Neler Yeni

Ryzen 5 2600 sistem VS XBOX SERIES X VS PS5

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ali demiray
Ryzen 5 2600, 8 GB RAM, B450M, 480 GB SSD sistemim var ekran kartı bulamadığım için çok canımı sıkmaya başladı ve PC'den iyice soğudum.
PC'den oyun oynamayı seven birisi pek değilim, ve artık oyun bitirmek istiyorum. 1 yılda sadece 1 oyun bitirebildim. Konsola geçiş yapmak beni daha mutlu edecek sanırım. Rahatıma düşkün birisiyim ve konsol rahatlığı beni cezbediyor.

Elimde 4600₺ var PC'ye yatırım yaparsam ekran kartı, 8GB RAM ve bir monitör almam gerekiyor. Ve tahmin edeceğiniz üzere konsol seçeneğinden daha düşük oyun performanslı bir cihazım olacak, bu da beni konsola iten nedenlerden birisi.

Bilgisayarın kalanını da satıp 6600₺'ye XBOX SERIES X almayı düşünüyorum. Zaten sadece oyun için alıyorum PC ile çok işim yok. İkinci seçenek ise üzerine 500-1000₺ ekleyip PS 5 alma imkanım da var.

Şimdi asıl soruya gelecek olursak:
PC'den XBOX SERIES X'e (ya da PS5) geçmek benim için mantıklı bir karar mı?
Oyun pahalılığını kenara bırakıp yorum yapmanızı istiyorum.
Siz olsanız 4K oyun oynatan bir konsol mu alırdınız(4K TV var) yoksa aylarca stok beklemekten bitkin bir halde GTX 1660 civarı bir kart alıp 1080P oyun mu oynarsınız?

Not: PC oyunlarının hayranı değilim. Oturup 1 2 saat forza horizon veya abimle bir iki el FIFA atmak bana yeterli.

Chico

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Öncelikle PC sayfasına uzun süre geçmeyi düşünmüyorum. Konsollar fiyatlarına karşılık daha iyi performans sunuyor.
O zaman PS5 öneririm. Geçmiş jenerasyonda PS5'in oyun kalitesi Xbox'un kesinlikle üstündeydi. (Oyunlara para veremem derseniz de XSX.)
Sonuç olarak;
PS5 > XSX > PC
(Kendi düşüncemdir.)

timury

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
502
İsim
timur yalçın
Ryzen 5 2600, 8 GB RAM, B450M, 480 GB SSD sistemim var ekran kartı bulamadığım için çok canımı sıkmaya başladı ve PC'den iyice soğudum.
PC'den oyun oynamayı seven birisi pek değilim, ve artık oyun bitirmek istiyorum. 1 yılda sadece 1 oyun bitirebildim. Konsola geçiş yapmak beni daha mutlu edecek sanırım. Rahatıma düşkün birisiyim ve konsol rahatlığı beni cezbediyor.

Elimde 4600₺ var PC'ye yatırım yaparsam ekran kartı, 8GB RAM ve bir monitör almam gerekiyor. Ve tahmin edeceğiniz üzere konsol seçeneğinden daha düşük oyun performanslı bir cihazım olacak, bu da beni konsola iten nedenlerden birisi.

Bilgisayarın kalanını da satıp 6600₺'ye XBOX SERIES X almayı düşünüyorum. Zaten sadece oyun için alıyorum PC ile çok işim yok. İkinci seçenek ise üzerine 500-1000₺ ekleyip PS 5 alma imkanım da var.

Siz olsanız 4K oyun oynatan bir konsol mu alırdınız(4K TV var) yoksa aylarca stok beklemekten bitkin bir halde GTX 1660 civarı bir kart alıp 1080P oyun mu oynarsınız?

Not: PC oyunlarının hayranı değilim. Oturup 1 2 saat forza horizon veya abimle bir iki el FIFA atmak bana yeterli.
yani hocam oyunlara falan para verebilcekmisiniz ps5 de oyun başına 400 500 tl yoksa xbox alın kesinlikle gamepass alırsınız.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hepsini okudum. Beklediğin hata. Sat gitsin sistemi. Ekran kartı fiyatlarının bu yıl düzeleceği yok.
Forza Horizon oynayacaksan PS5'te yok yalnız. O yüzden XBOX Series X al. 4K TV de varmış.

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan

konsol dediklerine göre senin için mantıklı görünüyor, konsolun ayrı bir rahatlığı var gerçekten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ali demiray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hepsini okudum. Beklediğin hata. Sat gitsin sistemi. Ekran kartı fiyatlarının bu yıl düzeleceği yok.
Forza Horizon oynayacaksan PS5'te yok yalnız. O yüzden XBOX Series X al. 4K TV de varmış.
Tabi ki farklı oyunları da oynayacağım ama aynı düşüncedeyiz kesinlikle. Hem ekran kartı stokları da malum.

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
4k tv ile birlikte dadından yenmez, konsol fiyatlarıda bu aralar kötü değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,417
Üyeler
164,662
Son üye
Kamilla
Top Bottom