Valla hocam öyle yaparlarsa herkes bence mutlu olur. Mesela 8gb yerine en az 10gb, 10gb lik modellerde artış, bazı 12gb liklerde 16gb, 16gb ler çoğalsa, bazı saçma 16gb ler mesela rtx4080 super 16gb yerine 20gb vram ile gelebilirdi, böyle bellekli kartlar olsa, 20 ler artsa sonra 24gb vram li kart en sondan 1 altta, en üst model de 28 veya 32gb olsa baya bi yenilikçi olur hemde 10-12 ve 16gb ler artınca dolayısıyla alanda çok olur. 10gb lik kartların fiyatlandırması 8gb liklerden 500-550tl daha pahali olup alınabilir olmalı bence.Aynen öyle
Evet zaten bence onların ki güzel rtx 5090 ile 5080 arasındaki fark saçma geldiRTX 5080 modeli 350W TGP ile gelecek söylenene göre. Buradaki olay şu: 450W TGP ile gelen RTX 4090'dan %10 daha yüksek bir performans vermesi bekleniyor.
Yorumlarda senle benzer söylemler var PSU'ya kim niye bakmasın sen söyledin ticari iş için kullanılıyor yani maaliyet önemli emin olun hepinizden çok işi için alan adam bakıyordur. Kim bakmıyor biliyor musun o gruplarda beyaz setup dizen kişiler ki ne güzel adamın parası var hayali var tabii ki de alacak keşke herkes o durudma olsa ama ticari amaçla alan adamalar bu kadar rahat aldığını sanmıyorum mesela yeni sistem dizeceğim üst seviye. Performance GD 800W aldım 3K satış fiyatı vardı kuponla daha da altına aldım, 1000W Psu alacak olsam en uygunu 6600TL, 2X fiyat farkı var. Ayrıca PSU ile de bitmiyor bu kadar güç tüketen sistemleri soğutmak da masraf her şey masraf, güç değerlerinin ciddi inovasyona ihtiyacı var. Elektrik de pahalı.Bu abartı güç tüketimi bende 5090 ve çıkarsa 5090Ti da görebileceğimiz bir şey gibi geliyor. Bu kartlar zaten oyun amaçlı değil, prodiksyonlu vs. ağır yük isteyen kulvarlarda parlıyor. Bu kulvarlarda bu kadar fazla güce ihtiyacı olan bir PC alıyorsa bu onun mesleğidir ve buna para harcaması zaten normal. PSU dan cimrilik yapacağı kulvarı geçiyor.
Şu zamana kadar gerek mezun olduğum bölüm, gerek çevre olarak bu tarz bir sisteme ihtiyacı olanlar PC yi "bozulmasın, kafama takmiyim sadece kullanayım" kafasında diziyor hatta bazen paraya da kıyıp ekosistem diziyorlar da bu konu dışı.Yorumlarda senle benzer söylemler var PSU'ya kim niye bakmasın sen söyledin ticari iş için kullanılıyor yani maaliyet önemli emin olun hepinizden çok işi için alan adam bakıyordur.
800W yerine 1000W alınca bozulmuyor mu bu ne saçma bir bakış açısı konuyla alakası yok.Şu zamana kadar gerek mezun olduğum bölüm, gerek çevre olarak bu tarz bir sisteme ihtiyacı olanlar PC yi "bozulmasın, kafama takmiyim sadece kullanayım"
Bıdı ne demek ne münasebet.bıdısı
Çevrendekiler zenginse sorun değil ama ticaret kafasın bu değil referans olarak senin çevreni almıyoruz, almaya da değmez gibi duruyor.paraya da kıyıp ekosistem diziyorlar da bu konu dışı.
4090'dan örnek verirsek (tecrübeye dayalı konuşuyorum) 4090 sistem toplayan kişiler PSUdan kısıp estetik veya başka parçalara para vermeyi tercih ediyor. Bunlarda insan sonuçta bütçe sınırsız olmadıkça 120k olsun 130k olsun 1000w psu alacağına estetik açıdan eklemeler yapmayı tercih ediyorlar5090 alan kişiye 1000w psuya 5k vermek koymaz
4090 alıp 850w psu kullanan kişi zaten 5090 a yükseltmez ömürlük kullanmak ister4090'dan örnek verirsek (tecrübeye dayalı konuşuyorum) 4090 sistem toplayan kişiler PSUdan kısıp estetik veya başka parçalara para vermeyi tercih ediyor. Bunlarda insan sonuçta bütçe sınırsız olmadıkça 120k olsun 130k olsun 1000w psu alacağına estetik açıdan eklemeler yapmayı tercih ediyorlar
O zaman almıcaksın 4090, 5090.4090'dan örnek verirsek (tecrübeye dayalı konuşuyorum) 4090 sistem toplayan kişiler PSUdan kısıp estetik veya başka parçalara para vermeyi tercih ediyor. Bunlarda insan sonuçta bütçe sınırsız olmadıkça 120k olsun 130k olsun 1000w psu alacağına estetik açıdan eklemeler yapmayı tercih ediyorlar