Neler Yeni

Rx 6600 Ekran kartı İle Yaşadığım Süreç

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Mustafa Ödemiş
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Sizlere canımı cok sıkan bir durumu anlatmak ve tavsiyelerinizi dinlemek için bu konuyu açıyorum.
3-4 hafta kadar önce yeni bir sistem topladım parçalarını farklı yerlerden alarak.
Fakat sistemime tabiri caizse yakışmayacak bir performans almaktayım.
-Cs go High ayarlarda 170fps görmekteyim. Fakat hemen hemen aynı sistemimde ki pclerin aldığı fp çok daha yüksek.
Bu durum için tüm sistemime teker tekwr test yaptım. İşlemci Cınebechten , ramlerim Memtestten sıkıntısız bir şekilde geçtiler.
Sistemim : i5 10400F
XFX RX6600 8Gb
16gb 3200mhz ram
Msı B560M A-Pro
Ssd Adata 3200mhz okuma hızlı bir SSD modeli (512Gb)

Not: Windows 10 pro temiz kurulum yapıldı. Ramler dual olarak çalışıyor. Ekran kartı sürücüsü DDU yapılarak kaldırılıp eski sürücü kuruldu fakat sonuçlar değişmedi.

Bunun üzerine ekran kartını 3 hafta önce aldığım İnventus firmasıyla iletişime geçtim ve kendileri bana ekran kartını test edebilmem adına bir link gönderdikler. Testi konuya ekleyeceğim.
Kendilerine sonucun düşük olduğunu , ram işlemcimin testlerden başarıyla geçtiğini ve test sonuçlarının fotograflarını ilettim.
Bana ekran kartını onları getirip test ettikten sonra duruma göre yetkili servise gönderebileceklerini söylediler.

Açıkçası öğrenciyim ve binbir güçlükle aldığım sistemin bu şekilde olması beni gerçekten çok üzüyor.
Sizce anlattığım detayları göz önünde bulundurduğunuzda sorunun ekran kartı olduğu çok aşikar değil mi ? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Yazıyı okuyan dostlarıma teşekkür ederim. Biraz uzun bir yazı oldu.
Konu ile bilgili dostlarımın her türlü yorumunu , düşüncesini ve yardımlarını bekliyorum…

Ekran kartı testimin sonuçları :

Son düzenleme:

KNOESS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Burak Koç
ekran kartını csgo da test edemessiniz çünkü işlemciye dayalı bir oyun morelinizi bozmayın 170 fpsler normal

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartını csgo da test edemessiniz çünkü işlemciye dayalı bir oyun morelinizi bozmayın 170 fpsler normal
Yapılan ekran kartı test sonucu da anormal . Yaptığım ufak araştırmaya göre 5000civarlarında puan almam gerekli fakat 3700 aldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam pc hocasının son sisteminde İ3 10100f ve 4gb ekran kartıyla yanlış hatırlamıyorsam 180 fps alıyor high da

SerhatCC

80+ Bronze
Dostum öncelikle merhaba.
Yazdıklarını üzüntüyle okudum ve gerçekten bir şeylere emek vererek ulaşman ama sonucunun böyle olması beni çok üzdü.Cs Go ya bağlı kalmadan, başka oyunlarda da böyle performans kayıpları yaşıyorsan bence uğraş ve kartını değiştirtmeye çalış. Ama sadece 1 oyunda bunu yaşıyorsan keyfini hiç bozma derim ben.

Kendini mental olarak yıpratma, geçmişte bunu yapmış biri olarak asla önermiyorum. Kendine ve sağlığına dikkat et

KNOESS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Burak Koç
takma reis benım izlediğim videolarda gta 5 de 150fps alıyo benim sistem ama ben 100 fps oynuyorum

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum öncelikle merhaba.
Yazdıklarını üzüntüyle okudum ve gerçekten bir şeylere emek vererek ulaşman ama sonucunun böyle olması beni çok üzdü.Cs Go ya bağlı kalmadan, başka oyunlarda da böyle performans kayıpları yaşıyorsan bence uğraş ve kartını değiştirtmeye çalış. Ama sadece 1 oyunda bunu yaşıyorsan keyfini hiç bozma derim ben.

Kendini mental olarak yıpratma, geçmişte bunu yapmış biri olarak asla önermiyorum. Kendine ve sağlığına dikkat et
Ekran kartı test sonucu da sıkıntılı.
Teşekkür ederim :)

takma reis benım izlediğim videolarda gta 5 de 150fps alıyo benim sistem ama ben 100 fps oynuyorum
Onca para veriliyor bilgisayarlara. Neden verdiğimiz paranın hakkını almayalım ?

KNOESS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Burak Koç
Ekran kartı test sonucu da sıkıntılı.
Teşekkür ederim :)

Onca para veriliyor bilgisayarlara. Neden verdiğimiz paranın hakkını almayalım ?
senın fps gayet normal

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Sizlere canımı cok sıkan bir durumu anlatmak ve tavsiyelerinizi dinlemek için bu konuyu açıyorum.
3-4 hafta kadar önce yeni bir sistem topladım parçalarını farklı yerlerden alarak.
Fakat sistemime tabiri caizse yakışmayacak bir performans almaktayım.
-Cs go High ayarlarda 170fps görmekteyim. Fakat hemen hemen aynı sistemimde ki pclerin aldığı fp çok daha yüksek.
Bu durum için tüm sistemime teker tekwr test yaptım. İşlemci Cınebechten , ramlerim Memtestten sıkıntısız bir şekilde geçtiler.
Sistemim : i5 10400F
XFX RX6600 8Gb
16gb 3200mhz ram
Msı B560M A-Pro
Ssd Adata 3200mhz okuma hızlı bir SSD modeli (512Gb)

Not: Windows 10 pro temiz kurulum yapıldı. Ramler dual olarak çalışıyor. Ekran kartı sürücüsü DDU yapılarak kaldırılıp eski sürücü kuruldu fakat sonuçlar değişmedi.

Bunun üzerine ekran kartını 3 hafta önce aldığım İnventus firmasıyla iletişime geçtim ve kendileri bana ekran kartını test edebilmem adına bir link gönderdikler. Testi konuya ekleyeceğim.
Kendilerine sonucun düşük olduğunu , ram işlemcimin testlerden başarıyla geçtiğini ve test sonuçlarının fotograflarını ilettim.
Bana ekran kartını onları getirip test ettikten sonra duruma göre yetkili servise gönderebileceklerini söylediler.

Açıkçası öğrenciyim ve binbir güçlükle aldığım sistemin bu şekilde olması beni gerçekten çok üzüyor.
Sizce anlattığım detayları göz önünde bulundurduğunuzda sorunun ekran kartı olduğu çok aşikar değil mi ? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Yazıyı okuyan dostlarıma teşekkür ederim. Biraz uzun bir yazı oldu.
Konu ile bilgili dostlarımın her türlü yorumunu , düşüncesini ve yardımlarını bekliyorum…

Ekran kartı testimin sonuçları :
Öncelikle geçmiş olsun. Canınızı sıkmayın. İnvetus teknoloji marketi güvenilirdir.Eğer kartta bir sorun varsa kesinlikle değişim yaparlar.

hezarfenc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Furkan
Kaça almışıtınız sistemi ve ne zaman almıştınız

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Bilmediğinden soruyorum resimde platformda neden Windows 8 yazıyor.

mavibere

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Mehmet
Kardeş bende aynı işlemci 1050ti ile çoklu cpu açık halde en düşük ayarlada 300fps altına düşmüyor.İnşallah sorunun çözülür.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Mustafa Ödemiş
senın fps gayet normal
Hocam pc hocası yeni bir sistem toplamış dilerseniz göz atın. Sistemi benimkinden çok daha alt seviyede ve benden bile iyi fps alıyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Canınızı sıkmayın. İnvetus teknoloji marketi güvenilirdir.Eğer kartta bir sorun varsa kesinlikle değişim yaparlar.
Bilemiyorum. Kartı alalı 3 hafta kadar oldu. 14 gün yasal süreci geçti…
Değişim yapmazlar gibime geliyor

Bilmediğinden soruyorum resimde platformda neden Windows 8 yazıyor.
Default olarak öyle yazıyor. Sistem w10 pro o konuda sıkıntı yok hocam

Kardeş bende aynı işlemci 1050ti ile çoklu cpu açık halde en düşük ayarlada 300fps altına düşmüyor.İnşallah sorunun çözülür.
Umarım. Teşekkür ederim
Bakalım kartı götürdükten sonra ne gibi bir geri dönüş alıcam

KNOESS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Burak Koç
işlemci kaç ghz görev yöneticisinden bakarmısın
fps düşükmüş cidden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç