- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam m4 air macbook air aldım after effects işlerim için ancak onu daha test edemedim. m4 mac mini vardı 10 cpu 10 gpu aktif soğutması olduğu için ondan memnundum. Ancak bu air modelinde pasif soğutma var ve 10 cpu 8 gpu. Çok fark yaratacağını düşünmüyorum m4 çok ısınmıyormuş zaten. İzlediğim videolarda da az çok m4 air ae de throttle a girmiyordu. Ama yine de bazı uzun editlerin renderlarını kasada almak daha mantıklı geliyor. Olur da m4 air batırırsa toplayacağım kasanın da işler konusunda destek çıkmasını isterim açıkçası.profesyonel kullanım seneryoları olmayan gündelik kullanıcı için oyun oynayan biri için 9070xt daha iyi bir karttır
daha güçlüdür
ekran kartı seçimimde vram i 1. etken olarak görmem bu karşılaştırmada da 1. etken olarak görmem
ama 5060ti vs 5070 karşılaştırmalarında bile boş beleş 5060 ti al 5070 de 12 gb vram var 5060 ti da 16 gb demeye cesaret edebiliyorlarsa
9070xt vs 5070 de 9070xt nin daha güçlü bir kart olduğunu biliyorsak bu sefer bu kartın +4gb vramini de artı olarak sayarım
bütçe doğrultusunda hangi kartı seçersen seç hata yapmış olmazsın
ama bütçe yetiyorsa 9070xt daha iyi bir tercihtir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam monitörüm 3440*1440 pixel 2.5k gibi düşünebilirsiniz.Hocam şahsen benim fikrim hiç bir öğrencinin bütçesini sarsmaması, kendini zora sokmaması yönünde. Eğer bütçeniz sistem aldıktan sonra da rahat toparlanıyorsa ve 4K da oyun oynamak istiyorsanız 9070xt'ye yönelin kesinlikle. Yok ben 2K'da takılırım diyorsanız 5070 daha mantıklı olur cebinizde de biraz paranız kalır.