z0rden
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 204
- İsim
- Kaan P
- Steam
- steamcommunity.com/id/z0rden
Amdde de frame gen var(3. Kez deyişim) asıl nvidia AFMFye rakip ne yapmış? dlss fsr 3 ile aynı görüntüyü sunuyor ama 16k ekranda ebesinin nikahı neden yapay zekayla keskinleştirilmemiş detayını yapamıyor tüh,antilag dediğiniz amdnin teknolojisi rt performansı gördüğüm kadarıyla 3-5 fps kadar farklı ki kimse umursamaz render dediğimiz şey de ROCm ile büyük ihtimalle nvidiadan daha iyi olur dediğim gibi yakında gelişecek konular ve bu konularda amd kapitalizm yapmıyor,fsr 3 ile dlssten 2 kat daha fazla fps alıyorsun ve fsr kullanmadığım nereden çıktı? High on life bilgisayarımda 20 fps zor çalışırken fsr 2 ile balanced ile “çamur” olmadan akıcı bir şekilde oynayabildim nvidiaya sorsan oradaki ağacın dalının iki piksel daha net olması için git rtx 5000 serisi al der umarım senin gibi 4kda daldaki kuşun tükürüğünün niye pikselleştiğini bizde umursayacak kadar dertsiz insanlar oluruz çünkü elin 4090 kullanan amerikalısının bile tınında değil neyse 8 gb vram ile iyi eğlenceler çünkü halo infinite bile 4kda 9gb vram kullanıyor sony oyunlarını(last of us vs) saymıyorum.Vallahi dostum sen de yorumlardakiler gibi kullanmadığın, denemediğin bir şey hakkında yorum yapabilirsin beni bağlamaz. Ben aynı ekranda aynı oyunda zoom falan da atmadan aradaki görüntü farkından rahatsız olduğumu belirtip ekran kartı değiştirdim ha görüntü beni çok alakadar etmiyor diyorsan o zaman 2160p değil 1440p git hiç dlss fsr falan açma. 4k 144hz'e çıktıktan sonra bütçe kısıp görüntüden feragat etmenin bir anlamı yok. Ha şu videoda karakterin saçları parlayıp sönerken bile yorumdakiler biz bir fark görmüyoruz diyolarsa 720p gamingden devam etmelerini tavsiye ederim kendilerine ne diyim. Özellikle belirli senaryolar için belirli firmaları önermeme rağmen bana yazdığın her mesajda %300 zoom atma, fark görmen için oturup incelemen gerektiğini yazıyosun ısrarla. Kanka kullanan benim, oyunu oynayan benim, işim gücüm yok oyunun ortasında elime büyüteç alıp ağaç dallarını izlemiyorum. Oynarken bir şeyden rahatsız olmuşum ki 1000$'lık msrp'li AMD ekran kartımı satıp Nvidiaya geçmişim. Arada bir fark varki rasterda aynı güçte olmalarına rağmen 35k'ya 24gb VRAMli bir kart almıyorumki ekstra 10.000tl verip 8Gb VRAM'den feragat ederek 4080S alıyorum. Ne teknolojiden anlamayacak kadar bilgisizim, ne de parayı kolay kazanan biriyim. En f/p kart 4080S'dir gözümde. 1.5 sene kullanım tecrübemden sonra bencFSR açmam. DLSS açtıktan sonra %25 perf boost alıyorum. Bunu 7900xtx'de alamıyorsun 35.000'e %25'ini ekle. 8.750tl. 42.750tl etti. 43.'e 4080S var zaten. Üstüne dlss frame gen, dlss sayesinde nativeden daha iyi görüntü, anti lag, ilgilenmesem de daha iyi rt performansı, ilgilenmesem de render performansı. Mesela alacak param olsa da 4090 almam 73k kart arada 40k fark var. %93 fiyat artışına 8gb VRAM ve %24 ekstra performans ve 130w daha yüksek tdp.