu arcticten daha kötü bir sıvı soğutma olarak geçiyor 7800x3d daha hiç 70 derece bile görmedi :D
lian li'nin sunacağı ne ki yani düşünmeden edemiyorum hiç 65 olmayacak mı mesela hahahahah
Hocam ona bakarsan da çoğu kullanıcı, 1-2FPS'in önemine kafayı takıp ona göre parça diziyor. Ben ömürlük almak istediğim için paraya kıymak istedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam 4 tane 140mm fan zaten tek başına 3bin eder :D anakartı x870e alacaksın değil mi bu arada?

aralarında 10bin tl fark var hocam. galax iyi markadır. ex gamer serisi daha üst seri bu arada.
Tamam da bu özellik farkları için değer mi işte

Hocam ona bakarsan da çoğu kullanıcı, 1-2FPS'in önemine kafayı takıp ona göre parça diziyor. Ben ömürlük almak istediğim için paraya kıymak istedim.

Hocam senin kasayı görebilir miyim bitmiş halini? Soğutma kasayı tam oturtamadım kafamda.

ömürlük diye bir şey bilgisayar toplarken çok zor, bence mantık sana daha sonra parça değiştirirken sorun çıkartmayacak parçalar seçilmeli. örneğin bir soğutma alırsın, daha sonra işlemci veya kasa değiştiğinde sorun çıkarır veya anakart daha sonra sorun çıkarmamalı gibi gibi.

Aynı soğutma performansları hatta arctic yer yer daha iyi

En son ocak şubatta o paraydı
Bu kasa nasıldır?

Bu kasa nasıldır?
Malzeme kalitesi kötü ve kontrolcü yok

Arctic Liquid Freezer III soğutması en iyi

zako tank al

asrock anakart al

enermax 1350w al aynı fiyat

Hocam senin kasayı görebilir miyim bitmiş halini? Soğutma kasayı tam oturtamadım kafamda.
Hocam ben henüz satın almadım, senin gibi not ettim her şeyi ve az kaldı satın almama. Birkaç kullanıcı da bu soğutucuyu önerdi yani arasında 1K var sadece

ömürlük diye bir şey bilgisayar toplarken çok zor, bence mantık sana daha sonra parça değiştirirken sorun çıkartmayacak parçalar seçilmeli. örneğin bir soğutma alırsın, daha sonra işlemci veya kasa değiştiğinde sorun çıkarır veya anakart daha sonra sorun çıkarmamalı gibi gibi.
AMD ve Intel işlemciler ile uyumlu, o yönden sorun yaşayacağımı düşünmüyorum

AMD Ryzen 7 9800x3d - 22.779 TL
MSI X870 Tomahawk - 14.425 TL
Gainward RTX 5080 - 57.443 TL
Patriot Viper Venom RGB 32 GB 6000 Mhz CL30 - 3.999 TL.
Kingston Renegade 2 TB - 6.257 TL
FSP Vita GM 1.000W - 7.665 TL
Lian Li Lancool III - 6.725 TL
Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB - 5.099 TL

TOPLAM: 124 bin TL
Benim 3-4 gündür araştırıp oluşturduğum listem bu şekilde. Bütçem 130 bin tl olacak şekilde esnettim. Şunun yerine bunu al daha performanslı olur dediğiniz varsa bakarım.

@K1dot
@StrangerIX
@Aquinas
@gunesss
@Bluelektro
@huseyin2047
Gainward hangi model Phoenix mi demişlerdi?

Parçaları daha ucuza kapatman dışında bunlardan çok şaşma derim.

Ramlerde Mhz'e çok kafayı takma CL değeri 30 veya aşağısında olmasına özen göster.

Değiştiğin parça var mı arkadaşların yazdıklarından?

Ramlerde Mhz'e çok kafayı takma CL değeri 30 veya aşağısında olmasına özen göster.

Evet Phoenix.
İlk mesajda yazılanlar dışında değiştirdiğim yok.

Bu işlemciye hava soğutma gider mi? Öneriniz var mıdır?

Son düzenleme:
Evet Phoenix.
İlk mesajda yazılanlar dışında değiştirdiğim yok.

Bu işlemciye hava soğutma gider mi? Öneriniz var mıdır?
9800x3d yi low profile itx soğutucular bile soğutabiliyor hocam sıkıntı olmaz. 2bin civarına güzel hava soğutmalar var tercihine kalmış. phoenix önermem hocam, phantom daha iyi seçenek.

9800x3d yi low profile itx soğutucular bile soğutabiliyor hocam sıkıntı olmaz. 2bin civarına güzel hava soğutmalar var tercihine kalmış. phoenix önermem hocam, phantom daha iyi seçenek.
Ekran kartını halledeyim bi şekilde.
İşlemci için hava soğutma önerir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,192
Üyeler
175,175
Son üye
yunemre
Geri