bu değerlerle plat çıkması imkansızCBP falan bişeye dokunmadım. Uygulamayı yükleyip DİAGNOSTİC'e bastım ve platin çıktı sanırım. Eke bırakıyorum
@Leade bilgin var mı ?
bu değerlerle plat çıkması imkansızCBP falan bişeye dokunmadım. Uygulamayı yükleyip DİAGNOSTİC'e bastım ve platin çıktı sanırım. Eke bırakıyorum
@Leade bilgin var mı ?
1.325V 4.6GHz dener misiniz?@RevDeisDou @5x_d4emon @Leade @strive_for_greatness
Plat çıktı sanırım . Eklere bırakıyorum PCB kapalı , ryzen master indirdim ama sürüm vb eski dedi o açılmadı.
Cidden plat kı şimdi ?
(Çok heyecanlandım )
Hocam şimdi plat mı çıktı ?1.325V 4.6GHz dener misiniz?
Yabancı içeriği çevirecek kadar dil bilgim yok. Zaten herşeyi internetten bakacaksam forumda ne işim var ?Her adımı sorup milleti yoracağınıza bi internetten baksanıza
Herkes böyle yapıp internetten bakarsa sonuç çıkmayacak. Başkaları internetten ararken yardımcı olalım diye biz varız. Biz olmasaydık internetten arayınca sonuç çıkmazdı. Ayrıca burası bir forum amacı bu. Milleti yormuyorlar zaten çünkü işleri bu. Zaten yorulsalardı yapmazlardı.Her adımı sorup milleti yoracağınıza bi internetten baksanıza
Hocam sizi çok rahatsız ettim kusura bakmayın ama nereden yapacağım ?1.325V 4.6GHz dener misiniz?
MSI anakart için;Hocam şimdi plat mı çıktı ?
Heyecandan adımı bile unutmuş olabilirim.
Nereden yapacağım dediğiniz değerleri
OC hakkında hiçbir bilgim yok. Rahatsız ettiysem özür dilerimMSI anakart için;
BIOS'a girin.
Karşımıza böyle bir ekran gelecek:
Buraya gelince F7 tuşuna basıyoruz.
Buradan OC yazan yere tıklıyoruz.
CPU Ratio yazan yeri manuel moda alıp altığınız istediğimiz GHz'i 100 ile çarpıp yazıyoruz, yani 4.2 GHz istiyorsak 4200 MHz yazıyoruz, bu CPU Ratio ayarı farklıysa bana ulaşın.
Sonra biraz aşağı çekiyoruz ve;
Burayı buluyoruz.
Buradan CPU Core Voltage ayarını override moda alıyoruz ve böyle oluyor:
Buradan Override CPU Core Voltage yazan yere 1.3V için 1.3000V yazıyoruz ve F10 tuşuna basıyoruz ve karşımıza gelen ekrandan evet tuşuna basıyoruz ve masaüstüne dönüyoruz.
Kaynak;
Araştırma yapmak bu kadar zor olamamalı.Rehber - AMD İşlemciye OC Yapmak! |Asus, Gigabyte ve MSI BIOS|
Herkese selam dostlar bu rehberimde size nasıl OC yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Benim anlatacağım bütün bu işlemler Asus, Gigabyte ve MSI anakart için geçerlidir, maalesef sadece bu anakartların BIOS'unu biliyorum. Gerekli uygulamalar; CTR (Silikon testi yapacağımız program)...forum.donanimarsivi.com
4.6ghz mi deneyeyim hocam (4.2ghz olarak yazmışsınız diğer kısma da )MSI anakart için;
BIOS'a girin.
Karşımıza böyle bir ekran gelecek:
Buraya gelince F7 tuşuna basıyoruz.
Buradan OC yazan yere tıklıyoruz.
CPU Ratio yazan yeri manuel moda alıp altığınız istediğimiz GHz'i 100 ile çarpıp yazıyoruz, yani 4.2 GHz istiyorsak 4200 MHz yazıyoruz, bu CPU Ratio ayarı farklıysa bana ulaşın.
Sonra biraz aşağı çekiyoruz ve;
Burayı buluyoruz.
Buradan CPU Core Voltage ayarını override moda alıyoruz ve böyle oluyor:
Buradan Override CPU Core Voltage yazan yere 1.3V için 1.3000V yazıyoruz ve F10 tuşuna basıyoruz ve karşımıza gelen ekrandan evet tuşuna basıyoruz ve masaüstüne dönüyoruz.
Kaynak;
Araştırma yapmak bu kadar zor olamamalı.Rehber - AMD İşlemciye OC Yapmak! |Asus, Gigabyte ve MSI BIOS|
Herkese selam dostlar bu rehberimde size nasıl OC yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Benim anlatacağım bütün bu işlemler Asus, Gigabyte ve MSI anakart için geçerlidir, maalesef sadece bu anakartların BIOS'unu biliyorum. Gerekli uygulamalar; CTR (Silikon testi yapacağımız program)...forum.donanimarsivi.com
Evet. O kaynağı kopyaladım.OC hakkında hiçbir bilgim yok. Rahatsız ettiysem özür dilerim
Mesaj otomatik birleştirildi:
4.6ghz mi deneyeyim hocam (4.2ghz olarak yazmışsınız diğer kısma da )
Bende auto var bir türlü değiştiremedim. Üstüne gelip sağ tık yaparsam favourite 1-2-3 çıkıyorEvet. O kaynağı kopyaladım.