Çözüldü✓ RX 9070 XT nitro+ Düşük FPS sorunu !!

Sylar

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba. 9070xt Sapphire nitro+ aldım. Anakartım Gigabyte B650M K işlemcim Ryzen 5 7600x. 32 GB corsair 30cl 6000 mhz DDR5 16+16 2 adet ram mevcut sistemde. 850W+80 PSU mevcut full modüler. Şöyle bir sorunum var. Cyberpunk ve Dota 2 oyunlarında 1080p monitörüm ile oynadığımda normalde youtbede yapılan oyun teslerinde CP2077 de şehir içlerinde 120 ila 110 yada 130 FPS almam gerekiyor. RT FSR kapalı ham halinde. fakat ben 80-90 FPS alıyorum. Dota 2 oyunundada eski ekran kartım olan 3060ti ile 240 FPS full alıyordum max 230 düştüğü olurdu büyük fightlarda. yeni ekran kartım ile 170 FPSlerde takılıyorum. (Dota2 de max fps 240 dır üstü yok.) Çözünürlükten olabilir diye 2k. monitöre geçtim. sorunum aynı şekilde oradada devam etti. hatta 2kda CP2077de 100 fps almam gerekirken 70 lere düştüm şehir içlerinde. Biosumu güncelledim. işlemci chipseti güncel. formatladım yeniden olmadı. işlemci overclock yaptım olmadı. Ramlarım bios ayarlarıda tamam 600mhz tam alıyor. acaba sorun ne olabilir destek olurmusunuz ? oyunlardaki kullanımdğerlerini resim olarak ekledim. başka oyunlarda deneme fırsatım olmadı. deneyince bilgisini ekliyicem onlarında. yardımlarınız için teşekkürler.

Ekler

• cyberpunk2077.jpeg
    cyberpunk2077.jpeg
    294.2 KB · Hit: 166
  • dota 2.jpeg
    dota 2.jpeg
    327.3 KB · Hit: 141
hocam bu gün CP2077 ve BF1 oyunlarında kabloyu değiştirerek denedim 2k monitör ile FPS değerlerini normal verdi. gayet güzel çalıştı. fakat Dota2 ve CS2 de fps drop yemeye devam ediyorum çünkü fark ettikti o oyunlarda watt çekmiyor kart. kartın watt çekmesinde sıkıntı yok furmark yaptım kart canavar gibi çekiyor enerjiyi. fakat bazı oyunlarda artık oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum yada drvier sürümü ile alakalı olmalı 95 watt enerji çekmeyi geçmiyor. dota 2 oyununda ayarları en düşüğe çekmeme rağmen fps artmadı 140 ile 170 bazen 200 arasında değişiyor sürekli sabitte kalmıyor. yani bu voltaj ile alakalı bir durum gibi ama yazılımsal bir şey gibi. yoksa furmakrta full voltaj vermezdi kart arızalı olsaydı eğer.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu gece yukarıdaki arkadaşların drvier indirme yöntemlerini deneyecem ve dönüş yapıcam onlarada. halen deniyorum. sorun devam ediyor yani.
Hovam benimde ekranin ortasinda bazen boyle pixel takilmasi gibi oluyor.

İşlemcinin Frekansını kontrol edermisin Oyunlarda v.s Bana cpu throttle varmış gibi geldi Normalde o işlemci ekran kartını tam beslemesi lazım ama %30-40 civarı darboğaz görüyorum resimlerde bunun olabilmesi için Ya fps sabitleme yaptınız ya Görüntü kalitesini düşük tuttunuz yada İşlemciniz Yüksek sıcaklıktan dolayı GHZ düşürüp ekran kartına darboğaz yaptırıyor Başka bir açıklaması yok bu durumun İşlemciye Render cine5 v.s sağlam bir Test yaptırıp Değerlerini bir kontrol edin. 4700mhz ile 5300 mhz arasında çalışması lazım oyunlarda ve render testinde Eğer bu değerlerin altında kalıyorsa cpu throttle dan kaynaklı sorun yaşıyorsun demektir. OCCT ile test etmeni öneririm.

Arkadaşlar merhaba. 9070xt Sapphire nitro+ aldım. Anakartım Gigabyte B650M K işlemcim Ryzen 5 7600x. 32 GB corsair 30cl 6000 mhz DDR5 16+16 2 adet ram mevcut sistemde. 850W+80 PSU mevcut full modüler. Şöyle bir sorunum var. Cyberpunk ve Dota 2 oyunlarında 1080p monitörüm ile oynadığımda normalde youtbede yapılan oyun teslerinde CP2077 de şehir içlerinde 120 ila 110 yada 130 FPS almam gerekiyor. RT FSR kapalı ham halinde. fakat ben 80-90 FPS alıyorum. Dota 2 oyunundada eski ekran kartım olan 3060ti ile 240 FPS full alıyordum max 230 düştüğü olurdu büyük fightlarda. yeni ekran kartım ile 170 FPSlerde takılıyorum. (Dota2 de max fps 240 dır üstü yok.) Çözünürlükten olabilir diye 2k. monitöre geçtim. sorunum aynı şekilde oradada devam etti. hatta 2kda CP2077de 100 fps almam gerekirken 70 lere düştüm şehir içlerinde. Biosumu güncelledim. işlemci chipseti güncel. formatladım yeniden olmadı. işlemci overclock yaptım olmadı. Ramlarım bios ayarlarıda tamam 600mhz tam alıyor. acaba sorun ne olabilir destek olurmusunuz ? oyunlardaki kullanımdğerlerini resim olarak ekledim. başka oyunlarda deneme fırsatım olmadı. deneyince bilgisini ekliyicem onlarında. yardımlarınız için teşekkürler.
dostum sen AMD nin yazılımın gösterdiği fps degerlerini söylüyorsun bize eger öyleyse onlara bakma dogru degil afterburner ile bak o sonucları söyle bize..

İşlemcinin Frekansını kontrol edermisin Oyunlarda v.s Bana cpu throttle varmış gibi geldi Normalde o işlemci ekran kartını tam beslemesi lazım ama %30-40 civarı darboğaz görüyorum resimlerde bunun olabilmesi için Ya fps sabitleme yaptınız ya Görüntü kalitesini düşük tuttunuz yada İşlemciniz Yüksek sıcaklıktan dolayı GHZ düşürüp ekran kartına darboğaz yaptırıyor Başka bir açıklaması yok bu durumun İşlemciye Render cine5 v.s sağlam bir Test yaptırıp Değerlerini bir kontrol edin. 4700mhz ile 5300 mhz arasında çalışması lazım oyunlarda ve render testinde Eğer bu değerlerin altında kalıyorsa cpu throttle dan kaynaklı sorun yaşıyorsun demektir. OCCT ile test etmeni öneririm.
çok mantıklı gldi değiniz. ekran kartım kasanın içini tamamıyla kaplamış durumda nerdeyse. temperli camı çıkardım dışardan hava fanı ile destekleyi birde dediğin tesleri yapıcam. bakalım düzelme olucakmı. sana dönüş yapıcam hocam.

Herkese selam arkadaşlar. önerilen çözümleri denedim ama bir sonuca varmadım. bazı oyunlardada sıkıntısız çalıştığı için sorunun AMD driverleri ile igili olduğunu düşünüyorum. bir süre bekleyip gelen güncellemeleri takip edicem. herkese destekleri için teşekkürler. gelimeler için buradan bilgilendirme yapıcam yine.

Arkadaşlar merhaba, Yeni çıkan oyunlar ile ve gelen güncellemeler ile sorunum çözüldü. Dota 2 oyununda aynı sıkıntı devam etmekte fakat büyük oranda oda düzeldi. sebebide Dota 2'nin işlemci kullanan bir oyun olması. destek veren herkese teşekkürler.

Hocam selamlar, bende de asus tuf 9070xt ve r5 5600 işlemci var. Valorantta 200fps altlarına kadar düşüyor ayar yüksek düşük fark etmiyor, 2K Çözünürlükte kullanıyorum. Stres testlerinde %99 kullanıma gelebiliyor ve 360+watt çekebiliyor ve bazı nadir oyunlarda. Fakat genelde %80 kullanımı zor görüyor. İşlemci %50 kullanımı geçmese de durum aynı. DDU ile driverleri silip tekrar kurdum, format attım, bios ayarlarını sıfırladım, değiştirdim, sanırım işlemci değiştirmeden düzelmeyecek...

Hocam selamlar, bende de asus tuf 9070xt ve r5 5600 işlemci var. Valorantta 200fps altlarına kadar düşüyor ayar yüksek düşük fark etmiyor, 2K Çözünürlükte kullanıyorum. Stres testlerinde %99 kullanıma gelebiliyor ve 360+watt çekebiliyor ve bazı nadir oyunlarda. Fakat genelde %80 kullanımı zor görüyor. İşlemci %50 kullanımı geçmese de durum aynı. DDU ile driverleri silip tekrar kurdum, format attım, bios ayarlarını sıfırladım, değiştirdim, sanırım işlemci değiştirmeden düzelmeyecek...
O işlemciye max 3070 takabilirsin 9070xt biraz şov olmuş 7500F bile alsan yeterli gelir x3d alırsan daha iyi olur

9800x3d ile güncelleyeceğim yakında, ama 300 altına düşmesi gerçekten sinir bozucu valoda...
7500f 5070 ile 300 400 arası alıyorum 9800x3d + 9070xt ile gayet rahat fps alırsın 300ü hatırlamazsın bile. (Oyun update ile anasını bellemezse :D )

Geri