RX 7700Xt Driver Sorunu

YigitV

80+
Reaksiyon skoru
0
merhaba ben rx 7700 xt ekran karti kullaniyorum 25.4.2 sürümünün üstüne güncelleyinde donanım ivmesi açık olan tarayıcılar,discord gibi uygulamalarda ekteki gibi mor renkte pikseller ve random pikseller gibi şeyler çıkıyor fakat ekran kartı driverini güncellemeyince gta 5 enchanced,rdr2 de driver güncelle diye başlangıçta hata veriyor rdr bazen ekran kartını tanımıyor battlefield 6 ise hiç açılmıyor yabancı forumlardada bu mor piksel hatasını gördüm fakat driver ile ilgili olduğunu görüp bir çözümünü göremedim aynı zamanda tlou2 de'de kenar yumuşatma TAA da iken sorun yok fakat SMAA ve kenar yumuşatma yok seçeneklerinde piksel sorunu yoğun bir şekilde belli oluyor videosuda bu linkte
herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-01 221659.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-01 221659.webp
    1.7 KB · Hit: 25
  • Ekran görüntüsü 2025-09-01 221738.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-01 221738.webp
    7 KB · Hit: 23
merhaba ben rx 7700 xt ekran karti kullaniyorum 25.4.2 sürümünün üstüne güncelleyinde donanım ivmesi açık olan tarayıcılar,discord gibi uygulamalarda ekteki gibi mor renkte pikseller ve random pikseller gibi şeyler çıkıyor fakat ekran kartı driverini güncellemeyince gta 5 enchanced,rdr2 de driver güncelle diye başlangıçta hata veriyor rdr bazen ekran kartını tanımıyor battlefield 6 ise hiç açılmıyor yabancı forumlardada bu mor piksel hatasını gördüm fakat driver ile ilgili olduğunu görüp bir çözümünü göremedim aynı zamanda tlou2 de'de kenar yumuşatma TAA da iken sorun yok fakat SMAA ve kenar yumuşatma yok seçeneklerinde piksel sorunu yoğun bir şekilde belli oluyor videosuda bu linkte
sorun daha çok tarayıcı özel olabilir çünkü bu tarz sorunları 7800xt ile yaşıyordum opera gx te firefox geçince sorunlar ortadan kalktı DC için ise en güncel sürümdeyim hiç bir problem yok DC için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sorun daha çok tarayıcı özel olabilir çünkü bu tarz sorunları 7800xt ile yaşıyordum opera gx te firefox geçince sorunlar ortadan kalktı DC için ise en güncel sürümdeyim hiç bir problem yok DC için.
TLOU2 bilgisayar versiyonu genel olarak bozuk nvidia/amd/intel fark etmez çoğu ekran kartında problem çeken arkadaşlar var.

evet guncel 25.8.1 zaten ben hatasiz surum olarak 25.4.2 ve altini söylemek istemiştim

TLOU2 bilgisayar versiyonu genel olarak bozuk nvidia/amd/intel fark etmez çoğu ekran kartında problem çeken arkadaşlar var.
tarayıcı ozel değil microsoft edgede'de chrome'da da denedim onlardada aynısı oluyor
tlou2 oyundan kaynaklı olabilir emin değilim

bu konu hakkında yabancı bir reddit konusu :

evet guncel 25.8.1 zaten ben hatasiz surum olarak 25.4.2 ve altini söylemek istemiştim

tarayıcı ozel değil microsoft edgede'de chrome'da da denedim onlardada aynısı oluyor
tlou2 oyundan kaynaklı olabilir emin değilim
DDU ile komple kaldırıp temiz kurulum yapmayı deneyebilirsin bir arkadaşta işe yaramıştı.

BU AMD TAM BİR PİŞMANLIK
adam gelmiş yardım ve öneri istiyor ekran kartını kötülemeni değil.

DDU denemedim fakat 4-5 sefer temiz formatla denedim hala aynı sorun güncel driverlarda devam ediyor

farkli bir 1080p monitorde denemistim sorun devam ediyordu fakat bugun 4k bir monitorde denedim cozunurlugu 1080p ye alinca sorun devam ediyor fakat 2k ve 4k da denedigimde sorun hicbir sekilde olmuyor

o pixselleşme bende sadece Brave tarayıcıda youtube gezerken oluyor başka bi yerde cıkmadı karşıma 7700 xt ekran kartım güncel sürüm ve bu sorun son sürümde olmaya başladı daha önce hic olmadı

DDU ile komple kaldırıp temiz kurulum yapmayı deneyebilirsin bir arkadaşta işe yaramıştı.

adam gelmiş yardım ve öneri istiyor ekran kartını kötülemeni değil.
bu DDU denilen şey tam olarak ne kral bendede bu tarz bozulmalar oluyo discordda operada bazı sitelerde falan 25.9.1 sürüm driver nasıl bir şey bu ddu işe yararmı

BU AMD TAM BİR PİŞMANLIK
4070Super ekran kartım var tarayıcı ve discordda donanım ivmesini kapatıyorum discordda siyah kareler tarayıcıda beyaz ekran sorunları yaşatıyor konunun amd veya nvidia olması ile ilgisi yok fanboyluk yapmayın

bu DDU denilen şey tam olarak ne kral bendede bu tarz bozulmalar oluyo discordda operada bazı sitelerde falan 25.9.1 sürüm driver nasıl bir şey bu ddu işe yararmı
ddu ile eski ve yeni olacak şekilde bütün sürücüleri kaldırıyorsun ve temiz kurulum yapıyorsun olay bu.

Geri