İyi bir işlemci ve pci-e 4.0 destekli anakart ve işlemci ile beraber kullanırsan iyi gider yalanım olmasın arkadaşım 1-2 ay warzone 2.0 yayını yaptı o kartla biraz zorlandı yalan yok 64bit diye decode vs. yok gibi bir şey dedi yayınlar epey zorluyor ama sadece oyun oynayacak bütçen de düşükse alınabilir ama çokta yüksek fiyat verilmez o karta gidipte eski nesil kart al demiyorum sonuçta güncel kart 6000 serisi ama senin oynayacağın ve yapacağın işe bağlı çokta mutlu etmez bu kart.
İyi bir işlemci ve pci-e 4.0 destekli anakart ve işlemci ile beraber kullanırsan iyi gider yalanım olmasın arkadaşım 1-2 ay warzone 2.0 yayını yaptı o kartla biraz zorlandı yalan yok 64bit diye decode vs. yok gibi bir şey dedi yayınlar epey zorluyor ama sadece oyun oynayacak bütçen de düşükse alınabilir ama çokta yüksek fiyat verilmez o karta gidipte eski nesil kart al demiyorum sonuçta güncel kart 6000 serisi ama senin oynayacağın ve yapacağın işe bağlı çokta mutlu etmez bu kart.
Yayın yapmayacağım sadece pubg fortnite FIFA 23 Battlefield 1 gibi oyunlar oynayacağım.. peki kartın 64 bit olması bir eksimi yani mesela şuanki elimdeki kart 128 bit ama 64 bit olan daha çok fps veriyor. Birde pci 3.0 x4 arabiriminde çalışcağı için fps drop kasma donma yaşatır mı takılı kalırmı hocam? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
pci-e 3.0 portunda çalışacaksa kesinlikle alma, 64 bit olduğu için birde yavaş arayüze takılınca o kart bildiği çöp oluyor. Oynadığın oyunları med ayarlarda 1080p'de oynarsın eğer pci-e4.0'da kullnacaksan diğer türlü dediğim gibi alma
Mesaj otomatik birleştirildi:
Donanım arşivinde video ve internetteki forumlarda 64 bit kart için pci-e3.0 ve pci-e4.0 kıyaslaması var bakabilirsin.
Bit'i yüksek ve hızlı katlarda çok fark olmuyor ben 2 yıl 6600'ü 3.0 da kullandım 4 gündür de 4.0 da kullanıyorum performans aynı ama 6500XT'de bu çok önemli.
Bütçen az ise sana tavsiyem R5 3600 (tray) al, yanınada en ucuz B450M anakart al asrock olabilir ama pci-e sürümüne yine dikkat et 4.0 olduğundan birde 6500XT al çok üzmeyen ucuz bir sistem olur akakçeden bakıp ucuzlarından da alırsan iyi olur.
fan oalrak 1600AF'nin stok fanını kullanırsın soketleri aynı zaten AM4
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
Şahsen RX 6500 XT beni pci-e 4.0 slotta bile tatmin etmedi. Driver Sorunları diğer 6000 serilerine göre daha fazla. 2. Elden yine aşağı yukarı GTX 1660 TI falan da bakabilirsiniz bence. Ya da arkadaşların dediği gibi RX 6600 bakın ama o kartı almayın. Ha 2. elden aşırı ucuza gelir belki alınabilir 2k civarına ama ben şahsen o kartı bir kere tecrübe ettikten sonra bir daha asla almam bunu dedim.
Şahsen RX 6500 XT beni pci-e 4.0 slotta bile tatmin etmedi. Driver Sorunları diğer 6000 serilerine göre daha fazla. 2. Elden yine aşağı yukarı GTX 1660 TI falan da bakabilirsiniz bence. Ya da arkadaşların dediği gibi RX 6600 bakın ama o kartı almayın. Ha 2. elden aşırı ucuza gelir belki alınabilir 2k civarına ama ben şahsen o kartı bir kere tecrübe ettikten sonra bir daha asla almam bunu dedim.
Bence de hiç sistem parçalarını değiştirmeden ikinci elden 1660 Süper veya Ti almak daha mantıklı. Hatta ikinci elden 6600 bile alabilirsin sonrasında işlemci değişikliğine gidersin bütçe toplayınca.
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
Malesef ekonomik olarak çok fazla üstüne koyamıyorum eğer olursa rx 6600 bakarım olursa olur eğer olmaz ise rx 6500 xt alırım biraz test ederim memnun kalırsam kullanırım. Ama ilerleyen zamanlarda belki b550 anakart alırım teşekkür ederim hocam ilginiz için
Bence de hiç sistem parçalarını değiştirmeden ikinci elden 1660 Süper veya Ti almak daha mantıklı. Hatta ikinci elden 6600 bile alabilirsin sonrasında işlemci değişikliğine gidersin bütçe toplayınca.