Ryzen 3 3200g

Darboğaz yaşanması nedir biraz açıklar mısın?

İşlemci, ekran kartını besleyemiyor, yani işlemci kullanımı, %95-100 arası oluyor ve ekran kartını ucu ucuna besliyor, ki bu durumda ekran kartı ani düşüşler yaşayıp drop a sebeb oluyor, yada ekran kartı kullanımı düşük kalıyor ve düşük FPS, kasma vs. yaşanıyor.

İşlemci, ekran kartını besleyemiyor, yani işlemci kullanımı, %95-100 arası oluyor ve ekran kartını ucu ucuna besliyor, ki bu durumda ekran kartı ani düşüşler yaşayıp drop a sebeb oluyor, yada ekran kartı kullanımı düşük kalıyor ve düşük FPS, kasma vs. yaşanıyor.
Yok ben özellikle ondan duymak istedim. Çok saçma bir cevap yazmış da :LOL:

ekran kartını besleyememesinden dolayı zorlanacak yazdım

Beyler ryzen 3 3200g aldım yanına da rx580 8gb darboğaz olur mu olsa da çok farkedermiyim
Bir oyundan örnek vermek gerekirse yaşayacağın şeyi sana anlatayım. "CoD MW Warzone" oynarken işlemcin %100 olacak ki bunun yanında eğer ram miktarın 8GB ise o da %100 olacak ve oyun kapanacak. Hatta bilgisayar bile kapanabilir bu durumda. Fakat düşük seviye oyunlar oynayacaksan sorun yaşamayacaksın. Ama tahminen 580 aldıysan zaten iyi oyunlar oynamak istiyorsundur. Kısaca hiç uygun parçalar değil.

Son düzenleme:
Bir oyundan örnek vermek gerekirse yaşayacağın şeyi sana anlatayım. "CoD MW Warzone" oynarken işlemcin %100 olacak ki bunun yanında eğer RAM miktarın 8GB ise o da %100 olacak ve oyun kapanacak. Hatta bilgisayar bile kapanabilir bu durumda. Fakat düşük seviye oyunlar oynayacaksan sorun yaşamayacaksın. Ama tahminen 580 aldıysan zaten iyi oyunlar oynamak istiyorsundur. Kısaca hiç uygun parçalar değil.
Kanka şole solim donanım arşivinin eski videilarından izledim diyoki grafik arttırırsan ekran kartı daha çok çalışacagı için islemciye binecek olan yuk azalacaktır diyor(ram 8×2 16)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Darboğaz olacaktır fakat seni rahatsız edecek kadar olmaz.
Knk oc yapsam nasıl olur daha da rahatlar mı (kasa dark guardian) efsane hava yalıtımı var

Olur farkedersin droplara neden olur
Knk donanım arşivinden video izlemiştim grafik yükseltirsen ekran kartı daha çok çalışır işlemciye daha az yük biner diyodu oc yapsam bi tık daha rahatlarmıyım acaba

Darboğaz yaşanması nedir biraz açıklar mısın?
Bilmiyomusun yoksa benim bilip bilmediğimi mi soruyosun knk :)

Yok ben özellikle ondan duymak istedim. Çok saçma bir cevap yazmış da :LOL:
Donanım arşivi videosundan izledim kardeşim gir bak

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,912
Üyeler
190,829
Son üye