Neler Yeni

RX 6700 XT FAN PROBLEMİ

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
Yeni RX 6700 XT satın aldım. İkinci el ama fanında bir sorun var sol fan 0 RPM'de bile %100 güçte çalışıyor ve durduramıyorum. Ara ara kendi kendine durup yeniden %100 güce dönüyor ne yapmalıyım? Geri iade etmek istedim fakat eski sahibi başka kart aldığını geri iade alamayacağını söyledi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

xfx rx 6700 xt swft 309 kartın tam modeli budur.

hayriye

80+ Bronze
Yeni RX 6700 XT satın aldım. İkinci el ama fanında bir sorun var sol fan 0 RPM'de bile %100 güçte çalışıyor ve durduramıyorum. Ara ara kendi kendine durup yeniden %100 güce dönüyor ne yapmalıyım? Geri iade etmek istedim fakat eski sahibi başka kart aldığını geri iade alamayacağını söyledi.

xfx rx 6700 xt swft 309 kartın tam modeli budur.
Satın alırken bakmadın mı? Adam almaz tabi çünkü senin bozmadığının garantisi yok ki

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1729192405847.png
MS

Satın alırken bakmadın mı? Adam almaz tabi çünkü senin bozmadığının garantisi yok ki
Kontrol ettiğimde bir sorun yoktu. Birçok kez video falan istedim. Olay o değil bunu çözebilmem gerekiyor.

AMD'nin kendi uygulamasından ve MSI Afterburnerdan 0 rpm şekilde ayarlasam bile fan çalışmaya devam ediyor sıcaklık 30 derece olmasına rağmen. Fanı durduramıyorum.

hayriye

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüleMS

Kontrol ettiğimde bir sorun yoktu. Birçok kez video falan istedim. Olay o değil bunu çözebilmem gerekiyor.

AMD'nin kendi uygulamasından ve MSI Afterburnerdan 0 rpm şekilde ayarlasam bile fan çalışmaya devam ediyor sıcaklık 30 derece olmasına rağmen. Fanı durduramıyorum.
Şimdi sürekli olarak mı %100 yükte dönüyor ve sadece sol fan mı?

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
Tüm fanlar değil sadece soldaki fan %100de çalışıyor ve evet sürekli fakat az önce test yaparken aniden durdu 10 saniye sonra yine devam etti.
Şimdi sürekli olarak mı %100 yükte dönüyor ve sadece sol fan mı?

1729192698049.png

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
Ömür
Alıntıyı görüntüleMS

bendede aynı kart var normal çalışıyor fakat sıfır rpm modunu açamıyorum

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
Uygulamada fanın çalıştığını göremiyorum ama durmadan çalışıyor ve inanılmaz rahatsız edici bir sesi var.

kartın modunu değiştirdiğinde alabilirsin. Ben almış olmama rağmen sıfır rpm kullanamıyorum tek fan çalışıyor.

1729192830572.png

Tüm fanlar değil sadece soldaki fan %100de çalışıyor ve evet sürekli fakat az önce test yaparken aniden durdu 10 saniye sonra yine devam etti.

Alıntıyı görüntüle
Ne yapmam uygun olur?

hayriye

80+ Bronze
Uygulamada fanın çalıştığını göremiyorum ama durmadan çalışıyor ve inanılmaz rahatsız edici bir sesi var.

kartın modunu değiştirdiğinde alabilirsin. Ben almış olmama rağmen sıfır rpm kullanamıyorum tek fan çalışıyor.

Alıntıyı görüntüle
Elinle durdurup dener misin? Bir de bunların görünürde kablosu olur vidaları sökmeden o kabloyu söküp taksan olabilir ama hepsini de bozabilirsin bir de Xfx’in yazılımı indirdin mi

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
Ömür

Alıntıyı görüntüle

Ne yapmam uygun olur?
açabilmem için sessiz moda mı almam gerekiyor benimki performans modunda senin sorun da o dediğin soldaki fanla alakalıdır garantisi varsa gönder yok ise açıp bakman lazım

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
671
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Kartın kablolarını çıkartıp 4 pinli bir kablo olması lazım onu bir daha tamamen oturttuğundan emin olarak takar mısın ?

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
Elinle durdurup dener misin? Bir de bunların görünürde kablosu olur vidaları sökmeden o kabloyu söküp taksan olabilir ama hepsini de bozabilirsin bir de Xfx’in yazılımı indirdin mi
Elimle durdurmayı denedim durdurduktan bir süre sonra geri hızına dönüyor. Eğer elimi orada tutarsam fan çalışmak için hareket yapıyor.
XFX'in yazılımını indirmedim, hemen deneyeyim. Kablo işini becerebileceğimi sanmıyorum denemeli miyim? Zor bir işlem değilse yapabilirim.

Laptobun kablolarını çıkartıp 4 pinli bir kablo olması lazım onu bir daha tamamen oturttuğundan emin olarak takar mısın ?
Laptop değil.

açabilmem için sessiz moda mı almam gerekiyor benimki performans modunda senin sorun da o dediğin soldaki fanla alakalıdır garantisi varsa gönder yok ise açıp bakman lazım
açıp tam olarak neresine bakacağım?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
671
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Elimle durdurmayı denedim durdurduktan bir süre sonra geri hızına dönüyor. Eğer elimi orada tutarsam fan çalışmak için hareket yapıyor.
XFX'in yazılımını indirmedim, hemen deneyeyim. Kablo işini becerebileceğimi sanmıyorum denemeli miyim? Zor bir işlem değilse yapabilirim.

Laptop değil.
Kartın kabloları sonradan düzelttim de görmemişsin kusura bakma yanlış yazmışım.

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
Kartın kabloları sonradan düzelttim de görmemişsin kusura bakma yanlış yazmışım.
Deniyorum hemen.

XFX driver link atabilme şansınız var mı? Araştırdığımda AMD driverına atmakta.

Top Bottom