Yardım RX 570 Aşırı Isınma ve Çökme Sorunu

Mantıklı Kanks Aferim

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
10,797
Selamünaleyküm dostlar. Çarşamba günü aldığım XFX RX 570 RS XXX kartı 8 pin alarak bugün test ettim. İlk yarım saat bir sorun göremedim. AMD 2.5.8.1 sürücüsünü kurup geçtim. Boştayken fan dönmeden 50-60 derece arası geziyordu. Sonra korkarak da FurMark'ı açtım ve bir dakika olmadan 80 dereceyi gördü. 5 saat önce de kartı açtım; bloğu yıkadım ve aralardaki toz yumaklarını aldım, fanların tozunu temizledim ve olması gerektiği gibi elit şekilde MX-4 sürdüm. 20 dakika olmadan çalıştırdım ama sıcaklıklarda zerre değişiklik yoktu. Tek fark, yük altında 1 dakikada 74, 2 dakikada 80 derece olması. Fan sesi %50 olmadan aşırı rahatsız edici şekilde çıkıyor ve yük altında cızırtı sesleri geliyor. Diğer sorunlar da sürekli olarak çökme, hafif pembe tonunda ekran ve milisaniyelik bir kısmının görüntü gitmesi. Termal macun olmadığı için de tekrar tekrar uğraşmak istemiyorum. Bu arada sıcaklıkları undervolt yaparak test ettim, Allah bilir stok hâli kaç derece. Valorant’a gireyim derken 98’e kadar çıktı.

Ekler

• 1000021339.webp
    1000021339.webp
    254.6 KB · Hit: 44
  • 1000021340.webp
    1000021340.webp
    34.4 KB · Hit: 45
Miningden ölmüş kart, vram arızası gibi duruyor. İade edebiliyorsan vakit kaybetmeden et. Sarı siteden Param Güvende ile aldıysan 48 saat iade hakkın olması lazım.

Miningden ölmüş kart, vram arızası gibi duruyor. İade edebiliyorsan vakit kaybetmeden et. Sarı siteden Param Güvende ile aldıysan 48 saat iade hakkın olması lazım.
Mining yapılmamış ki 4 GB olanlara genelde yapmıyorlar. Sahibi de bu forumdan zaten de yanına işlemci ile soğutucu da verdiği için parasında değilim. Ekran kartını yapabilsem yetiyor

Mining yapılmamış ki 4 GB olanlara genelde yapmıyorlar. Sahibi de bu forumdan zaten de yanına işlemci ile soğutucu da verdiği için parasında değilim. Ekran kartını yapabilsem yetiyor

4-8 gb fark etmez piyasdaki rx serisi katların %99.9 u mining görmüştür, kaçarı yok. Fandaki gürültü ve kartın ani ısı değişimi mining yapıldığının kanıtı zaten.

Vram tamiri görmesi gerekiyor ki bu da çok masraflı olur, çıkan masraf kartın değerini de geçer zaten.
500-600 TL'ye kartı elinden çıkartmaya bak gitsin.

4-8 gb fark etmez piyasdaki rx serisi katların %99.9 u mining görmüştür, kaçarı yok. Fandaki gürültü ve kartın ani ısı değişimi mining yapıldığının kanıtı zaten.

Vram tamiri görmesi gerekiyor ki bu da çok masraflı olur, çıkan masraf kartın değerini de geçer zaten.
500-600 TL'ye kartı elinden çıkartmaya bak gitsin.
Dahili grafik kullanmaya da mahkûm olmak istemiyorum. Daha anakart alacağım ve Ryzen 2600'ün dahili grafiği yok. 1030 desen set hâlinde sattım artık o da yok

Dahili grafik kullanmaya da mahkûm olmak istemiyorum. Daha anakart alacağım ve Ryzen 2600'ün dahili grafiği yok. 1030 desen set hâlinde sattım artık o da yok

3-5 ay yük altına sokmadan sadece görüntü alma maksadıyla kullansan problem olmaz bence. Maddi gücünü toplayınca bunu da elden çıkartıp yeni karta yönelirsin.
RX serisinden uzak dur ama. GTX 1060, 1650 falan hangisi denk gelirse yapıştır.

Testi max kaç dk yaptın? Ne kadar daha artıyor sıcaklıklar

Kac liraya aldın 570i
Bunu yazamam çünkü suç

1000021177.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3-5 ay yük altına sokmadan sadece görüntü alma maksadıyla kullansan problem olmaz bence. Maddi gücünü toplayınca bunu da elden çıkartıp yeni karta yönelirsin.
RX serisinden uzak dur ama. GTX 1060, 1650 falan hangisi denk gelirse yapıştır.
1650 SUPER alacaktım iptal oldu. Sonra ning RX 580, 1650, RX 6400 derken en son bu denk geldi. Zaten 9 yıllık bir kart bir şey beklemiyorum da stabil olsa 6 yıl daha kullanırım

Geri