RX7700 XT Hotspot ve Normal Sıcaklık Farkı

Reaksiyon skoru
3
GİGABYTE Radeon RX7700 xt ekran kartım kendisi fabrika çıkışı oc olmasına rağmen ben kendim de ek bir oc yaptım, ayarlar bu şekilde. vsr kullanarak 1080p monitörümde 4K furmark testi yaptığımda aldığım değerler de bu şekilde fakat beni tedirgin eden şey ekran akrtının nprmal sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında ki fark bana biraz fazla geliyor bu işlerden anlayanlar değerlendirebilir mi? sizce endişelenmem boşa mı?
Ekran görüntüsü 2025-11-30 144109.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-30 174624.webp

Ek oc yapma gereği niye duydun

GİGABYTE Radeon RX7700 xt ekran kartım kendisi fabrika çıkışı oc olmasına rağmen ben kendim de ek bir oc yaptım, ayarlar bu şekilde. vsr kullanarak 1080p monitörümde 4K furmark testi yaptığımda aldığım değerler de bu şekilde fakat beni tedirgin eden şey ekran akrtının nprmal sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında ki fark bana biraz fazla geliyor bu işlerden anlayanlar değerlendirebilir mi? sizce endişelenmem boşa mı?Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bendede sapphıre pure var 7700xt oda aynı 85-88 o arada geziyor 2k dada aynı 4k dada aynı yalnız gülcen sürümde ben sürücü hatası alıyorum masa üstündey ken ara ara üst üste oluyor ama oyunlarda bu sorunu almıyorum sendede varmı bu sorun

Ek oc yapma gereği niye duydun
oc yapmadan önce de bu sıcaklıklar da geziniyordu, bu yüzden ben de oc yaparsam sıcaklıklar daha çok artar mı yoksa işin içinde bir bit yeniği var mı diye deneyeyim dedim. performans artışı sağladım fakat sıcaklıklar hala daha eskisiyle aynı

GİGABYTE Radeon RX7700 xt ekran kartım kendisi fabrika çıkışı oc olmasına rağmen ben kendim de ek bir oc yaptım, ayarlar bu şekilde. vsr kullanarak 1080p monitörümde 4K furmark testi yaptığımda aldığım değerler de bu şekilde fakat beni tedirgin eden şey ekran akrtının nprmal sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında ki fark bana biraz fazla geliyor bu işlerden anlayanlar değerlendirebilir mi? sizce endişelenmem boşa mı?Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
gereksız seylerr yapıp kartı yormamak en ıyı secenek bence hatta uv yapıp sıcaklıgı dusurup bıraz daha fpsı artııtrmak cok daha mantıklı

Değerlerinizde sorun yok ki zaten. Normal sıcaklık ile Hotspot sıcaklığı arasında ortalama 20C fark zaten olur. Ki AMD ekran kartlarında maksimum Hotspot 105C. Bu da normal sıcaklığın 95C olması demek. Yani sizinkinde hiç bir problem yok.

oc dedıgın sey frekansları arttırmak voltajı fullemek degıl

gelişmiş secenklerı acıp kactan kaca getırdıgnı soylermısın

Değerlerinizde sorun yok ki zaten. Normal sıcaklık ile Hotspot sıcaklığı arasında ortalama 20C fark zaten olur. Ki AMD ekran kartlarında maksimum Hotspot 105C. Bu da normal sıcaklığın 95C olması demek. Yani sizinkinde hiç bir problem yok.
bunu anlayabiliyorum fakat normal sıcaklık ile hotspot sıcaklığı arasındaki farkın 39 derece olması neye işaret edebilir?

oc dedıgın sey frekansları arttırmak voltajı fullemek degıl

gelişmiş secenklerı acıp kactan kaca getırdıgnı soylermısın

Hayırdır yazdığım yorumun nesi komik geldi ? Emoji bırakacağınıza insan gibi yazsanız olmuyor mu ? Ben o rakamları kıçımdan atmadım. İnanmıyorsanız gidip AMD'nin resmi web sitesine bakabilirsiniz.

Bendede sapphıre pure var 7700xt oda aynı 85-88 o arada geziyor 2k dada aynı 4k dada aynı yalnız gülcen sürümde ben sürücü hatası alıyorum masa üstündey ken ara ara üst üste oluyor ama oyunlarda bu sorunu almıyorum sendede varmı bu sorun
amd'nin kendi uygulamasından driver'ları sil (ddu ile yapınca sorun oluyor) https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html buradan otomatik algılama ile yükle sürücüyü manuel olarak kurma bir de böyle dene yine oluyorsa bir bilgisayarcıyla konuş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

su vıdeoyu ızleyıp atlamadan zıplamadan ona gore ayarlarını yap daha saglıklı olur frekansları ellememıssın bıle
dostum kart zaten OC versiyon olduğu için bir oc üstüne bir oc daha yaptım öyle düşün. Ayrıca da daha fazlasında gözüm de yok ztn kartı neden daha fazla yorayım şuanki performansı hayli hayli yetiyor bana. Ayrıca ben zaten OC için açmadım ki konuyu. sen niye buraya getirdin olayı 😭

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,745
Üyeler
185,793
Son üye
AraSxz
Geri