Neler Yeni

Rx6800 de aşırı drop yiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Levent Karakoç
Arkadaşlar aşırı bir dropp yiyorum lolde bu arada bf5 de de yiyorum hatta bazen menü falan donuyo cidden sıkıldım bu işten sistem yeni lütfen yardımcı olun bana çare bulamıyorum
Ryzen 5 7600
RX 6800
16 GB tek modül Kingston ddr5-5200 MHz
500 GB msi ssd

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Burak MERCAN
Oyun ayarları ve çözünürlük nedir, PSU Kaç watt?
Afterburner tarzı bir programla cpu, gpu kullanım değerlerini atabilir misin?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,545
İsim
Hakanbey
3 tane sebebi olabilir
1cisi yazılımsal eksik kurulum
2cisi yüksek sıcaklık değerleri
3cüsü Power yetersiz kalması

Başka bir sorun varsa donanım arızası mevcuttur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Levent Karakoç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun ayarları ve çözünürlük nedir, PSU Kaç watt?
Afterburner tarzı bir programla cpu, gpu kullanım değerlerini atabilir misin?
Oyunlar ultra da fullhd oynuyorum çünkü ama ama zaten LoL yani LoL de drop olması saçma PSU fsp 650 watt
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 tane sebebi olabilir
1cisi yazılımsal eksik kurulum
2cisi yüksek sıcaklık değerleri
3cüsü Power yetersiz kalması

Başka bir sorun varsa donanım arızası mevcuttur.
Sıcaklık değerleri çok iyi kontrol ediyorum yazılımsal da her syei yaptım PSU 650 watt ve bence yeterli bu sisteme

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Burak MERCAN
kullanım değerlerini görmeden yorum yapmak da istemiyorum ama AMD Rx 6800 4k için konumlandırıyor.
FPS, gpu ve cpu kullanım değerlerine (sıcaklık vs görebileceğimiz) dair bir ekran görüntüsü paylaşabilirsen oyun içinden daha sağlıklı olur.
Oyunlar ultra da fullhd oynuyorum çünkü ama ama zaten LoL yani LoL de drop olması saçma PSU fsp 650 watt

Sıcaklık değerleri çok iyi kontrol ediyorum yazılımsal da her syei yaptım PSU 650 watt ve bence yeterli bu sisteme

düzenleme: imla

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,545
İsim
Hakanbey

PSU da sadece W önemi yoktur. 12 Voltta verdiği AMPER çok etkilidir bu konuda Örnek vermem gerekirse Sofradaki Yemeğin Çokluğu değil Lezzeti önemlidir.

AMD ekran kartları malesef Düşük Ampere karşı çok hassaslar bizzat Testlerim mevcut 40-45 Amper altında kalan PSU larda SIK drop sorunları yaşanmaktadır. 10 karttan 6 sında bunları gözlemledim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Levent Karakoç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kullanım değerlerini görmeden yorum yapmak da istemiyorum ama AMD Rx 6800 4k için konumlandırıyor.
FPS, gpu ve cpu kullanım değerlerine (sıcaklık vs görebileceğimiz) dair bir ekran görüntüsü paylaşabilirsen oyun içinden daha sağlıklı olur.

düzenleme: imla
Şuan yok ama ekran kartı bazı oyunlarda 98-99 kullanım bazen 96 sıcaklık olarak 50-60 derece İşlemci kullanımı da oyundan oyuna değişiyor ama sıcaklık 50-65 derece arası

PSU da sadece W önemi yoktur. 12 Voltta verdiği AMPER çok etkilidir bu konuda Örnek vermem gerekirse Sofradaki Yemeğin Çokluğu değil Lezzeti önemlidir.

AMD ekran kartları malesef Düşük Ampere karşı çok hassaslar bizzat Testlerim mevcut 40-45 Amper altında kalan PSU larda SIK drop sorunları yaşanmaktadır. 10 karttan 6 sında bunları gözlemledim.
Peki bunu nasıl anlayabilirim kac amper olduğunu

Hocam GTA v story mod oynuyormusunuz ?

İşlemci stok fan değil demi?
Yok sıvı soğutucu var zaten işlemci soğuk çalışıyor

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,545
İsim
Hakanbey
Şuan yok ama ekran kartı bazı oyunlarda 98-99 kullanım bazen 96 sıcaklık olarak 50-60 derece İşlemci kullanımı da oyundan oyuna değişiyor ama sıcaklık 50-65 derece arası

PSU marka modeli tam söylersen araştırabilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Burak MERCAN
BF 5 2018 sonunda çıkış yapmış, rx 6800 kartlar ise 2020 sonuna doğru
Şimdi 4k için konumlandırılan bir kartı, full hd de kullandığımız zaman oyun da biraz görece olarak eski olduğunda dar boğaz kaynaklı bu sorunlar yaşanabilir
Bunun da çzöümlerinden birisi oyun içerisinden test yapmak ve buna dair ekran görüntüsü paylaşmaktır.
Ayrıca @hakan32'ye de katılıyorum. AMD'de görülebilen sorunlardan birisini özetlemiş, daha sağlıklı yorum yapabilmemiz için daha net bilgilere ihtiyacımız var

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Levent Karakoç
Şimdi 4k için konumlandırılan bir kartı, full hd de kullandığımız zaman oyun da biraz görece olarak eski olduğunda dar boğaz kaynaklı bu sorunlar yaşanabilir
Bunun da çzöümlerinden birisi oyun içerisinden test yapmak ve buna dair ekran görüntüsü paylaşmaktır.
Ayrıca @hakan32'ye de katılıyorum. AMD'de görülebilen sorunlardan birisini özetlemiş, daha sağlıklı yorum yapabilmemiz için daha net bilgilere ihtiyacımız var
Tamam akşam ekran görüntüsü alırım şuan evde değilim malesef

Bir de bf çok sorun değil beni o dediğiniz gibi olabilir ama LoL de drop anlamsız

alican mansuroğlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
alican mansuroğlu
Arkadaşlar aşırı bir dropp yiyorum lolde bu arada bf5 de de yiyorum hatta bazen menü falan donuyo cidden sıkıldım bu işten sistem yeni lütfen yardımcı olun bana çare bulamıyorum
Ryzen 5 7600
RX 6800
16 GB tek modül Kingston ddr5-5200 MHz
500 GB msi ssd
ramlerle alakalı olabilir görev yöneticisinde kullanmadığın şeyleri kapatıp denermisin

Top Bottom