Çözüldü✓ Rx 9060 xt için ddr4 uyumlu işlemci Anakart

JackieTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
528
Merhaba arkadaşlar. Defalarca konular açtım çünkü A5 geçmek istiyorum sonra bütçe el vermiyor tekrar A4 sistemim üzerinden upgrade edip devam ediyim diyorum cidden çıkmaza girdim akıl verirseniz çok iyi olur.

Alacağım kart "Gigabyte RX 9060 xt 16gb"

Elimde ki sistem ; İmzam da ayrıntılı yazıyor.

E.kartı : Gtx 1660 ventus 6gb
İşlemci : R3 - 3100
Ram : G skill 3200mhz 2x8 + yedekte 2x8 farklı model sıfır ram bulunuyor.
Anakart : Gigabyte B450m - S2h
Kasa - power : Dark Guardian - Aerocool Kcas 600w 80+
Ssd : Kingston SA2000 m.2 1TB + WD Green 240GB sata ssd

İşlemci 7500F düşündüm ancak Ddr4 kalayım dedim Ddr5 ram fiyatları zaten uçmuş.. İmzam da G skill ram harici 2 x 8 daha ram var. Markası farklı ama belki takas ile bir şekilde aynı frekans modeli alırım kısacası 4 x 8 ile 32 gb ram yaparım.

Lafın kısası bu ekran kartına darboğaz olmadan hangi f/p işlemci Anakart alıp Ddr4 de devam edebilirim.

elindeki rami satıp 16x2 alsan daha makul olmaz mı ? 450 üzerinde işlemci olarak da 5600-5600x geçsen yeterli olur bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

baktım şimdi 9070 xt ile bile kullanan varmış o ana kartı

Son düzenleme:
elindeki rami satıp 16x2 alsan daha makul olmaz mı ? 450 üzerinde işlemci olarak da 5600-5600x geçsen yeterli olur bence
Hocam tekrar göz gezdirdim. R5 5600x ile 7500F arasında 250 lira fiyat farkı varmış akakçe kontrol ettim. 7500F almak daha mantıklı her türlü. Elimde ki sıfır olan ddr4 ram olsun ekstra şeyleri satıp direk Ddr5 ram alıp AM5 dönmek daha iyi geliyor. Kafam o kadar karışık ki. Bana f/p Anakart önere bilir misiniz en azından giriş seviyeli bile olsa AM5 üzerinde çalıştıra bileceğim bir şey olabilir. Sanırım en mantıklı hareket bu yönden olur. 🙏

dostum sadece ram 15-20 k ediyor 32 gb özelinde. 8x2 şeklinde alsan 12 k felan. onu hesaba katıp alman gerek. senin anakartın am5 sürümü gibi olan asus b650m-f var 4-5 k arası amazonda. 6 k işlemci desen 10 k da ram'e vereceksin.

az önce colorful b650m plus wifi anakartım
Geldi 5500 TL'ye almıştım bios u son kullanıcıyı biraz sinir etmiş ama biz idare ederiz fiyatına göre dolu kart

kısacası 2-3 sene içinde yükseltme yapmayı planlamıyorsan am5 geçme, am6 geçersin.
ramlerdeki fiyatlardan dolayı oyun geliştiricileri de artık oyunlarını daha optimize şekilde piyasaya sürer diye düşünüyorum, satamaz çünkü öbür türlü.
Hocam tekrar göz gezdirdim. R5 5600x ile 7500F arasında 250 lira fiyat farkı varmış akakçe kontrol ettim. 7500F almak daha mantıklı her türlü. Elimde ki sıfır olan ddr4 ram olsun ekstra şeyleri satıp direk Ddr5 ram alıp AM5 dönmek daha iyi geliyor. Kafam o kadar karışık ki. Bana f/p Anakart önere bilir misiniz en azından giriş seviyeli bile olsa AM5 üzerinde çalıştıra bileceğim bir şey olabilir. Sanırım en mantıklı hareket bu yönden olur. 🙏

amd fiyatlardan ötürü bir anda AM4 cpu da üretebilir belli olmaz

kısacası 2-3 sene içinde yükseltme yapmayı planlamıyorsan am5 geçme, am6 geçersin.
ramlerdeki fiyatlardan dolayı oyun geliştiricileri de artık oyunlarını daha optimize şekilde piyasaya sürer diye düşünüyorum, satamaz çünkü öbür türlü.

amd fiyatlardan ötürü bir anda AM4 cpu da üretebilir belli olmaz
O zaman hocam ben direk ekran kartı ile 5600 işlemci alıp kenara çekeliyim. Zaten ben üst segment sistem ve ya bana 100 fps üzeri bir şeyler versin kafasında değilim. Bizler basit kullanıcıyız böyle günlük kafa atıyım rahat liyim şuan bu sistemle bile Rdr2 olsun cyberpunk ultra ayarlarda 25-30 fps ile takılma olmadan oynadım. Kısacası bana 30 fps altına düşmese bile kafi olur. Öyle ahım şahım beyaz kasa olsun en iyisi olsun durumu yok.

Ve dediğiniz gibi haybiye ekstra para vermeye gerek yok. Burada ekran kartı cepte bir işlemci alırım. Kullanmaya devam ederim. Ekstra dediğiniz gibi ben de şuan 4x8 ram var elde çıkartıp. 2x16 alır. 32 gb ile ddr4 devam ederim.

Sizin dediğiniz dışında benim eksik bir söylediğim söz var mı hocam. 🙏

2 k da 60+ oynatır rahat cyberpunku diye düşünüyorum, fsr ile v.s artar tabii

2 k da 60+ oynatır rahat cyberpunku diye düşünüyorum, fsr ile v.s artar tabii
Sağ olun hocam çok vaktinizi aldım kusura bakmayın son bir sorum olacak. Bende B450m Anakart var. Bunu da değiştirmem gerekir mi yoksa ekran kartı işlemci yeterli mi. 🙏

Sağ olun hocam çok vaktinizi aldım kusura bakmayın son bir sorum olacak. Bende B450m Anakart var. Bunu da değiştirmem gerekir mi yoksa ekran kartı işlemci yeterli mi. 🙏
ekran kartı işlemci yeterli. o anakartı 9070 xt ile sıkıntısız kullananları dahi gördüm redditte

ekran kartı işlemci yeterli. o anakartı 9070 xt ile sıkıntısız kullananları dahi gördüm redditte
Teşekkürler hocam yardımcı olduğunuz için cidden bayağı ilgilendiniz tekrar sağ olun. 🙏

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,324
Üyeler
186,603
Son üye
Burak29
Geri