10400f ile sıvı soğutma kullanıp kullanmamanız bir esprisi yok ama 1151 sogutucular 1200 soketede uyumlu olması lazım elimde sıvı sogutucu olsa ben işlemcime ve belleklere güzel bir o.c yapar o şekilde kullanırdım ben şuan elimdeki t6 ultra ile 3600 ümü 4400mhz de kullanıyorum sıvı sogutucum olsa 4500mhz kullanırım 3000mhz cl16 bellekleri ise voltaj vermeden 3600 cl18 yaptım kullanıyorum tek amaç oyun oynamak ise 10400f alın geçinHocam şuanki sistemim gibi 6. Nesil bi 3-4 sene yine kullanırım o zaman büyük ihtimalle yeni yeni şeyler çıkmış olur komple değiştiririm yeni bi sistem kurarım elimdekileri satıp o yüzden bana uzun vadede yüksek performanslı çalışması önemli AMD alırsam da oc ile uğraşmam büyük ihtimalle kendi otomatik yaptığı oc teknolojisini kullanırım sıvı soğutmam da var yeter diye düşünüyorum eğer ki intel alıcak olursam sıvı soğutmam lga1151 uyumlu 10. Nesile uyacak mı yoksa çöp mü olur boşada atmak istemem açıkcası hazır parçayı
Ramlarin linki var mı hocam size zahmet YouTube dan vs bakıyorum karşılaştırmalara 3600 vs 1400f biri birini geçiyor biri birini kesin bişey kestirmek zor oluyor karar veremedim o yüzden en kötü bi 3 sene Upgrade yapmayacağım için 2666mhz ramlar gözümü korkutuyor