Rx6800xt ve R5 5600x Darboğaz yapar mı?

bütçem var ama bilgisayarmı satmam lazım öncelikle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben anlamıyorum burada defalarca konu açtım bir sürü insan geldi ve hiçbiri darboğaz yapmaz dedi. güvenerek almıştım
Hocam uzun zamandır foruma pek girip aktif olamıyorum... Zamanında çok tartışıp engellediğim ufak kardeşlerimiz oldu... Pcbuilds ve deneyimlerimiz sekmiyor. 3570K 1070 kullandığım zamanlar darboğaz yok olmaz diyenlere kullanıyorum oluyor diyordum yok diyorlardı. O sebeple gerçekten araştırmadan denemeden çok kulak asmayın.

Size tavsiyem eninde sonunda 2K monitöre geçeceksiniz... O sebeple FHD monitörü satıp benim gibi kampanya kovalayın. Gaming Fen üzerinde Dell 2K monitörü 6500 liraya almıştım. Hem görüntü enfes oldu hem de fiyatı eski monitörümü de satıp iyice bedavaya getirmiştim. Anı kurtarmak için anlıyorsanız hız aşırtma yapın biraz daha toparlar. Otomatik voltaj genelde çok yüksek veriyor bundan kaynaklı işlemciniz daha fazla ısınır. Voltajı düşürüp hızı yükseltip aynı sıcaklıklarda daha yüksek performans alırsınız. Kule tipi bir soğutucunuz varsa çok basit bir şekilde halledersiniz.

Hocam uzun zamandır foruma pek girip aktif olamıyorum... Zamanında çok tartışıp engellediğim ufak kardeşlerimiz oldu... Pcbuilds ve deneyimlerimiz sekmiyor. 3570K 1070 kullandığım zamanlar darboğaz yok olmaz diyenlere kullanıyorum oluyor diyordum yok diyorlardı. O sebeple gerçekten araştırmadan denemeden çok kulak asmayın.

Size tavsiyem eninde sonunda 2K monitöre geçeceksiniz... O sebeple FHD monitörü satıp benim gibi kampanya kovalayın. Gaming Fen üzerinde Dell 2K monitörü 6500 liraya almıştım. Hem görüntü enfes oldu hem de fiyatı eski monitörümü de satıp iyice bedavaya getirmiştim. Anı kurtarmak için anlıyorsanız hız aşırtma yapın biraz daha toparlar. Otomatik voltaj genelde çok yüksek veriyor bundan kaynaklı işlemciniz daha fazla ısınır. Voltajı düşürüp hızı yükseltip aynı sıcaklıklarda daha yüksek performans alırsınız. Kule tipi bir soğutucunuz varsa çok basit bir şekilde halledersiniz.
hatta hız aşırtma için nebi akgün izleyebilirsiniz

merhaba, teşekkür ederim öncelikle kule tipi soğutucum mevcut. hız aşırtmayı deneyeceğim dediğiniz gibi ben bazı kişilerden de denk geliyorum sistem tavsiyelerine alacağı bilgisayarı almış gibi anlatıyor sonra deneyim soruyorlar ben şimdi durduk yere uğraşıyorum. Şu an samsung oddysey g4 monitör kullanıyorum hız aşırtmayı deneyeceğim. Eğer bilgisayarım satılırsa komple değişeceğim sistemi son çözüm olarak dediğiniz gibi 2kya geçersem sorunlarım çözülür mü?

Darboğaz yapmaz güzel kardeşim. Sen sanal çözünürlüğü 2k yapmamışsın, grafikleri fullememişsin gelmiş burda yakarıyorsun, "herkes darboğaz yapmaz dedi" falan diye.
En son ihtimal overclock yap işlemcine. 5600x almışsın, overclock yapmıyorsan onu da boşa almışsın demektir zaten🙄

Darboğaz yapmaz güzel kardeşim. Sen sanal çözünürlüğü 2k yapmamışsın, grafikleri fullememişsin gelmiş burda yakarıyorsun, "herkes darboğaz yapmaz dedi" falan diye.
En son ihtimal overclock yap işlemcine. 5600x almışsın, overclock yapmıyorsan onu da boşa almışsın demektir zaten🙄
2k yaptım masaüstü çözünürlüğünü aynı şekilde valorantta da mı yapmam gerekiyor?

2k yaptım masaüstü çözünürlüğünü aynı şekilde valorantta da mı yapmam gerekiyor?
Evet🥰 bunu yap eğer darboğaz yine olursa valorantta 4k oynamaya çalış😋
Önceki mesajımda biraz sert üslipla yazmışım kusura bakma ljtfen😔🤗
Bir de şunu dicem; istersen basit bir oc de yapabilirsin işlemciye😙

bende bu hataya düştüm 7700 xt 5600 aldım ama yapıyor ara ara fps ler 50 ye iniyor sonra ben 5700x e gectim suan öyle bişey yok sıfır sıkıntı..
Ben de 5600 ile rx 7600e geçecem bi ara 7700xt de almayı düşündüm. Çünkü bütçem var ama bu mesajın biraz düşündürdü sence nasıl olur bu iş? Bi de sen grafikleri düşükte mi kullandın kanka

Ben de 5600 ile rx 7600e geçecem bi ara 7700xt de almayı düşündüm. Çünkü bütçem var ama bu mesajın biraz düşündürdü sence nasıl olur bu iş? Bi de sen grafikleri düşükte mi kullandın kanka
7700xt 5600 ile darboğaz yapmaz limit bir kart ama.

Geçecem bi geçebilirsem şu sisteme😁 jombo güzel bir soru geliyor şimdi; beni min. 5yıl 5600e darboğaz yapmadan götürecek ekran kartı nedir sence?
7700xt/9060XT - 5060 Tİ :D

5060ti hoşuma gidiyor zorlarsam onu alırım seneye de 2k monitör alırım diye düşünüyorum ama 5600 ile zorlanmaz değil mi 2k da?
dediklerim 1080p için geçerli :D 2k da hiç bir şey olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,014
Üyeler
183,370
Son üye
f4t1h07
Geri