Neler Yeni

RX 7900 XTX vs RTX 4070 TI Super vs RTX 4080 Super

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
steamcommunity.com/id/z0rden
AMD deki FSR3 berbat. Hani 60 yerine 90FPS alayım diye açılacak gibi değil anca 20FPS de sürünüyorsan açayım dersin. DLSS 3.5 de performans modunda falan berbat görüntü veriyor ama kalite modunda gayet güzel kullanılabilir bir teknoloji.
Cyberpunkta denemediysen neyim,evet bu arada cyberpunkta fsr3 topluluk tarafından modlandı dlss ise kendileri tarafından fsrın bir artısı da açık kaynak olması insanlar istediği oyunda modlayarak kullanabilir

Yuna05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Miraç Bilgiç
AMD deki FSR3 berbat. Hani 60 yerine 90FPS alayım diye açılacak gibi değil anca 20FPS de sürünüyorsan açayım dersin. DLSS 3.5 de performans modunda falan berbat görüntü veriyor ama kalite modunda gayet güzel kullanılabilir bir teknoloji.
DLSS'in de detayın, detayına inersek aynı sonuç çıkıyor ama ben 2k'da ve Ultra Quality'de oynamayı planlıyorum; onun için görüntünün çokta çöp olacağını sanmıyorum.

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
Şuan önümde cidden AMD ekran kartı almak için bir çok neden var ama merak ettiğim tek bir şey var, Raytracing performansı nasıl; bunu çok merak ediyorum? Nvidia kadar iyi veya ona yakınsa tercihim hiç kuşkusuz 7900 XTX olur. Raytracing neredeyse hiç kullanmicam dedim ama hikayeli oyun oynarsam açarım yüksek ihtimalle 😄 Birde bu Fluid Motion dene özelliğe çok yükseldim nedense, 2 kat FPS artışı veriyor neredeyse; hatta neredeyse değil direkt 2 kat FPS veriyor, cidden çok büyüleyici ve harika bir teknoloji olmuş ama senin de dediğin gibi sistem gecikmesi artıyor.
O konuda batıyor :) amd ekran kartlarında ray tracing için çekirdek olmadığı için performans farkı büyük oluyor ama kart güçlü olduğu için overdrive modu dışında o kadar da fps farkı olacağını sanmıyorum

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Cyberpunkta denemediysen neyim,evet bu arada cyberpunkta fsr3 topluluk tarafından modlandı dlss ise kendileri tarafından fsrın bir artısı da açık kaynak olması insanlar istediği oyunda modlayarak kullanabilir
Frame Geni sadece Cyberpunkda denedim. Onun dışında GOW, Forza gibi birçok oyunda FSR karşıma çıktı her türlü görüntüyü mahvediyor.

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
(Düzeltme: batmıyormuş :D)

Ceasar123

80+ Silver
4070, hadi 4080 diyelim. Eğer siz bu seviyeye kadar çıkabiliyorsanız zaten bakmayın AMD'nin yüzüne. Direkt gömün geçin 4080'i.
4060Ti yada daha aşağı seviyelerde evet AMD öneriyorum ama o kadar üste çıkıldığında anlamı yok.
NVİDİA Dlss 3.5, F.G ve yeni gelen o ışıklandırma özelliği (Ray Tracing Plus gibi bişey adını unttum) ile NVİDİA hem FPS artışı hemde teknolojisiz kullanıma göre daha iyi görüntü sunuyor.
AMD çok iyi fiyat avantajı sunmadıkça falan alınmaz kolay kolay.

Yuna05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Miraç Bilgiç
O konuda batıyor :) amd ekran kartlarında ray tracing için çekirdek olmadığı için performans farkı büyük oluyor ama kart güçlü olduğu için overdrive modu dışında o kadar da fps farkı olacağını sanmıyorum
Raytracing'i açsam Nvida'da olduğu gibi güzel bir görüntü elde eder miyim, yoksa Nvidia'ya göre çöp mü kalır? Birde 7950 XTX veya RX 8000 serisi çıkar mı yakın zamanda, ya da bilgisayarı alacağım günden bir kaç gün önce duyurulur ise beklemeye değer mi?

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
Frame Geni sadece Cyberpunkda denedim. Onun dışında GOW, Forza gibi birçok oyunda FSR karşıma çıktı her türlü görüntüyü mahvediyor.
Fsr 2 oyunları mı? Peki. Bende high on hellde gtx 950m ile fsr 2 açtım qualityde fazla bozmadan 30 fps fazlam oldu yoksa oyun oynanmaz haldeydi eğer performansa çekerseniz tabi ki patates oluyor upscale teknolojisi sonuçta

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
Raytracing'i açsam Nvida'da olduğu gibi güzel bir görüntü elde eder miyim, yoksa Nvidia'ya göre çöp mü kalır? Birde 7950 XTX veya RX 8000 serisi çıkar mı yakın zamanda, ya da bilgisayarı alacağım günden bir kaç gün önce duyurulur ise beklemeye değer mi?
Fark etmez çünkü çoğu oyun dx12 ray tracing modunu kullanıyor görüntüde fark olmaz sadece nvidiadaki ray tracing coreları amdye göre daha verimli çalıştırır

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Fsr 2 oyunları mı? Peki. Bende high on hellde gtx 950m ile fsr 2 açtım qualityde fazla bozmadan 30 fps fazlam oldu yoksa oyun oynanmaz haldeydi eğer performansa çekerseniz tabi ki patates oluyor upscale teknolojisi sonuçta
Kalitede bile berbat ediyor FSR sorun orada. Ultra performansa çekince atari oyununa dönüyor zaten. FSR 2 nin tek ciddi manada Upscaling yaptığı oyun da Cyberpunk benim görebildiğim. Kalanlarda oyunu 720P ye çekince aynısı oluyordu zaten. Yine de grafik hatası çok oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görüntü kalitesi aynı. Ama RTX ayarını Ultraya çekince 7900XTX büyük ihtimalle RTX 4070 ile benzer performans verir.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,142
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Bu sene 70bin liraya bir bilgisayar dizmek istiyorum, CPU tarafında AMD alacağım ama GPU tarafında hâlâ karar veremedim. Sizce RTX 4070 TI Super mi ya da RX 7900 XTX mi ya da CPUdan düşüp 4080 Super almak mı daha mantıklı olur? (Emin değilim ama duruma göre belki bütçemi bir tık arttırabilirim.)
AMD düşünmeyin, onun dışında 4080 Super daha mantıklı, ileride işlemcinizi upgrade etmeniz ekran kartını upgrade etmenizden daha kolay olacaktır.

Ceasar123

80+ Silver
4070, hadi 4080 diyelim. Eğer siz bu seviyeye kadar çıkabiliyorsanız zaten bakmayın AMD'nin yüzüne. Direkt gömün geçin 4080'i.
4060Ti yada daha aşağı seviyelerde evet AMD öneriyorum ama o kadar üste çıkıldığında anlamı yok.
NVİDİA Dlss 3.5, F.G ve yeni gelen o ışıklandırma özelliği (Ray Tracing Plus gibi bişey adını unttum) ile NVİDİA hem FPS artışı hemde teknolojisiz kullanıma göre daha iyi görüntü sunuyor.
AMD çok iyi fiyat avantajı sunmadıkça falan alınmaz kolay kolay.
Düzeltme: Teknolojinin adı "Ray Reconstruction" mış
Detaylı araştırıp bakabilirsiiz.

1708093385061.png1708093544115.png

Ayrıca Ray Reconstruiction 2000,3000 ve 4000 yani tüm RTX kartalara geliyor.
Yani diyeceğim şey artık olay saf güç ve upscaling teknolojisinden de çıktı.
Eğer 4070 ve üzerine çıkıyorsanız direkt NVİDİA alın.

Top Bottom