Neler Yeni

Ryzen 5 1600 yardım

Trixansa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Eren Yılmaz Karakaş
Gamegaraj'dan bir sistem aldım işlemciyi r5 1600 af olarak seçtim tray olarak geldi fakat cpu-z ve bir tane daha program denedim işlemci 14 nm olarak gözüküyor. Gamegaraj sorduğumda cpu-z gibi programlara güvenmeyin dediler r5 1600 af taktıklarını söylediler güvenmiyorsanız işlemciyi söküp üstündeki koda bakabilirsiniz dediler. R5 1600 ve 1600 af arasında çok fark varmı oc yapmayacağım.

Doc Psycho

80+ Bronze
Gamegaraj'dan bir sistem aldım r5 1600 af tray olarak geldi fakat cpu-z ve bir tane daha program denedim işlemci 14 nm olarak gözüküyor. Gamegaraj sorduğumda cpu-z gibi programlara güvenmeyin dediler r5 1600 af taktıklarını söylediler güvenmiyorsanız işlemciyi söküp üstündeki koda bakabilirsiniz dediler. R5 1600 ve 1600 af arasında çok fark varmı oc yapmayacağım.
Af modeli genelde satıcılarda geçmez hocam 12nm olan af modeli olup yenilenmiş olarak üretilen bir işlemcidir eskisine göre fark olup yenisi tercih edilmelidir işlemcinin üstünde yazabilir bence de baktınız mı

Midorchys

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
İsmet Ocakçı
Gamegaraj'dan bir sistem aldım işlemciyi r5 1600 af olarak seçtim tray olarak geldi fakat cpu-z ve bir tane daha program denedim işlemci 14 nm olarak gözüküyor. Gamegaraj sorduğumda cpu-z gibi programlara güvenmeyin dediler r5 1600 af taktıklarını söylediler güvenmiyorsanız işlemciyi söküp üstündeki koda bakabilirsiniz dediler. R5 1600 ve 1600 af arasında çok fark varmı oc yapmayacağım.
1600 af 2600 ile aynı güçte.

JAT-L41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Tony Montana

Tabii ki var, Ryzen 5 1600AF modeli Ryzen 5 2600 modeline denk.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Evet fark var ben olsam işlemciyi söküp bakardım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında denk değil aralarında %3-4 lük bir fark var ama fiyat farkına göre çok az performans farkı olduğu için 1600af tercih ediliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Tony Montana

Aslında denk değil aralarında %3-4 lük bir fark var ama fiyat farkına göre çok az performans farkı olduğu için 1600af tercih ediliyor.

%3 hadi %4 diyeyim performans farkı gözle görülecek cinsten değildir bence...

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Trixansa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Eren Yılmaz Karakaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Af modeli daha güçlü biliyorum fakat işlemciyi ben sökemem geri göndermekle de uğraşmak istemiyorum arasında ki FPS farkı 5-10 FPS ise bir sıkıntı olmaz FPS dışında pek bir önemi yok heralde iç dışında bide hangi uygulamayı önerirsiniz cpu-z gibi bir daha bakam

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Af modeli daha güçlü biliyorum fakat işlemciyi ben sökemem geri göndermekle de uğraşmak istemiyorum arasında ki FPS farkı 5-10 FPS ise bir sıkıntı olmaz FPS dışında pek bir önemi yok heralde iç dışında bide hangi uygulamayı önerirsiniz cpu-z gibi bir daha bakam
Tek yapman gereken soğutucu sökmek zaten sonra işlemci gözüküyor 4 tane vida da sökebilirsin sanırım.

Trixansa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Eren Yılmaz Karakaş
Af modeli genelde satıcılarda geçmez hocam 12nm olan af modeli olup yenilenmiş olarak üretilen bir işlemcidir eskisine göre fark olup yenisi tercih edilmelidir işlemcinin üstünde yazabilir bence de baktınız mı
1600 af 2600 ile aynı güçte.

JAT-L41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tek yapman gereken soğutucu sökmek zaten sonra işlemci gözüküyor 4 tane vida da sökebilirsin sanırım.
Peki sökerken bir zarar verirsem yada macun giderse ne olacak ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Tony Montana
Youtubeda izledim fanı söküyordu fakat üstündeki macundan dolayı okunmuyor yazılar nasıl olacak macun işi ?

Bir arkadaşın yorumu;

İsopropil alkol olması gerekli, gerçi ben ıslak mendiller var onla yapıyorum bir sorun olmuyor

Bu videoda 3.dakikan sonra anlatıyormuş.

Top Bottom