Kardeşim neye göre - olması gerekiyor. Zaten adamın işlemcisine 1.13125v gidiyor. - yaparsan 1.1V üzerinden düşmeye başlar buda slikon iyi değilse sistemi kapatır.hayır - olması gerekiyor offset hocam eminim
bu kasa ısınır önden hava almıyor
Tamam ben karışmıyorum sen devam et. Yaptır arkadaşa.az önce yukarıda açıkladım youtube videolarında falan da + bırakıyorlar ancak benim bir konumda okuyabilirisniz bu forumda bir hocam - yapılmasını söylemiş seneler önce ben de denemek istedim ve cidden çözüm oldu
Kasa değiştiremembu kasa ısınır önden hava almıyor
İbrahim bi saniye kardeşim senin yaptırdığın şekilde deniyorum suan da stres testine soktum kaç dakika yapim ?Tamam ben karışmıyorum sen devam et. Yaptır arkadaşa.
hocam yanlışsınız - olarak ayarlarsak o V değerinin üzerine çıkmayacak size diyorum daha geçen hafta aynı sorundan müzdariptim kimse yardımcı olamadı forumda ben de deneye yanıla ryzen masterdan inceleye inceleye yaptımTamam ben karışmıyorum sen devam et. Yaptır arkadaşa.
Arkadaşım bak. Tek tek anlatıyorum. SOC voltaj 1100 yazıyorya orası sabit. Offset moduna aldığın zaman + - olarak 1.1 üzerinden oynama yapmaya başlıyorsun. Sen onu - yaptırdığın zaman işlemci voltajı 1.06875 v ile çalıştırır. 4.2 Ghz de Ryzen 5 3600 bu voltaj ile çalışması çok zor. Her işlemci aynı gibi konuşma.hocam yanlışsınız - olarak ayarlarsak o V değerinin üzerine çıkmayacak size diyorum daha geçen hafta aynı sorundan müzdariptim kimse yardımcı olamadı forumda ben de deneye yanıla ryzen masterdan inceleye inceleye yaptım
Mesaj otomatik birleştirildi:
benim işlemcim 1.5 V da çalışıyordu
Sen durumu anlamıyorsun ki. Senin işlemcin 1.5 v ile çalıştığı için sana adam - yaptırmış bu adamın işlemcisi zaten 1.1v - yaparsa voltaj daha düşer sistem çalışmaz ezber konuşuyorsun.Aynı fikirde hala değilim ben gördüğümü konuşurum + da düzelmese deneyip bakabilirsiniz isterseniz V değerini 1.1 yapın 1.25 fazla ise ama - durumda çözülecek
konum buradaÇözüldü✓ - R5 5500 100 derece oluyor
Arkadaşlar selam dün bi konu açmıştım pc ısınıp kapanıyor diye ekran kartından sanıyordum ama tamamen işlemcidenmiş. R5 4650G vardı daha önce ekran kartım rtx3060 pny 12gb. Darboğaz yaptığını düşünerek r5 5500 aldım ve kendim taktım montajı yaptım arkadaki plaka ile güzelce sabitledim fanı...forum.donanimarsivi.com
Kapatalı 20 dk oldu 58 60 derecelerde geziyor daha da düşmesi gerekmez mi.17 dk 40 saniye oldu test sıcaklık değeri CPU 86 derece CPU diyot 87 derecede.
22 dk.
Böyle yardımcı olmuyoruz. Kendi konuna kendin mesaj yazdığın için bize bildirim gelmemiş olabilir mi ? Her hangi bir mesajıma cevap olarak yazsaydın bana bildirim gelirdi bende görürdüm. Ama sana bu kadar yardım edicem. Kolay gelsin.17 dk 40 saniye oldu test sıcaklık değeri CPU 86 derece CPU diyot 87 derecede.
22 dk.
Kapatalı 20 dk oldu 58 60 derecelerde geziyor daha da düşmesi gerekmez mi.
@Ckribrahim bilader siz böyle mi yardımcı oluyorsunuz insanlara ya yazdıktan sonra konunun içinde biriyle tartıştıktan sonra bir daha yazmıyor musun