Neler Yeni

RX 6800 XT ve Ryzen 5 5600X için Parça Önerisi

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Korumalarının tam görünmesi japon kapasitör* kullanılması başlı başına ürünü S tier yapmıyor. Yukarıda attığım tier listi hazırlayanlar eminim senden benden iyi biliyordur bu piyasayı. Xpg pylon orada gördüğün üzere C tier ucuz/orta sistemler için öneriliyor. Yani 5600x rx 6800xt de ucuz orta sistem sayılmayacağına göre bence bu sistem için önermemelisin. Ha diyorsan ki ben o listeyi hazırlayanlardan daha iyi biliyorum o zaman tamam en azından söyle bu üst düzey değil ama işinizi görür diye. Ferrariye tüp taktırmak gibi oluyor böyle... Bütçe yetmiyorsa bile sistemden kısılacak en son parça PSU bana göre .
Rami 1x16 öneriyorsun ama hiç sormadan 1 ay içinde bir tane 16 gb daha al diyorsun yani neden direkt 2x8 önermiyorsun? Arkadaş 32 gb mı istemiş ? En azından anlat 1x16 ram 2x8e göre daha az performanslı çalışır diye.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Korumalarının tam görünmesi japon kapasitör* kullanılması başlı başına ürünü S tier yapmıyor. Yukarıda attığım tier listi hazırlayanlar eminim senden benden iyi biliyordur bu piyasayı. Xpg pylon orada gördüğün üzere C tier ucuz/orta sistemler için öneriliyor. Yani 5600x rx 6800xt de ucuz orta sistem sayılmayacağına göre bence bu sistem için önermemelisin. Ha diyorsan ki ben o listeyi hazırlayanlardan daha iyi biliyorum o zaman tamam en azından söyle bu üst düzey değil ama işinizi görür diye. Ferrariye tüp taktırmak gibi oluyor böyle... Bütçe yetmiyorsa bile sistemden kısılacak en son parça PSU bana göre .
Rami 1x16 öneriyorsun ama hiç sormadan 1 ay içinde bir tane 16 gb daha al diyorsun yani neden direkt 2x8 önermiyorsun? Arkadaş 32 gb mı istemiş ? En azından anlat 1x16 ram 2x8e göre daha az performanslı çalışır diye.
Her şeyi tierliste bakarak anlayamazsın. Tierliste Sharkoonun oraya koyulmasının %90 nedeni hem modüler hem gold sertifikalı olması.
O tierliste bakarsan, arkadaş A750GF'de alabilir :D. Her tierlist mükemmel değil.
6800XT'ye Dual channel-singlechannel farkı koyar mı? APU Sistem almıyorsun burada. zaten en geç 1 ay içinde 16 GB ekle demişim adama. adam param yok bunları zaten taksitle alıyorum der sonradan, bende derim o zaman 2X8 al. Parası varsa zaten 1-2 hafta içinde düşünmeden ekler.

CoolZeroyla XPG Pylonun arasındaki fark ne? birisi Gold sertifikalı diğeri bronz. birisi modüler diğeri değil. e başka? 750W veriyor 12V'dan ikiside.

Buradaki reviewda bile deniyor, eğer Core Reactor gibi 750w gold bir PSU'ya yetecek paran yoksa, Bu ürüne bakabilirsiniz diye.
Alınmayacak bir durum göremiyorum.

ozntr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ozan Öztürk
Önerileriniz için teşekkür ederim. Başta 2x8 dual channel alacağım büyük ihtimalle. Sonradan yükseltir miyim bilmiyorum. Güç kaynağında da önerdiklerinizden hangisi kafama yatarsa onu alacağım. Yine başka parça önerileri olan varsa beklerim.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,602
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

ozntr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ozan Öztürk
Smart Access Memory için AMD tercih ettim. Yoksa 12400f de mantıklı çok daha uygun ama anakart pahalı geldi biraz, aradaki farka değmiyor gibi. 5 5600 de olabilirdi, içime sinmedi nedense o yüzden şu anlık işlemciyi değiştirmeyi düşünmüyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Her şeyi tierliste bakarak anlayamazsın. Tierliste Sharkoonun oraya koyulmasının %90 nedeni hem modüler hem gold sertifikalı olması.
O tierliste bakarsan, arkadaş A750GF'de alabilir :D. Her tierlist mükemmel değil.
6800XT'ye Dual channel-singlechannel farkı koyar mı? APU Sistem almıyorsun burada. zaten en geç 1 ay içinde 16 GB ekle demişim adama. adam param yok bunları zaten taksitle alıyorum der sonradan, bende derim o zaman 2X8 al. Parası varsa zaten 1-2 hafta içinde düşünmeden ekler.

CoolZeroyla XPG Pylonun arasındaki fark ne? birisi Gold sertifikalı diğeri bronz. birisi modüler diğeri değil. e başka? 750W veriyor 12V'dan ikiside.

Buradaki reviewda bile deniyor, eğer Core Reactor gibi 750w gold bir PSU'ya yetecek paran yoksa, Bu ürüne bakabilirsiniz diye.
Alınmayacak bir durum göremiyorum.
Her şeyi tier liste bakarak değil de senin keyfine bakarak mı anlamak lazım? :D O tier listleri hazırlayan insanlar da zaten senin incelediğin kaynaklardan faydalanıyor da o sıralamayı öyle yapıyor. Kaldı ki sıradan bilinmeyen bir forumun tier listi değil. Tabii ki kendine güveneceğine oraya güveneceksin.
Kaldı ki bu ürünleri inceleyen adamlar bu ürünü incelerken "affordable budget-mid range" "pahalı olmayan orta sınıf " olarak inceliyor yani orada bahsettikleri parasına ya da içinde bulunduğu kategoridekilere göre inceliyor. Xpg de bu orta seviye PSU arayanları hedef alarak bu ürünü hazırlattırıyor. Değil mi adı üstünde üst seviye sistemler için Core reactoreleri var ve 6800xt de bana göre üst seviye. Sana göre değilse orta seviye diyorsan tamam. Yani ben de pylon öneriyorum ama rx6600xt/rtx3060 civarına.
Aşağıda da olumsuz yönleri var öve öve bitiremediğin Pylonun :D

Ne demek cool zeroyla pylon arasındaki fark ne? Core reactore ile pylon arasındaki fark ne ise o. İkisinin de klasmanı ve hedeflediği bütçe farklı. Ayrıca cool zero 1150 TL bedava. Bütçe Core reactore indirimine yetmiyorsa alınacak ürün cook zero.

Neyse arkadaş kendi karar versin.

@ozntr Eğer RGB olsun dersen ve overclock yapmayacaksan 3200/3600 mhz CL 16 istediğin rami alabilirsin balistikse takılma .

• Two EPS connectors on the same cable
  • Mediocre transient response (especially at 3.3 V)
  • Load regulation could be better at +12 V
  • Ripple at +12 V should be lower at high loads
  • High inrush current with 230 V input
  • Hold-up time below 17 ms
  • No modular cables
  • High OCP triggering points on the minor rails
  • Fan-speed profile needs tuning

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Her şeyi tier liste bakarak değil de senin keyfine bakarak mı anlamak lazım? :D O tier listleri hazırlayan insanlar da zaten senin incelediğin kaynaklardan faydalanıyor da o sıralamayı öyle yapıyor. Kaldı ki sıradan bilinmeyen bir forumun tier listi değil. Tabii ki kendine güveneceğine oraya güveneceksin.
Kaldı ki bu ürünleri inceleyen adamlar bu ürünü incelerken "affordable budget-mid range" "pahalı olmayan orta sınıf " olarak inceliyor yani orada bahsettikleri parasına ya da içinde bulunduğu kategoridekilere göre inceliyor. Xpg de bu orta seviye PSU arayanları hedef alarak bu ürünü hazırlattırıyor. Değil mi adı üstünde üst seviye sistemler için Core reactoreleri var ve 6800xt de bana göre üst seviye. Sana göre değilse orta seviye diyorsan tamam. Yani ben de pylon öneriyorum ama rx6600xt/rtx3060 civarına.
Aşağıda da olumsuz yönleri var öve öve bitiremediğin Pylonun :D

Ne demek cool zeroyla pylon arasındaki fark ne? Core reactore ile pylon arasındaki fark ne ise o. İkisinin de klasmanı ve hedeflediği bütçe farklı. Ayrıca cool zero 1150 TL bedava. Bütçe Core reactore indirimine yetmiyorsa alınacak ürün cook zero.

Neyse arkadaş kendi karar versin.

@ozntr Eğer RGB olsun dersen ve overclock yapmayacaksan 3200/3600 mhz CL 16 istediğin rami alabilirsin balistikse takılma .

• Two EPS connectors on the same cable
  • Mediocre transient response (especially at 3.3 V)
  • Load regulation could be better at +12 V
  • Ripple at +12 V should be lower at high loads
  • High inrush current with 230 V input
  • Hold-up time below 17 ms
  • No modular cables
  • High OCP triggering points on the minor rails
  • Fan-speed profile needs tuning
Tierlistler detaya inmez. Ürünü genel olarak inceler. Detaylı incelemeyi ürünün "kendi" incelemelerinde bulursun. Arkadaşın bütçesi olsa bende core reactor öneririm. ama 6k bütçeye Core Reactor koyabiliyorsan koy.

• High OCP triggering points on the minor rails. Aynısı Core Reactordede var.
  • Mediocre transient response. Core Reactorun diğer response timeları daha iyi. ama 3.3'ün onunda ortalama.
  • High inrush current with 230 V input- Aynı şekilde Core Reactorde de yüksek değerler olabiliyor. ama bu PSU'ya göre düşük.
1. ve 7. madde modülerlikle alakalı.
Son madde ise fan speed ile. sistemde 6800XT+ 5 5600X olduğu için fanın EN yüksek yüklerde çalışacağını düşünmüyorum. yine %70 güçle falan çalışacaktır. rahatsız edeceğini sanmam.

Burada Core Reactor veya SS Cool Zero'ya göre sayabileceğim en büyük eksisi
4. madde ve 6. madde.
6. madde eğer gerçekten kötü bir elektrik hattına sahip değilsen, o kadar da bir şey ifade etmiyor.

PSU'yu geriye düşüren en büyük olay 4. Madde. Dalgalanma bu kadar yüksek watt değerlerinde watt kullanımları konusunda sıkıntı çıkartabilir. Ama "SHOULD BE" dediği için onunda TAM bir problem çıkaracağını düşünmüyorum.

Tek demek istediğim şey, XPG Pylon KÖTÜ bir PSU değil. Orta-yüksek arası denilen sistemlerde de kullanılabilir. ÖLÜMCÜL bir PSU değil.
Bazı tierlistlerde B- kategorisinin en üst modelleri olarak gösteriliyor bu arada. yani B Tierdan hafif düşük. Büyük ihtimalle Ripple'dan dolayı.

Düşüncelerim bunlar. arkadaş bütçeme uyar diyorsa SS Cool Zero tercih edebilir.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Aynı şeyi söylüyorum kötü bir PSU demedim kendim de öneriyorum ama 6800xtye değil. Tier listler detaya inmiş senin attığın gibi "review"lerden faydalanıyor. Oradaki kişilerin de bu reviewlerden bizden daha iyi sonuç çıkaracağına güveniyorum.
Kaldı ki 750W bence de yeterli ama bir kaç incelemede 400 W'ı geçince sesin rahatsız edebileceği söylenmiş. 6800xtli sistem de tam o sınarlarda gezer muhtemelen.
Xpg kendi sayfasında 1 ocak 2022den sonra satılan pylonlar 5 yıl garanti demiş öncekiler 3 yıl bu iyi.
Bir de içindeki kaliteli sessiz FDB fan ülkeden ülkeye değişebilir demiş o da şans işi anlaşılan.

Cool zeronun tek başına modüler+gold+zero rpm özelliği bile bence aradaki farka değer.

ozntr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ozan Öztürk
Merhabalar, yönlendirmeleriniz için tekrardan teşekkürler. Fiyatı pckolikte diğer yerlere göre uygun olduğu için oradan XPG CORE REACTOR 750W aldım. Cool Zero da olabilirdi ama arada ciddi bir fiyat farkı yoktu. Güç kaynağı ve anakart seçimi özellikle önemli geliyor bana. Almışken iyisi olsun diyorum. Diğer parçalardan kısabilirim ve bütçeyi belki biraz esnetebilirim. Anakartta da MSI'ın wifili olan modeli hoşuma gitti aslında. Pc modemden uzakta olacak çünkü, kablo kullanamayacağım. Wifi için ek bir parça almaktansa onu düşünebilirim.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Merhabalar, yönlendirmeleriniz için tekrardan teşekkürler. Fiyatı pckolikte diğer yerlere göre uygun olduğu için oradan XPG CORE REACTOR 750W aldım. Cool Zero da olabilirdi ama arada ciddi bir fiyat farkı yoktu. Güç kaynağı ve anakart seçimi özellikle önemli geliyor bana. Almışken iyisi olsun diyorum. Diğer parçalardan kısabilirim ve bütçeyi belki biraz esnetebilirim. Anakartta da MSI'ın wifili olan modeli hoşuma gitti aslında. Pc modemden uzakta olacak çünkü, kablo kullanamayacağım. Wifi için ek bir parça almaktansa onu düşünebilirim.
Soğutucunun fiyatı artmış. şu şekilde alabilirsin.

Top Bottom