Ryzen 3600 Dalgalı voltaj ve frekans sorunu

KayıpG

80+
Reaksiyon skoru
28
Merhaba malum forumda açmak istemediğim için burayı bekledim ve çok hızlı sorunum çözüldüğü için burada uzun süre kalıcağım gibi duruyor. Herkese teşekkürler...
Ryzen 5 3600
Gigabyte B450 Aorus Elite
Adata Xpg Spectrix D60g 8GB 3200mhz
Adata Xpg Spectrix S40g 256GB M2
Sapphire Pulse RX 570 4GB
Aerocool Project P7 C1 Temperli
OCZ 550W 80+ (Emektar)

Sistem parçaları yepyeni toplandı ancak ssd ve işlemci konusunda sıkıntı yaşıyorum. Konuyu kirletmemek adına ssd ve işlemci için iki ayrı konu açmayı uygun gördüm. AMD Ryzen 3600 frekans ve voltaj çok dalgalı üstüne fan araç gibi hızlanıp yavaşlıyor. Bu sebeple ısı değerleri de çok yükseliyor. Boost core kapatınca 3.6 sabit oluyor turbo açılmıyor. Ne yapmak gerek?

bende aynı sorunu yaşadım ilk hafta aldığımda kendim bios üzerinden 4.1 Ghz sabitledim 1.2 v verdim oyun içi 65 i geçemedi sende öyle yapabilirsin

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    152.4 KB · Hit: 118
bende aynı sorunu yaşadım ilk hafta aldığımda kendim bios üzerinden 4.1 Ghz sabitledim 1.2 v verdim oyun içi 65 i geçemedi sende öyle yapabilirsin
Sabit voltaj olarak 1.325 ve 4.1ghz olarak öneriyorlar her yerde ama bu seferde boşta dahi böyle kullanmak tasarruflu olmayacaktır. Şuan boost core kapalı 0.9-1.2 arasında git gel yapıyor. E tabi fps düşüşü yaşıyorum açınca ise bildiğin halay çekiyor!

Gta v ultra boost core açık iken;

Ekler

• Screenshot_2020-03-26-17-34-48-718_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2020-03-26-17-34-48-718_com.miui.gallery.webp
    54.7 KB · Hit: 119
Sabit voltaj olarak 1.325 ve 4.1ghz olarak öneriyorlar her yerde ama bu seferde boşta dahi böyle kullanmak tasarruflu olmayacaktır. Şuan boost core kapalı 0.9-1.2 arasında git gel yapıyor. E tabi fps düşüşü yaşıyorum açınca ise bildiğin halay çekiyor!

Gta v ultra boost core açık iken;
neden bu kadar sıcak ki sizin anlamadım açıkçası benim hiç bu kadar çıkmadı normal kendi stok halinde 10 dakikalık stresste bile 80 görmedim fanda bir oturmama olabilir mi ?

neden bu kadar sıcak ki sizin anlamadım açıkçası benim hiç bu kadar çıkmadı normal kendi stok halinde 10 dakikalık stresste bile 80 görmedim fanda bir oturmama olabilir mi ?
Stok fan kullanıyorum ondan olabilir mi acaba?

aynı şekil bende stok kullanıyorum o_O
Voltaj ve frekans oto ve boost core açık iken mi değerleriniz bu şekilde? Birde ben işlemciyi kutusundan çıkarırken fanı alttan tutmak suretiyle çok az bir macun elime direk bulaştı belki bir ihtimal buna sebep olabilir diye düşünüyorum ama bilemiyorum. Birde ek olarak kasamda sadece egzoz fanı var

Voltaj ve frekans oto ve boost core açık iken mi değerleriniz bu şekilde? Birde ben işlemciyi kutusundan çıkarırken fanı alttan tutmak suretiyle çok az bir macun elime direk bulaştı belki bir ihtimal buna sebep olabilir diye düşünüyorum ama bilemiyorum. Birde ek olarak kasamda sadece egzoz fanı var
sadece frekans değeri girip voltaj kısmına 1.2 yaptım gerisi hep kendi ayarında bide fan etkisi olabilir önden serin hava gelmiyor bence yakın zamanda en az 1 tane hava alması için fan edinin macunu bende biraz bulaştırdım sorun teşkil etmedi ama yakın zamanda iyi bir termal macun ile değiştireceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,730
Üyeler
185,937
Son üye
yusui45
Geri