Neler Yeni

Rx6700 Çökme Sorunu Ve Monitör Hz ayarı

Hamzax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
HamzaKaya
Yok olmadı halen aynı

A-XMP 2'yi seç. 3600 MHz yapması gerek.
16752860979707185795412394463195.jpg

Profil 1 mı kullanmalıyım 2 yi mi ve diğer dediğiniz olmuş başınızı fazla agrittim kusura bakmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu Hz işini çözdüm 1080 p de hdm 1 ve USB kablosu takılı iken 180 Hz alabiliyorum 2 k ve 8 k ya kadar 60 Hz veriyor galiba bunun için başka kablo almak gerekiyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,828
İsim
Emre Zengin
Yok olmadı halen aynı diğer yaptığım şey olmuş mu peki
Sol taraftaki OC menüsüne tıklayıp fotoğrafını atar mısın?

Alıntıyı görüntüle
Profil 1 mı kullanmalıyım 2 yi mi ve diğer dediğiniz olmuş başınızı fazla agrittim kusura bakmayın

Bu Hz işini çözdüm 1080 p de hdm 1 ve USB kablosu takılı iken 180 Hz alabiliyorum 2 k ve 8 k ya kadar 60 Hz veriyor galiba bunun için başka kablo almak gerekiyor
Profile 2 olarak aç hocam mesajı görmedim.

Hamzax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
HamzaKaya
Sol taraftaki OC menüsüne tıklayıp fotoğrafını atar mısın?
16752864132204215761756515604720.jpg

Şuan MHz işini hallettim dediğiniz bios ayarı da olmuşsa diğer dedikleriniz de yaptım kurdum zamanla işe yarayıp yaramadığını görmüş olcaz AMD uygulamasından standart kullanımı seçtim oyun oynuyorum e spor modu daha sağlıklı olur mu veya ekran kartına verilen gücü vs ayarlamak gerekiyor mu

Profile 2 olarak aç hocam mesajı görmedim.
Profil 1 olarak ayarladım ikiside 3600 MHz veriyor yinede profil iki yi seçeyim mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,828
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle
Şuan MHz işini hallettim dediğiniz bios ayarı da olmuşsa diğer dedikleriniz de yaptım kurdum zamanla işe yarayıp yaramadığını görmüş olcaz AMD uygulamasından standart kullanımı seçtim oyun oynuyorum e spor modu daha sağlıklı olur mu veya ekran kartına verilen gücü vs ayarlamak gerekiyor mu

Profil 1 olarak ayarladım ikiside 3600 MHz veriyor yinede profil iki yi seçeyim mi ?
Hocam BIOS'u sıfırla dediğim gibi sadece Profile 2'yi aktif dene dediklerimi yapmazsan bu çökme olayına çözüm bulamayız. AMD Software uygulamasında Standart seçili kalsın. Bir gözlem yap.

Hamzax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
HamzaKaya
Hocam BIOS'u sıfırla dediğim gibi sadece Profile 2'yi aktif dene dediklerimi yapmazsan bu çökme olayına çözüm bulamayız. AMD Software uygulamasında Standart seçili kalsın. Bir gözlem yap.
16752873423601492996247613788964.jpg

Bios da dediklerinizi aynen yaptım (resmini attığım yerde eksik bir şey var mı ?) dediğiniz gibi driverleri sildim yükledim kurdum Son bir şey sorcam AMD de güncelleme kısmını nasıl yapayım sadece önerilen mı yoksa önerilen+isteğe bağlı mı çünkü araştırma yaptım yeni gelen güncellemeler deneme sürümü oluyor neye göre hata verdiğini bildiriyorsun onlarda ona göre güncelleme yapıp sabit bir driver çıkarıyor yani gelen güncellemeyi yapmalı mıyım yoksa tamamen böyle kalsın mı ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,828
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle
Bios da dediklerinizi aynen yaptım (resmini attığım yerde eksik bir şey var mı ?) dediğiniz gibi driverleri sildim yükledim kurdum Son bir şey sorcam AMD de güncelleme kısmını nasıl yapayım sadece önerilen mı yoksa önerilen+isteğe bağlı mı çünkü araştırma yaptım yeni gelen güncellemeler deneme sürümü oluyor neye göre hata verdiğini bildiriyorsun onlarda ona göre güncelleme yapıp sabit bir driver çıkarıyor yani gelen güncellemeyi yapmalı mıyım yoksa tamamen böyle kalsın mı ?
BIOS ayarlarında bir sıkıntı yok hocam. Sürücü olarak her zaman önerilen olanları kur. Recommended (WHQL) dışındaki sürücüleri çok fazla önermiyorum.

Hamzax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
HamzaKaya
BIOS ayarlarında bir sıkıntı yok hocam. Sürücü olarak her zaman önerilen olanları kur. Recommended (WHQL) dışındaki sürücüleri çok fazla önermiyorum.
Tamamdır teşekkür ederim sizi baya uğraştırdım kusura bakmayın yine çökme olursa size dönüş yaparım, tekrardan teşekkürler iyi geceler dilerim

Hamzax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
HamzaKaya
Yine çökme oldu driverler silindi şimdiye kadar ortalama 15 defa çöktü ve artık sıkıldım bunun çözümü yok diyebilir miyiz artık

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,828
İsim
Emre Zengin
Yine çökme oldu driverler silindi şimdiye kadar ortalama 15 defa çöktü ve artık sıkıldım bunun çözümü yok diyebilir miyiz artık
Hocam tekrardan BIOS'a girip buradaki DRAM Frequency yazan kısımda Auto yazan yeri 3533 MHz yapabilir misin? Bir de öyle dene.
16752860979707185795412394463195.jpg

Hamzax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
HamzaKaya
Hocam tekrardan BIOS'a girip buradaki DRAM Frequency yazan kısımda Auto yazan yeri 3533 MHz yapabilir misin? Bir de öyle dene.Alıntıyı görüntüle
Driver olarak en sonuncuyu indirdim çünkü bunun çözümü olduğunu sanmıyorum artık kafama göre indirdim problem olur mu MHz yi ayarlicam az sonra

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Necati Serin
Geçen sene ayni sorunlari benzer özellikteki bilgisayarda yasadim hatanin islemci sicakligindan kaynaklandigini fark ettim belki isinize yarar

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,828
İsim
Emre Zengin
Driver olarak en sonuncuyu indirdim çünkü bunun çözümü olduğunu sanmıyorum artık kafama göre indirdim problem olur mu MHz yi ayarlicam az sonra
22.11.2 sürücüsünü indirseydin. Dediğim MHz yolunu da dene.

Hamzax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
HamzaKaya
Geçen sene ayni sorunlari benzer özellikteki bilgisayarda yasadim hatanin islemci sicakligindan kaynaklandigini fark ettim belki isinize yarar
Stok fanı var üstünde onu değiştirmekte fayda var demekki teşekkür ederim

MHz yi yaptım sürücüyü de az sonra silip yeniden yuklicem

birisi de bu videodaki ayarı önerdi sizce yapılması gerekiyor mu

Son düzenleme:
Top Bottom