Merdo.
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,040
16 GB ve 18GB çok çok yeterli oluyor zaten.18 gb bir vram zaten daha ustune gerek yok
16 GB ve 18GB çok çok yeterli oluyor zaten.18 gb bir vram zaten daha ustune gerek yok
Büyük ihtimalle 40-45 arası gelir.9080xt öyle düşündüğümüz gibi uygun bir fiyatla karşımıza çıkmayacak hatta ilk defa AMD tarafında fahiş fiyatlı bir kart görebiliriz.
Piyasadaki en ucuz 5080 den daha uygun olmayacak Kesin bilgi.Büyük ihtimalle 40-45 arası gelir.
Şu an en ucuz RTX 5080 58k, en ucuz 5080den bile uygun olmayacaksa dediğinize göre en iyi ihtimal 60dan çıkar ki bence o zaman satmayacaktır. Kimse gidip bir tane daha 9070 XT parası vermek istemez.Piyasadaki en ucuz 5080 den daha uygun olmayacak Kesin bilgi.
ne soz verilmisti ki hocam?Paranın kokusunu alınca sözler çiğneniyor demek ki. Ayrıca bu plansızlıkla yapılan karttan hayır gelir mi bilmiyorum.
AMD RDNA4 çıkarmadan evvel, üst segment kartlarda Nvidia'ya rakip olamadıklarını ve kart üretmeyeceklerini söylediler. Ama aynı seri (9060-9070) giriş ve orta segmentte çok iyi rakip oldular. Ama bu kartın argesi ve geliştirmesi hangi sürede yapıldı, gizlice çalışıyor muydu bilmiyorum. Temennim kartın çok iyi olması ve 5080e ciddi rakip olması. Böylelikle Nvidia fanboyları biraz silkelenip rekabeti destekler.ne soz verilmisti ki hocam?
Ürünlerin on sipariş verildi satış fiyatları az çok tahmin ediyorum çıktığında görürsünüz 5080 Süper ile 5090 arasında performans verecek kart saf güçteŞu an en ucuz RTX 5080 58k, en ucuz 5080den bile uygun olmayacaksa dediğinize göre en iyi ihtimal 60dan çıkar ki bence o zaman satmayacaktır. Kimse gidip bir tane daha 9070 XT parası vermek istemez.
9070 XT global MSRP 600 dolardı, TR lansman fiyatı 30k idi, şu an en uygun 32 civarına bulunuyor. 9080 XT 1000 dolar MSRP diye hesaplasak bu orantıda 50kdan çıkması lazım. Fiyatı bol keseden tahmin etsek 55k oluyor. Benim tahminim Türkiye fiyatının 55.000₺'den fazla olmayacağı yönünde. Tepe modellerinin de 60ı geçeceğini kesinlikle düşünmüyorum.
Ön sipariş verildi derken satış platformları tarafından mı verildi, bir de tahmini kaç aya çıkar bu kart?Ürünlerin on sipariş verildi satış fiyatları az çok tahmin ediyorum çıktığında görürsünüz 5080 Süper ile 5090 arasında performans verecek kart saf güçte
Evet ama piyasaya ne zaman çıkar meçhul belki bu ay belki yıl sonu belli olmazÖn sipariş verildi derken satış platformları tarafından mı verildi, bir de tahmini kaç aya çıkar bu kart?
5080 alacak gücünüz varsa bekleyebilirsiniz yoksa 9070 XT devamke.Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.
Bundan bir kaç hafta önce 9080xt gaming gene eklenmişti.
Yabancı kaynaklarda bu kartın geliceğini az çok doğruladı.
Kartın teknik özelliklerini ve hangi karta rakip olucağını az çok biliyoruz.
İtopyada bu kart hakkında bir makale yayınladı ve kart hakkında detaylı bilgiler verdi.
İtopyanın yayınladığı makale:https://www.itopya.com/blog/amd-rad...sCFOBhYZ59eUfNj18Xu62ran48FJkkQDazcL2oxIVKhZg
Bence 1,5 - 2 ay içinde bu kartı stoklarda görmeye başlarız.
Sizler ne düşünüyorsunuz?