Neler Yeni

RX 6700 XT - Windows 11 Anormallikleri ❓

setxkbmap

80+
Merhaba, Asus RX 6700 XT Rog Strix OC Edition 3 Fanlı model ekran kartım var.

Windows 10 kullanıyordum bu yılın başına kadar sorunsuz bir şekilde yılbaşında 11 e geçtim.

11 'e geçtiğim günden beri,

* bir oyun açıkken chrome yada opera fark etmez alt tab yaptığım zaman sayfalar beyaz kalıyor, bir kaç kez alt tab yaptıktan sonra düzeliyor. oyuna dönüp tekrar tarayıcıya bakmak istediğim zaman yine tekrarlıyor sorunu. sayfa açık mesela aşağı kaydırıyorum bir tarafı değişiyor bir tarafı ya eski haliyle kalıyor yada beyaz kalıyor.

* ikinci problem ise bir videoyu küçük ekrana alıyorum, normal bir şekilde kullanıyorum bilgisayarı bir anda her şey donuyor klavye num lock ışıkları dahil olmak üzere sonra pc direk kapanıp tekrar açılmaya başlıyor. küçük ekranda video izleyemiyorum hiçbir şekilde.

* Üçüncü problem ise, m2 ssd takılı bilgisayarda, pc de hiçbir şey yapmıyorken ses yok ancak mouseyi hareket ettirince yada oyun oynarken sanki hard disk varmış gibi ses çıkarıyor kasa. Hoperlorden gelmiyor ses ancak kulaklık taktığım zaman anakarta onuda duyuyorum. Garip

yaklaşık 3 kere format attım, türlü türlü çözümler denedim. abidik gubidik ayarlar test ettim ancak hiçbir şekilde çözülmedi.

Sebebini bilen varmı ?

Son düzenleme:
win11 den kaynaklı ben bile 10 düşürdüm yeni sürüm çıkınca geçicem ama bios ayarlarını sıfırlayıp denermisin birde

ghnn

80+ Bronze
ben hala w10 kullanıyorum zamanı dolunca da ltsc kurmayı düşünüyorum. onun 21h2de kalmış olması bir tek düşündürüyor

setxkbmap

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
win11 den kaynaklı ben bile 10 düşürdüm yeni sürüm çıkınca geçicem ama bios ayarlarını sıfırlayıp denermisin birde

Alt Tab problemi yeni beta sürücü de çözüldü.

ben hala w10 kullanıyorum zamanı dolunca da ltsc kurmayı düşünüyorum. onun 21h2de kalmış olması bir tek düşündürüyor

win11 24h2 versiyonu internet bağlantısı vermeden 4. Formatımı attım,
systempropertiesadvanced 'den donanım > aygıt yükleme ayarlarından üretici uygulamalarını kapattım.
interneti verdim tüm updateleri yaptım defalarca restart attım ve ekran kartı driverinin yüklenmediğinden emin oldum.
Adrenalin 25.3.1 (WHQL Recommended) Manuel olarak indirip kurdum.

Şuan oyun oynarken alt tab yaptığımda tarayıcı sekmelerinin buga girmesi problemi çözüldü ancak,

youtubeden bir videoyu küçük pencere yaptığım da, küçültülmüş ekrandaki video oynarken başka bir video oynarsa yada bir oyuna girersem tüm pc donuyor klavye dahil num lock ışıkları bile çalışmıyor tamamen kitleniyor. sonra pc restart atıyor kendisine.

bıktım valla bıktım, forumda bu kartın bir doktoru varmı etiketleyebilir misiniz

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Eren Bilal Cihan
win11 24h2 versiyonu internet bağlantısı vermeden 4. Formatımı attım,
systempropertiesadvanced 'den donanım > aygıt yükleme ayarlarından üretici uygulamalarını kapattım.
interneti verdim tüm updateleri yaptım defalarca restart attım ve ekran kartı driverinin yüklenmediğinden emin oldum.
Adrenalin 25.3.1 (WHQL Recommended) Manuel olarak indirip kurdum.

Şuan oyun oynarken alt tab yaptığımda tarayıcı sekmelerinin buga girmesi problemi çözüldü ancak,

youtubeden bir videoyu küçük pencere yaptığım da, küçültülmüş ekrandaki video oynarken başka bir video oynarsa yada bir oyuna girersem tüm pc donuyor klavye dahil num lock ışıkları bile çalışmıyor tamamen kitleniyor. sonra pc restart atıyor kendisine.

bıktım valla bıktım, forumda bu kartın bir doktoru varmı etiketleyebilir misiniz
Hocam karttan diyecemde bende e 6700XT var win 10 da bi sıkıntı yaşamada kullanıyorum win 11 den kaynaklı bi durum yüksek ihtimal ilk çıktığından beri sıkıntılı zaten win 11

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Ali
Windows 11 ISO doyasını Microsoft mağazasından indirip temiz bir kurulum yaptığınızı varsayıyorum.

SSD sağlığı iyi ve doluluk durumu orta seviyelerde ise bunu da pas geçiyorum.

Bios dahil herşeyin güncel ve sorunsuz çalıştığını varsayarsak ya Windows 10' a geçiş yapıp yıl sonunda Windows 11 geçmenizi tavsiye edeceğim yada kartı satıp biraz fark verip 7700XT / 4060Tİ / B580 gibi sıfır/2.elden tavsiye edebilirim.

MustafaaY

80+ Bronze
Merhaba, Asus RX 6700 XT Rog Strix OC Edition 3 Fanlı model ekran kartım var.

Windows 10 kullanıyordum bu yılın başına kadar sorunsuz bir şekilde yılbaşında 11 e geçtim.

11 'e geçtiğim günden beri,

* bir oyun açıkken chrome yada opera fark etmez alt tab yaptığım zaman sayfalar beyaz kalıyor, bir kaç kez alt tab yaptıktan sonra düzeliyor. oyuna dönüp tekrar tarayıcıya bakmak istediğim zaman yine tekrarlıyor sorunu. sayfa açık mesela aşağı kaydırıyorum bir tarafı değişiyor bir tarafı ya eski haliyle kalıyor yada beyaz kalıyor.

* ikinci problem ise bir videoyu küçük ekrana alıyorum, normal bir şekilde kullanıyorum bilgisayarı bir anda her şey donuyor klavye num lock ışıkları dahil olmak üzere sonra pc direk kapanıp tekrar açılmaya başlıyor. küçük ekranda video izleyemiyorum hiçbir şekilde.

* Üçüncü problem ise, m2 ssd takılı bilgisayarda, pc de hiçbir şey yapmıyorken ses yok ancak mouseyi hareket ettirince yada oyun oynarken sanki hard disk varmış gibi ses çıkarıyor kasa. Hoperlorden gelmiyor ses ancak kulaklık taktığım zaman anakarta onuda duyuyorum. Garip

yaklaşık 3 kere format attım, türlü türlü çözümler denedim. abidik gubidik ayarlar test ettim ancak hiçbir şekilde çözülmedi.

Sebebini bilen varmı ?
bende google gezinirken eski sayfa kalıyor yeni sayfadan çok az yeri gözüküyor deli oluyorum bende de rx6700 xt var

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,707
İsim
Hakanbey
LTSC de oyunlar düzgün çalışmaz çok sorunlu

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,707
İsim
Hakanbey
massgrave windows 10 için esu patch çıkardı onunla 2028e kadar güncellemesi olacak onu kullanacağım
Evet ancak Oyunlarda sürücü hatası veriyor Oyun oynamayacaksan sorun yok

Top Bottom