Neler Yeni

Ryzen 3 1300X 3.50GHz işlemci 3.50 GHz üstüne çıkıyor. Bilgisayar tekleme yapıyor.

HYPERION

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
HYPER
Öncelikle başlık biraz saçma fakat çok acil bir sorunum var. Benim işlemcim Ryzen 3 1300X işlemcim 3.50GHz. Yük altında değilken sadece %14 kullanırken kendi kendine 3.50 GHz değerinin üzerine çıkıyor. Ardından bilgisayar tekliyor. Bir donuyor. Bir geri geliyor. Ama bu donma çok çok kısa süre defalarca oluyor. İşlemci 3.50 GHz değerinin aşağısına indiği anda düzeliyor ne yapmalıyım? Bunu mesela şöyle yapabilir miyim? Mesela 3.50 GHz Max değer atayabilme gibi bir özellik var mı?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Normalde 3.5 GHz'in üstüne boost ile çıkıyor, boost frekanslarına çıktığı zaman nasıl takılıyor? BIOS güncel mi? Anakart nedir? Soğutucu nedir?

HYPERION

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
HYPER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normalde 3.5 GHz'in üstüne boost ile çıkıyor, boost frekanslarına çıktığı zaman nasıl takılıyor? BIOS güncel mi? Anakart nedir? Soğutucu nedir?

Öncelikle BİOS muhtemelen güncel değil. Çünkü alındığından berihiç güncellenmedi. Birde BIOS nasıl güncellenir bilmiyorum.
Anakart modelim GA-AB350M-DS2 hangi revizyon olduğunu bilmiyorum.
Soğutucum ise stok soğutucu.

gaclaruhgelio

80+ Bronze
Öncelikle başlık biraz saçma fakat çok acil bir sorunum var. Benim işlemcim Ryzen 3 1300X işlemcim 3.50GHz. Yük altında değilken sadece %14 kullanırken kendi kendine 3.50 GHz değerinin üzerine çıkıyor. Ardından bilgisayar tekliyor. Bir donuyor. Bir geri geliyor. Ama bu donma çok çok kısa süre defalarca oluyor. İşlemci 3.50 GHz değerinin aşağısına indiği anda düzeliyor ne yapmalıyım? Bunu mesela şöyle yapabilir miyim? Mesela 3.50 GHz Max değer atayabilme gibi bir özellik var mı?
Core boost performance seçeneğini kapatacaksın turbo frekansına çıkmaz. Ama sadece olayın üstünü örtmeye yarar normalde sorun çıkarmaması lazım
Psudan gelen voltaj mı yetmiyorda stabil çalışmıyor?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Öncelikle BİOS muhtemelen güncel değil. Çünkü alındığından berihiç güncellenmedi. Birde BIOS nasıl güncellenir bilmiyorum.
Anakart modelim GA-AB350M-DS2 hangi revizyon olduğunu bilmiyorum.
Soğutucum ise stok soğutucu.
Eyvallah. Sana zahmet şu anki BIOS sürümünü söyler misin bana? BIOS'a girip sürüme bakabilirsin.

HYPERION

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
HYPER
Core boost performance seçeneğini kapatacaksın turbo frekansına çıkmaz. Ama sadece olayın üstünü örtmeye yarar normalde sorun çıkarmaması lazım
Psudan gelen voltaj mı yetmiyorda stabil çalışmıyor?

PSU 500w +80 platinyum sertifikası bulunuyor.

HYPERION

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
HYPER
Tamamdır. BIOS sürümü cidden çok eski. Yarın güncelliycem. Fakat GA-AB350M-DS2 kaç revizyonu var? Yada ben revizyonunu nasıl öğrenebilirim?
Benimki 2017 tarihinde çıkan bir BIOS fakat sitede 2020 de çıkan var. Gördüğüm zaten 1 revizyon var sadece. Sizin cevabınızı aldıktan sonra ilk iş BIOS güncelleyeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,569
Üyeler
167,161
Son üye
zacar24
Top Bottom