RX 9070 xt vs RTX 5070

profesyonel kullanım seneryoları olmayan gündelik kullanıcı için oyun oynayan biri için 9070xt daha iyi bir karttır

daha güçlüdür

ekran kartı seçimimde vram i 1. etken olarak görmem bu karşılaştırmada da 1. etken olarak görmem

ama 5060ti vs 5070 karşılaştırmalarında bile boş beleş 5060 ti al 5070 de 12 gb vram var 5060 ti da 16 gb demeye cesaret edebiliyorlarsa

9070xt vs 5070 de 9070xt nin daha güçlü bir kart olduğunu biliyorsak bu sefer bu kartın +4gb vramini de artı olarak sayarım

bütçe doğrultusunda hangi kartı seçersen seç hata yapmış olmazsın
ama bütçe yetiyorsa 9070xt daha iyi bir tercihtir
Hocam m4 air macbook air aldım after effects işlerim için ancak onu daha test edemedim. m4 mac mini vardı 10 cpu 10 gpu aktif soğutması olduğu için ondan memnundum. Ancak bu air modelinde pasif soğutma var ve 10 cpu 8 gpu. Çok fark yaratacağını düşünmüyorum m4 çok ısınmıyormuş zaten. İzlediğim videolarda da az çok m4 air ae de throttle a girmiyordu. Ama yine de bazı uzun editlerin renderlarını kasada almak daha mantıklı geliyor. Olur da m4 air batırırsa toplayacağım kasanın da işler konusunda destek çıkmasını isterim açıkçası.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şahsen benim fikrim hiç bir öğrencinin bütçesini sarsmaması, kendini zora sokmaması yönünde. Eğer bütçeniz sistem aldıktan sonra da rahat toparlanıyorsa ve 4K da oyun oynamak istiyorsanız 9070xt'ye yönelin kesinlikle. Yok ben 2K'da takılırım diyorsanız 5070 daha mantıklı olur cebinizde de biraz paranız kalır.
Hocam monitörüm 3440*1440 pixel 2.5k gibi düşünebilirsiniz.

500 tane forum var bakabilirsiniz, eskiden bir modlama sitesinde moderatördüm bazen böyle konulara açılırdı bende anlatırdım amd yi oradada kötülerdim dc sunucusunda hala moderatörüm 20 bin 4 bin aktif geziniyor amd kullananlarda hep grafikler daha kötü gözüküyor maks olsada birşeyi değiştirmiyor
Yani hocam şu duyduğum en anlam veremediğim söz olabilir. Yıllarca AMD kullandım üstüne Nvidia geçtim yıllardır da onu kullanıyorum ama görüntüde fark var dersem yalan söylemiş olurum. Bu bilgiye siz nasıl ulaştınız hayret ettim.

Bu dediğiniz imkansız hocam. Native ayarlarda fxaa ve ya taa kullanan bir oyunda 9070xt neden kötü göstersin oyunu böyle bir şey olamaz ki. Ayrıca 2K kartı bile değil 4K kartı 9070xt.
bunu görmemişim hocam taa blur ekleyen berbat bir teknolojidir fxaa ile belki biraz güzel gözükür ama dlss in yanına bile yaklaşamaz dediğim gibi

Hocam monitörüm 3440*1440 pixel 2.5k gibi düşünebilirsiniz.
Monitörünüz olduğunu atlamışım. O monitör için de aslında 9070xt daha mantıklı olacaktır hocam. 5070 2K'da bile teknolojisiz zorlanan bir kart.

Yani hocam şu duyduğum en anlam veremediğim söz olabilir. Yıllarca AMD kullandım üstüne Nvidia geçtim yıllardır da onu kullanıyorum ama görüntüde fark var dersem yalan söylemiş olurum. Bu bilgiye siz nasıl ulaştınız hayret ettim.
ben eski konularda herşeyden bahsettim 50 kere aynı şeyi tekrarlayamayacağım bir iki tane zeki insanı kurtarsak yetiyor burada kafama göre konuşamam haklısınız hocam kendi alanıma beklerim sizi orada mülakat yapalım

bunu görmemişim hocam taa blur ekleyen berbat bir teknolojidir fxaa ile belki biraz güzel gözükür ama dlss in yanına bile yaklaşamaz dediğim gibi
Hayır anlayamadığım olay şu. AMD "native"de Nvidia'dan daha kötü görünüyor diyorsunuz. Bu nasıl oluyor "native" den kastınız ne? Herhangi bir amd kart ve dengi olan bir Nvidia kart upscaling teknolojileri kullanmadan karşılaştırıldığında Nvidia nasıl daha iyi bir görüntü veriyor olabilir? Bu bilginin kaynağı kim hocam?

ben eski konularda herşeyden bahsettim 50 kere aynı şeyi tekrarlayamayacağım bir iki tane zeki insanı kurtarsak yetiyor burada kafama göre konuşamam haklısınız hocam kendi alanıma beklerim sizi orada mülakat yapalım
Yani bir mesaj içinde bile bu kadar iğneleyici konuşma çabanız hayret edilesi. İyi forumlar.

Hayır anlayamadığım olay şu. AMD "native"de Nvidia'dan daha kötü görünüyor diyorsunuz. Bu nasıl oluyor "native" den kastınız ne? Herhangi bir amd kart ve dengi olan bir Nvidia kart upscaling teknolojileri kullanmadan karşılaştırıldığında Nvidia nasıl daha iyi bir görüntü veriyor olabilir? Bu bilginin kaynağı kim hocam?
tamam haklısınız hocam bana dm üzerinden ulaşın ben size bir platform ismi vericem orada sohbete devam edelim olur mu iki platform var zaten orada bir konu açarsın

tamam haklısınız hocam bana dm üzerinden ulaşın ben size bir platform ismi vericem orada sohbete devam edelim olur mu iki platform var zaten orada bir konu açarsın
Hocam neden burada konuşmuyoruz onu da anlayamadım.

9070 daha fazla fps verir ama çamur gibi grafiklerde verir zaten oynayacağınız birkaç oyunda fsr desteği olur çoğunu ben dahil oynamıyorum rt reshade açmayı seven biriyseniz amd kartları dayanamıyor bunlara ama dümdüz oynucaksanız her oyunu fps bakımından 5070 i zaten solluyor ama ben güzel grafiklerde oynarım 30-40 fps altı almam vesayri bana koymuyor ise bazı oyunlarda sana kalmış ben ihtiyacım olsa 5070 alırdım gigabyte kartları serin çalışan kartlar msi ve asusda dahil ucuza bulduysanız alın zaten

Tabi burada gigabyte demişken windforce modelini önermiyorum o model gerçekten berbat nedense
Ben çamur gibi bir grafik görmedim oynadığım oyunlarda yanılıyor olabilirmisiniz

Ben çamur gibi bir grafik görmedim oynadığım oyunlarda yanılıyor olabilirmisiniz
Hocamız kendi bilgilerini aktarıyor ama bende hayret ettim. Kendimi bildim bileli yüzeysel de olsa bilgisayar parçaları ve özellikleri ile ilgilenirim ilk defa böyle şeyler duyuyorum 🙂

Hocamız kendi bilgilerini aktarıyor ama bende hayret ettim. Kendimi bildim bileli yüzeysel de olsa bilgisayar parçaları ve özellikleri ile ilgilenirim ilk defa böyle şeyler duyuyorum 🙂
Yanlış bilgilendirmeden uyarı alması lazım şahsen HD5500 kullandım o bile çamur gibi değildi 😀

Yeni bir şey öğrendim arkadaşlar AMD nin 9000 serisi kartları için geçerli bir durum bu ÜRetici Vram sıcaklık limitini 105-110 derece olarak sınırlandırmış kartların Vram sıcaklığı 100 derecede ise normal kabul ediliyor zaten Garanti kapsamında bu sıcaklıklar ile Arızalanması söz konusu değil İlerisi içinde Korozyon hava akışı ve toz gibi faktörlerden sıcaklık 110 derecelere çıkarsa buradada GPU frekans kısıp yine 100 derecelere düşürüyormuş Tabi uzun vadede 100 derecelik bir sıcaklık Lehimlerin kopmasına ve Vram problemleriyle baş başa kalmanıza sebep oluyor. Üreticide zaten EKran kartı kullanıcılarını 2 yıl 1 değiştiriyorlar zaten Sıkıntı yok mantığı ile üretim yapıyorlar Bunu bilerek Satın alın arkadaşlar.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Lehimleri o sıcaklıklara dayanacak şekilde zaten rx6900xt olsun 6000-7000 serisindede vramlar aynı derecelerde çalışıyor ama bugün 6 senelik rx6900xt ayakta hemde mining'de kullanılmasına rağmen hocam verdiğin bilgi boş gibi

1760872841043.webp

9070xt li sistemi sipariş ettim. Fiyatına göre iyi mi bilmiyorum artık onu da siz yorumlayın. Darboğaz fps drop vs yaşamazsam sıkıntı yok benim için. Bu arada elimde kioxianın 1 tb dram li bir ssd si var taşınabilir olarak kullanıyorum. Sistemin içindeki ssd ile bunu değiştireceğim. Daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Geri