RX 9060 XT 16 GB Alınabilirmi?

Shadow10

80+
Reaksiyon skoru
0
Şuan 42k bütçem var ve bilgisayar almak istiyorum. Nvidia ile amd ekran kartı arasında kaldım. Rtx 5060 ekran kartı alabilirim ama 8 gb vram olması beni tedirgin ediyor. Ya rx 9060 xt 16gb ekran kartlı bir pc alıcam yada rtx 5060 8gblı bir pc alıcam. Amd daha ucuz olduğu için onu almayı düşünüyorum. Hangisini almalıyım?

Şuan 42k bütçem var ve bilgisayar almak istiyorum. Nvidia ile amd ekran kartı arasında kaldım. Rtx 5060 ekran kartı alabilirim ama 8 gb vram olması beni tedirgin ediyor. Ya rx 9060 xt 16gb ekran kartlı bir pc alıcam yada rtx 5060 8gblı bir pc alıcam. Amd daha ucuz olduğu için onu almayı düşünüyorum. Hangisini almalıyım?
Hocam selamlar. 8 GB VRAM konusundaki tedirginliğinde sonuna kadar haklısın.
Günümüzde RDR2, GTA V veya yeni çıkan Mafia gibi devasa açık dünyası olan ağır hikayeli oyunlarda 8 GB bellek maalesef Ultra ayarlarda tıkanıyor ve can sıkıcı takılmalara sebep oluyor. Eğer sistemi render veya kurgu için değil de saf oyun odaklı topluyorsan, RTX 5060'ın yazılımsal teknolojilerine kanıp VRAM tuzağına düşmeni hiç önermem. VRAM dolduktan sonra DLSS açmanın bile bir esprisi kalmıyor maalesef.
RX 9060 XT hem 16 GB devasa bellek avantajıyla yıllarca kafanı rahat ettirir, hem de saf kas gücüyle o ağır oyunlarda doku kısmak zorunda bırakmadan yağ gibi bir deneyim sunar. Bütçen de 42K iken hem daha ucuza gelip hem de iki katı VRAM sunan AMD sistemi alıp, arkana yaslanıp uzun yıllar keyfine bakman kesinlikle en mantıklı hareket olur. Şimdiden hayırlı olsun!

9600xt 16gb fiyat olarak 5060ti 8gb'a denk yaklaşık, düz 5060 değil yani
ben 9060xt alırdım yine de

piyasada en güncel hangi ekran kartı fiyat performans diye soranlara direk 9060xt 16gb diyorum. alternatifsiz fiyata 2K'da bile akan ekran kartı yapmış adamlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,850
Üyeler
196,828
Son üye
TIT4N
Geri