Neler Yeni

RX 6800 XT vs RTX 3080 [Hangisini tercih etmeliyim?]

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Yazılım konusu da önem taşıyor aslında

Green screen olmadan arka plan ile oynamak, gürültü engelleme (bu benim için baya iyi bir özellik,dlss)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merdiven altı marka değil sonuçta ikisi de büyük bir marka amd güvenmesen ne kadar performanslı olsa da 5 5600x almazdım.
Her iki markaya da güvenim var beni üzmeyecekleri düşüncesindeyim.sadece verdiğim parayı sonuna kadar hak etmesini istiyorum. Alıp uzun süre hafiza ve ram değişikliği dışında değişiklik yapmayı düşünmüyorum.
Her türlü 6800XT tercihim olurdu

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Her türlü 6800XT tercihim olurdu
Neden tercih ederdiniz ?
Nvidia tarafında yazılım konusu daha iyi dlss gürültü engelleme gibi
Amd tarafında s.a.m ile performans farkı çoğu oyunda daha fazla..Gibi

Siz neden tercih ederdiniz ?(gerekçesiyle belirtirseniz daha sağlıklı bilgi edinmiş olacağım.)

Fikrini belirten herkese teşekkür ederim

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Rtx özelliğini fps oyunu oynadığım için aşırı derecede kullanmayabilirim amd'nin konsollar için ekran kartı ürtttiğini düşünürsek rtx özelliğini daha da geliştireceği kanısındayım.sadece olur da rtx özellik ile oynamak istersem üzer mi diye düşünüyorum s.a.m. Teknolojisi başlı başına çok iyi zaten dlss rakibi geliştirdiği uygulamayı dlss gibi performanslı çalışacak vaziyete getirebilir diye düşündüğüm için bu konuyu açmak istedim. Dlss'e rakip olabilirse nvidia alırsam çok üzülürüm :D
AMD elbet RT performansını arttırır ama bu çıkacak yeni kartlarla olacak, 6800XT'nin RT performansı artmayacak ki.
Nvidia RT konusunda AMD'ye göre 2-2.2 kat daha iyi. RTX Voice gibi ekstra ve güzel özellikleri var ve videolarad Codec başarısı çok daha iyi. Ama 6800XT daha ucuz.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

T.P.G.

80+ Titanium
AMD elbet RT performansını arttırır ama bu çıkacak yeni kartlarla olacak, 6800XT'nin RT performansı artmayacak ki.
Nvidia RT konusunda AMD'ye göre 2-2.2 kat daha iyi. RTX Voice gibi ekstra ve güzel özellikleri var ve videolarad Codec başarısı çok daha iyi. Ama 6800XT daha ucuz.
Nasıl artmayacak hocam? Yazılımla gayet de artacak.
Nvidia'da da benzer şeyler gördük.

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Nvidia RT konusunda AMD'ye göre 2-3 kat daha iyi. RTX Voice gibi ekstra ve güzel özellikleri var ve videolarad Codec başarısı çok daha iyi. Ama 6800XT daha ucuz.
Yanlış anlaşıldım sanırsam. Yazılım ile alakalı bahsetmiştim. Yazılım ile fps arttırabilir (dlss benzeri)..

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Nasıl artmayacak hocam? Yazılımla gayet de artacak.
Nvidia'da da benzer şeyler gördük.
Yanlış anlaşıldım sanırsam. Yazılım ile alakalı bahsetmiştim. Yazılım ile fps arttırabilir (dlss benzeri)..
AMD'nin yazılımla ilgili nasıl bir planı var ki? AMD DLSS gibi bir teknoloji yapmak için çok geç kaldı, zira yapsa bile o teknolojiyi oyunlarda adam akıllı görmemiz daha 3-4 seneyi bulur. DLSS bile daha çok yaygın değil. Öyle sürücü güncellemesi ile artacak bi şey değil RT performansı sonuçta

• Beğen

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
AMD'nin yazılımla ilgili nasıl bir planı var ki? AMD DLSS gibi bir teknoloji yapmak için çok geç kaldı, zira yapsa bile o teknolojiyi oyunlarda adam akıllı görmemiz daha 3-4 seneyi bulur. DLSS bile daha çok yaygın değil. Öyle sürücü güncellemesi ile artacak bi şey değil RT performansı sonuçta
Bahsettiğiniz gibi düşünürsek 6800xt saf performansının nvidia yazılımı karşısında oluşturduğu fark kadar fark oluşmuyor..
Bu da açık ara nvidia'yı tercih etmek anlamına geliyor..

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bahsettiğiniz gibi düşünürsek 6800xt saf performansının nvidia yazılımı karşısında oluşturduğu fark kadar fark oluşmuyor..
Bu da açık ara nvidia'yı tercih etmek anlamına geliyor..
Eğer bütçe yetiyorsa tabi Nvidia'yı tercih etmek daha mantıklı olacaktır. DLSS 2.1 gibi daha çıkacak olan DLSS 2.2, 3.0 sıfır gibi DLSS ile RTX 3080 günün sonunda 6800XT den daha güçlü olacaktır. 6800XT saf güç olarak daha iyi olsa dahi 3080 bence daha mantıklı.

• Beğen

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
  • Muhteşem

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,736
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
@intel pentium yanlış anlamazsanız neden üzgün ifade attınız? :)
Çünkü 6800 XT'nin sözde çok daha güçlü bir kart olduğunu sadece ben göremiyorum... 🤭
Bu arada SMA nedir?

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Smart access memory diye adlandırdığı bir teknoloji amd 5000 serisi b550 serisi ve 6000 serisi ekran kartı olduğu taktirde çalılıyor %10-11 performans artışı sağlıyor. Saf performansta. Bildiğim kadarıyla

• Muhteşem

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,398
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Çünkü 6800 XT'nin sözde çok daha güçlü bir kart olduğunu sadece ben göremiyorum... 🤭
Bu arada SMA nedir?
Onu yanlış yazmışlar o sam yani start acces memory dlss gibi

• Muhteşem

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,736
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Smart access memory diye adlandırdığı bir teknoloji amd 5000 serisi b550 serisi ve 6000 serisi ekran kartı olduğu taktirde çalılıyor %10-11 performans artışı sağlıyor. Saf performansta. Bildiğim kadarıyla
Onun kısaltılmışı SAM diye biliyorum ama başta SMA yazmıştı ben de dedim neden bahsediliyor diye... 😳🤭 %10-12 değil bu arada %1-2'lik civarı bir etkisi var bu testlerde ve nvıdıa'ya da geleceği söyleniyor üstelik 5000 serisi işlemci kullandırma zorunluluğu yok ama çok da önemli değil.
6800 xT'de 16 çinokititaytıt avantajı var ve cad yazılımlarında ve hackintosh vs gibi konularda sanırım daha iyi. 3080 ise RTX performasnı bariz daha iyi ve bir tık daha güçlü ve nvenc, CUDA vs gibi farkları var yayın gibi konularda falan daha iyi özellikle 3D renderda alaka yok. 6800 XT sözde dolar bazında çıkış fiyatı olarak %7 daha ucuz olmalı ama modele göre ve stoklara göre değişir. Yakın fiyatlar. Kullanım amacı nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu yanlış yazmışlar o sam yani start acces memory dlss gibi
DLSS gibi değil o. GPU belleğinin tamamından yararlanmak gibi bir şey sanırım. Bazı oyunlarda bir tık FPS'i arttırıyor. Bazılarında bir tık düşürmüş teste göre. nvıdıa'ya da geleceği söyleniyor üstelik 5000 serisi işlemci kullandırtma zorunluluğu yok ama yinede pek önemli değil gibi.

Top Bottom